Food

Tasty: als je de Ninja Creami in huis hebt moet je deze 3 zomerse smaken proberen

Ninja Creami- smaken-proberen

Ben je een echte ijslover? En vind je het heerlijk om samen met je ouders een ijsje bij de ijssalon te halen of thuis lekker op de bank een Ben & Jerry's bak leeg te lepelen? Dan ben je bij het goede adres! Op TikTok gaat er al een tijdje de Ninja Creami ijsmaker trending, en veel mensen hebben hem al in huis gehaald. Heb je hem toevallig in huis liggen, maar weet je naast vanille en chocolade niet meer welke smaken je er anders mee moet maken? Geen zorgen, wij hebben een paar smaken ontdekt die echt het proberen waard zijn!

Helemaal trending

Op dit moment is de Ninja Creami niet meer weg te denken uit de keuken. Dit luxe ijs apparaat is razend populair, en wij zijn helemaal hyped om hem deze zomer ook in huis te halen. Het zomerweer mag dan misschien niet helemaal meewerken, maar dat weerhoudt mensen er niet van om te genieten van heerlijk zelfgemaakt ijs, met behulp van hun Ninja Creamis. Van aardbei, sorbet en cookie dough gelato tot smoothie bowls gevuld met bessen, onze feeds staan vol met mensen die experimenteren met nieuwe creaties, en we krijgen er spontaan honger van. De Ninja Creami hashtag heeft op TikTok inmiddels bijna 650 miljoen views verzameld – dat is heel veel ijs! Wij zijn al helemaal geïnfluenced om dit apparaat ook in huis te halen. Als je nog niet bekend bent met de Ninja Creami, leggen we het je graag even uit. Maar pas op, want voor je het weet wil je dit ijs apparaat ook!

De Ninja Creami

De Ninja Creami is een ijs- en bevroren-dessertmaker die bevroren mengsels omtovert tot heerlijk romig schepijs! Ja, je leest het goed. Deze machine bevriest producten niet zoals een traditionele ijsmachine, die langzaam draait en je ijs bevriest. In plaats daarvan heeft het een vooraf bevroren ijsbasis nodig, die het vervolgens romig maakt door de messen die het bevroren mengsel schaven en mengen tot een romig ijsje. Je kunt dus veel verschillende recepten gebruiken voor het ijsje dat je wilt. Ben je helemaal gek van Lotus-koekjes en speculoos? Dan kun je kiezen voor een Lotus-basis, die je invriest en voilà, je hebt Lotus-ijs. Yummie!
De machine heeft zeven voorinstellingen: ijs, gelato, sorbet, smoothie bowl, licht ijs, milkshake en mix-ins, afhankelijk van welke consistentie van dessert je wilt hebben. Elke machine wordt geleverd met drie bakjes, waarin je de ingrediënten mengt die de basis vormen van je ijs of dessert. Nadat je je creatie hebt gemaakt, vries je deze 24 uur in en stop je hem vervolgens in de Ninja Creami, die er binnen enkele minuten een heerlijk dessert van maakt. Dit klinkt natuurlijk allemaal megalekker!
We hebben een hoop recepten voorbij zien komen op TikTok. Het maken van je eerste ijsje met de machine is misschien nog even wennen, maar daarna wil je natuurlijk de lekkerste recepten uitproberen. Wij hebben drie recepten op een rijtje gezet die je echt moet proeven!

Deze 3 Ninja Creami recepten moet je proberen

1. Romig Lotus Biscoff Bananen Schepijs

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 2 eetlepels Lotus Speculoos pasta
  • Melk
  • 2 Lotus-koekjes (extra voor decoratie)
  • 2 Lotus-koekjes (voor in het ijs)

Aan de slag:

1. Pel de twee bananen en breek ze in stukjes. Doe de stukjes banaan in het Ninja Creamy bakje. Voeg twee grote scheppen Lotus Speculoos pasta toe aan de bananen in het bakje.
2. Schenk melk in het bakje tot je het ‘max fill’ streepje bereikt.
Plaats het bakje in de Ninja Creami en selecteer de ‘Light Ice Cream’ stand, en wacht tot het mengsel licht en romig is.
3. Zodra het apparaat aangeeft dat het ijs klaar is, haal je het bakje eruit en voeg je twee verkruimelde Lotus-koekjes toe aan het mengsel.
4. Plaats het bakje terug in het apparaat en selecteer de ‘Extra’s’ stand. Wacht tot het apparaat klaar is.
Haal het bakje uit het apparaat en leg als finishing touch twee hele Lotus-koekjes bovenop het ijs.
Nu ben je helemaal klaar om te genieten van je heerlijke zelfgemaakte Lotus-speculoos bananenijs. Enjoy!
View post on TikTok

2. Pina Colada schepijs

Ingrediënten:

  • 6 ananas rondjes
  • 3 eetlepels ananassap
  • 3 eetlepels kokosroom
  • 3 eetlepels kokoswater

Aan de slag:

1. Snijd de ananas in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Leg de ananasschijfjes in de bak van de Ninja Creami en giet er gelijkmatig 3 eetlepels ananassap overheen. Zorg ervoor dat alle schijfjes bedekt zijn.
2. Giet vervolgens 3 eetlepels kokosroom over de ananasschijfjes, zodat ze mooi bedekt zijn met een laagje romige kokossmaak.  Doe de deksel op het bakje van de Ninja Creami en zet hem 24 uur in de vriezer. Dit geeft de ananas de tijd om goed te bevriezen en de smaken te absorberen.
3. Haal na 24 uur de schaal uit de vriezer en plaats het bakje van de Ninja Creami met het mengsel in het apparaat. Selecteer op het apparaat de sorbetstand en wacht totdat de ananas een gladde en romige consistentie heeft gekregen. Dit duurt meestal een paar minuten.
4. Stop de Ninja Creami en maak met een lepel of een kleine maatlepel een gat in het midden van de sorbet. Giet ongeveer 3 eetlepels kokoswater in het gat dat je hebt gemaakt. Selecteer hierna opnieuw de sorbetstand en mix het kokoswater voorzichtig door de sorbet totdat het goed gemengd is.
5. Serveer de ananassorbet direct in kommen of op hoorntjes voor een verfrissend en tropisch dessert. Je kunt er ook nog wat extra kokossnippers of stukjes verse ananas bovenop strooien voor een extra smaakvolle touch.
View post on TikTok

3. Chunky monkey schepijs

Ingrediënten:

  • 1 banaan (100 gram)
  • 20 gram vanille proteïne poeder
  • 200 ml melk
  • 10 gram walnoten
  • 10 gram pure chocolade
  • blender

Aan de slag:

1. Schil de bananen en breek ze in stukjes. Doe de stukjes banaan, eiwitpoeder (indien gebruikt) en melk in een blender. Mix de ingrediënten in de blender tot een glad mengsel en giet het mengsel in het bakje van de Ninja Creami.
2. Zet het bakje in de vriezer en laat het mengsel minstens 24 uur bevriezen. Haal het bakje uit de vriezer en plaats hem in de Ninja Creami machine. Draai de machine 2 keer op de ‘light ice cream’ stand om het mengsel te laten opdraaien tot romig ijs.
3. Voeg de gehakte walnoten en pure chocolade chunks toe aan het ijsmengsel in het bakje. Draai de machine nog 1 keer op de ‘extra’s’ stand om de walnoten en chocolade chunks gelijkmatig door het ijs te mengen.
4. Haal het bakje uit de machine en serveer het heerlijke banaan-walnoot chocolade-ijs direct in kommen of hoorntjes. Enjoy!
View post on TikTok
Beeld: TikTok: lisannej__
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You