Lifestyle

Goals: de allerbeste tips voor een glow-up in 2024

glow-up-2024

We zijn continu bezig met de beste versie van onszelf worden. Maar zo makkelijk is dat nog niet! Wij helpen je graag een stukje op weg. Houd je aan de volgende tips en je kunt gegarandeerd de grootste glow-up ever verwachten in 2024.

Glow-up in 2024

Het jaar is bijna voorbij en we zijn druk bezig met onze nieuwjaarsresoluties op papier zetten. We willen altijd een hele hoop, maar dit lukt maar zelden. Daarom hebben wij een aantal simpele tips op een rijtje gezet om je glow-up in 2024 zo haalbaar mogelijk te maken. Geen extreme veranderingen en onrealistische bucketlists, maar we pakken het stapje voor stapje aan. Doe jij met ons mee?!

1. Vroeg uit bed

We beginnen met een pittige. Een schooldag begint niet voor iedereen om 8:00 uur ‘s ochtends, toch is het belangrijk om vroeg in de morgen uit bed te gaan. Blijf niet te lang liggen en houd een ritme aan. Zet je wekker elke ochtend tussen de 7 en 8 uur. De eerste paar dagen (of zelfs weken) zal je vast en zeker last hebben van een ochtendhumeur. Maar hoe langer je dit volhoudt, hoe makkelijker het wordt en hoe meer je uit je dag kan halen. Door vroeg productief te zijn, voel jij je de rest van de dag opgewekt en vrolijk.

2. Schrijf alles op

Journaling, is de volgende in het rijtje met tips voor een glow-up in 2024. En deze is heel belangrijk! Je kunt door middel van alles op te schrijven, niet alleen je frustraties kwijt, maar ook met oplossingen komen. Begin de dag positief en schrijf in de ochtend drie dingen op waar je dankbaar voor bent. In de avond kan je tijd vrijmaken om alle irritaties van je af te schrijven. Slaap er een nachtje over en je zult in de ochtend merken dat sommige issues een stuk kleiner zijn dan je dacht.

3. Vrolijke podcasts

We kennen allemaal de motiverende en persoonlijke groei podcasts wel, maar dit is niet waar je altijd behoefte aan hebt. Ben je sip en heb je geen zin om de dag te beginnen? Zet een laagdrempelige en grappige podcast aan. Laat jezelf lachen en neem de vrolijke energie over van de mensen achter de microfoon. Instant moodbooster!
Een paar voorbeelden zijn; Met de Gurnels, The Inspired Unemployed, The Girls Bathroom, Vrouwmibo en Happy Hour with Lucy & Nikki.

4. Zet je stappenteller aan

Je hebt deze theorie vast al vaker gehoord. Het heilige getal van 10.000 stappen per dag. Waar dit voor de één een piece of cake is, is het voor de ander een stuk lastiger om te halen. Zet daarom voor jezelf een realistisch doel. Leg de lat niet té laag, want je wil jezelf natuurlijk wel uitdagen. Wandelen is goed voor meerdere dingen. Je hersenen krijgen een momentje rust, want je hoeft even nergens over na te denken. Daarnaast blijft je lichaam in beweging. Zo krijg je minder snel last van pijntjes en door fit te blijven, krijg je meer energie. Win-win-win!

5. Lees elke dag

TikTok, Instagram, YouTube, Netflix, noem het maar op! Allemaal dingen die we tegenwoordig meer doen, dan het oppakken van een goed boek. Naast dat social media een grote invloed kan hebben op je mentale gezondheid, krijgen we hierdoor ook een kortere concentratie. Begin met elke dag 15 minuten iets te lezen. Dit hoeft geen lastige literatuur te zijn. Je zult al snel merken dat het stress verminderend is, je langer kunt concentreren op andere taken en je binnen een aantal dagen sneller leest.

6. Wie goed doet, goed ontmoet

Heel cheesy, maar het is echt waar! Als jij met een negatieve blik naar de wereld kijkt, kan je dit ook terug verwachten. Lach naar voorbijgangers, help een oud omaatje oversteken of maak plek voor iemand vrij in de bus. De allerkleinste dingetjes kunnen al veel positiviteit opleveren. Of kies een groot gebaar en ga ergens aan de slag als vrijwilliger. Het zal binnen no-time door het universum beloond worden! Pas deze tips allemaal toe en wie weet krijg jij de grootste glow-up ooit in 2024.
Beeld: instagram @lojsanwallin

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You