Films & Series

Even lachen: deze razend populaire horrorfilm krijgt een vervolg

Populaire-horrorfilm-vervolg

Ben jij een enorme fan van horrorfilms? Heb je na het zien van 'Smile' meteen zin gekregen in het vervolg? Goed nieuws: je hoeft niet lang meer te wachten, want het tweede deel is onderweg!

Horrorfilms

We houden allemaal van een goede horrorfilm. Van die spanning die je hart sneller doet kloppen en die momenten waarop je bijna niet durft te kijken, maar toch niet weg kunt kijken. Als jij ook fan bent van films zoals Annabelle en The Conjuring en genoeg hebt van zoetsappige romcoms, dan hebben we geweldig nieuws voor je!
De razend populaire horrorfilm Smile krijgt een vervolg. Na het grote succes van de eerste film, komt regisseur Parker Finn met een tweede deel dat nog enger en spannender belooft te worden. De trailer is al uit en wij willen voortaan met een nachtlampje slapen – scary!

Smile 1

In 2022 kwam de angstaanjagende film Smile uit. Op TikTok barste het los van de recensies en werd er gezegd dat de film “de engste film ooit” zou zijn. Ook wij hebben hem in de bioscoop gezien, en we moeten eerlijk toegeven dat hij ook behoorlijk eng was!
In de eerste Smile-film volgen we het verhaal van Dr. Rose Cotter, een psychiater die een reeks angstaanjagende gebeurtenissen begint te ervaren nadat ze getuige is geweest van een vreemde, traumatische gebeurtenis met een patiënt. Wat begint als een eenvoudige sessie, verandert al snel in een nachtmerrie wanneer Rose wordt geconfronteerd met een kwaadaardige entiteit die zich lijkt te voeden met angst en zich verspreidt door middel van een angstaanjagende glimlach.
Rose’s leven wordt een race tegen de klok om het mysterie achter de kwaadaardige entiteit te ontrafelen, terwijl haar greep op de werkelijkheid steeds meer verzwakt. Het publiek wordt meegesleept in haar beproeving, waarbij ze worstelt met haar eigen geestelijke gezondheid en de dreiging van de demonische kracht die haar achtervolgt.
Watch on YouTube

Smile 2

De verwachtingen voor Smile 2 zijn torenhoog, vooral na het enorme succes van de eerste film. Fans kunnen niet wachten op nog meer spanning, enge momenten en een diepere verkenning van de mysterieuze entiteit die zo’n grote rol speelt in het verhaal. Regisseur Parker Finn heeft al laten doorschemeren dat we meer te weten zullen komen over de oorsprong van deze kwaadaardige kracht en waarom hij zich richt op bepaalde slachtoffers.
Hoewel het vervolg hetzelfde angstaanjagende concept heeft, draait de film om een nieuw personage: popster Skye Riley. Skye staat op het punt om aan haar nieuwe wereldtournee te beginnen wanneer ze plotseling wordt geconfronteerd met allerlei onverklaarbare en angstaanjagende gebeurtenissen. De gruwelijke ervaringen en de druk van de roem worden haar te veel, en Skye moet de confrontatie aangaan met haar duistere verleden voordat haar leven volledig ontspoort.
Watch on YouTube

De releasedatum

En gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten op het vervolg. Smile 2 verschijnt namelijk al op 16 oktober 2024 in de bioscoop. Wij weten in ieder geval al welke horrorfilm we dit jaar met Halloween gaan kijken!
Beeld: Smile
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You