Lifestyle

Zomer drama: zo los je deze 8 herkenbare zomer struggles op

zomerstruggles

De zomer is heerlijk, maar toch brengt dit seizoen niet alleen positieve dingen met zich mee. Naast voordelen zitten er ook zeker nadelen aan de zomer. Wat dacht je van niet kunnen slapen door de hitte, de zweetdruppels die blijven stromen en die vervelende muggen die ‘s nachts boven je hoofd zweven. Drama!

1. Scheren

Wanneer je geen haren op je benen wil ontdekken, dan is het noodzakelijk om je regelmatig te scheren. Toch vergeet je af en toe een plekje – waar je meestal achterkomt wanneer je al onderweg bent. Gelukkig hebben ze tegenwoordige handige pocketmesjes. Ideaal om mee te nemen in je tas! Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken over vergeten plekjes en kun jij het laatste stukje snel even scheren op de wc.

2. Scheerwondjes

Het is heerlijk weer en je denkt lekker met blote benen naar buiten te gaan, maar shit dan kom je erachter dat je benen bekleed zijn met een berenvacht. Snel, haal een mesje over je benen, maar door alle haast heb je nu een heel klein wondje die maar blijft bloeden. Nu kun je er een pleister op plakken of een beetje wc-papier, maar dit staat niet heel charmant. Een gouden tip is om er een klein beetje Labello op te smeren, want dit stopt direct het bloeden!

3. Melkflessen

Heb je net je benen ontdaan van alle haartjes die je ook maar tegenkwam, doet de volgende struggle zich voor: Hallo, witte melkflessen! Zorg dus altijd dat je een lotion met tanning in huis hebt, zodat je het witte shine effect laat verdwijnen.

4. Teennagels netjes verzorgen

De hele winter heb je nooit echt omgekeken naar je voeten en misschien heeft de lak op je tenen er wel een half jaar opgezeten. In de zomer is het zaak om je teennagels goed te verzorgen en netjes te houden. Je showt regelmatig je tenen, waardoor ze er tiptop uit moeten zien. Het is dus verstandig om altijd een klein nagelschaartje bij je te hebben voor noodgevallen. En tot slot is het noodzaak om in de zomer altijd een remover en wat nagellak in je kast te hebben staan.

5. Zweten

Helaas gaan we sneller zweten bij hoge temperaturen en tegen zweten zelf kun je niet zoveel doen. Wel kun je nare geuren zoveel mogelijk voorkomen.
  • Toch heb je sprays die overmatig zweten tegengaan en ervoor zorgen dat er geen nare geur met je mee zweeft.
  • Draag je T-shirts maar een dag, want als er eenmaal een zweetlucht in je kleding zit dan krijg je deze er niet meer uit.
  • Vermijd eten en drinken die cafeïne en/of alcohol bevatten. Wanneer je dit eet of drinkt, verhoogt je hartslag. Je lichaam wil zich vervolgens koel houden en gaat vervolgens zweten en dan vooral onder je oksels.

6. Uitlopende make-up

En door al dat gezweet loopt je make-up ook nog eens makkelijk uit. Gelukkig bestaat er waterproof make-up, zodat je make-up na een tochtje op de fiets of een helse treinrit nog intact is. Er zijn superveel soorten waterproof mascara, long lasting lipsticks, wenkbrauw potloden, eyeliners en foundations.
Daarnaast kun je ook altijd overwegen om je wimpers en wenkbrauwen te verven, zodat je wimper en wenkbrauwen er altijd mooi gekleurd uitzien. Ook kunnen kunstwimpers handig zijn in de zomer. Je kunt zo de deur uit zonder je wimpers te voorzien van een laag mascara.

7. Slapeloze nachten

Tijdens een zwoele zomeravond blijft de hitte vaak hangen op je slaapkamer. Dit zorgt ervoor dat je lastig in slaap valt. Om te zorgen dat niet oververhit raakt zijn er verschillende dingen die je kunt doen:
  • Normaal gesproken gebruik je een kruik voor in de winter om je lichaam lekker warm te houden. Toch is een kruik ook ideaal in de zomer. Vul de kruik voor driekwart met water en leg hem vervolgens een paar uur voor je gaat slapen in de vriezer. Haal hem vervolgens uit de vriezer en wikkel er een handdoek om. Neem hem vervolgens mee naar bed.
  • Smeer voordat je gaat slapen wat talkpoeder op je lichaam. Talkpoeder voelt koel aan op je huid en je huid wordt minder snel plakkerig. Dit werkt overigens ook verkoelend voor een verbrande huid.
  • Zet een aantal ramen tegen elkaar open om te luchten. Op die manier koelt het in huis lekker af! Doe dit wel als de zon bijna onder is, anders heeft het geen zin.

8. Jeukende muggenbulten

Hè, al die vervelende muggen op je slaapkamer ook altijd in de zomer. Verschrikkelijk! Het is super vervelend als je wakker wordt van het gezoem, maar ook die jeukende bulten zijn niet echt plezierig. Gelukkig zijn er een paar foefjes waardoor de bultjes niet meer zo erg zullen jeuken.
  • Het klinkt misschien niet heel erg smakelijk, maar door de binnenkant van een bananenschil tegen een muggenbeten aan de wrijven zal de jeuk verminderen.
  • Wanneer je aspirines in huis hebt, kun je deze ook gebruiken. Maal er eentje fijn en voeg er wat water bij. Smeer de pasta vervolgens op de bult.
  • Ook kun je een beetje tandpasta met pepermunt of citroensap op de bultjes smeren.
Beeld: pinterest
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You