Lifestyle

Schurende bovenbenen? Met deze tips draag je heel de zomer rokjes

Senait
tips tegen schurende bovenbenen zomer

De zon schijnt en je hebt je favoriete zomerse rokjes en jurkjes weer uit de kast getrokken. Maar oh-oh, daar is dat vervelende zomerprobleem: schurende bovenbenen. Geen paniek! Dit zijn de zeven beste tips om schurende benen te voorkomen, zodat jij kunt genieten van je zomeroutfits zonder ongemakken.

Met deze 7 tips draag je heel de zomer rokjes

De zomer is hét seizoen van zonnige dagen, fladderende jurkjes en de eeuwige zoektocht naar de perfecte outfit. Maar dan komt die ene irritante kwestie om de hoek kijken: schurende benen. Ja, je weet precies waar we het over hebben!
Je hebt jezelf perfect aangekleed in dat schattige rokje of die prachtige jurk en je voelt je een fashionista, klaar om de zomer te rocken. Totdat je begint te lopen, en die oh-zo-gladde benen ineens beginnen te wrijven – daar gaat je zomerse vibe! Wat begon als een Instagramwaardige outfit, verandert al snel in een ongemakkelijke dans van proberen je benen uit elkaar te houden, terwijl je naar je bestemming strompelt.
Gelukkig zijn er een paar slimme oplossingen om deze zomerse ellende te voorkomen. Met deze zeven tips zijn schurende bovenbenen verleden tijd, en kun jij zorgeloos al je favoriete rokjes en jurkjes uit de kast halen.

1. Antischuurcrème

Ja, antischuurcrème bestaat echt en is een absolute lifesaver. Smeer een beetje op de binnenkant van je bovenbenen of andere plekjes die gevoelig zijn voor wrijving. Er zijn zelfs stick-varianten die je makkelijk in je tas kunt stoppen voor on-the-go bescherming.

2. Huidcontactspray

Deze wonderlijke spray is als een onzichtbaar schild voor je huid. Breng een laagje aan en voilà, je benen zijn beschermd tegen schuurplekken en irritaties. Geen plakkerigheid en geen zichtbare restjes – gewoon een gladde, zorgeloze zomer!

3. Talkpoeder

Talkpoeder is niet alleen voor babybillen! Het houdt je benen droog door vocht te absorberen, waardoor schuren vermindert. Let alleen op dat je geen witte poederstrepen achterlaat op je kleding – een beetje voorzichtigheid bij het aanbrengen kan geen kwaad.

4. Deodorant

Op het allerlaatste moment geen antischuurcrème bij de hand? Geen paniek! Een alcoholvrije deodorant stick kan ook wonderen doen. Zorg er alleen voor dat je een stick gebruikt en geen roller of spray. Merken zoals Odorex en Deoleen doen het prima, maar andere merken kunnen ook helpen.

5. Fietsbroekje

Voor een extra laagje bescherming onder je jurk, probeer een fietsbroek of corrigerend ondergoed. Ze voorkomen direct huid-op-huidcontact, waardoor schuren een stuk minder waarschijnlijk is. Plus, vaak kun je ze al voor een paar euro scoren.

6. Dijenbanden

Dijenbanden bieden hetzelfde voordeel als een fietsbroek, maar je kunt zelf kiezen hoe hoog je ze draagt. Ze zijn een geweldige manier om je benen te beschermen, terwijl je jouw favoriete zomeroutfits showt. Ideaal!

7. Glijmiddel

Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar glijmiddel werkt echt! Een beetje op je benen aanbrengen laat ze soepel langs elkaar glijden zonder te schuren. Plus, het is klein genoeg om gemakkelijk mee te nemen in je tas.
Beeld: instagram @chloefratter
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You