Films & Series

Uh oh: Netflix-film met Ed Westwick krijgt mega slechte recensies

Charlotte
ed-westwick-deep-fear-netflix

We hebben geweldig nieuws: Ed Westwick, beter bekend als de enige echte Chuck Bass uit Gossip Girl, heeft een nieuwe film waarin hij de hoofdrol speelt. Natuurlijk waren we dolenthousiast om hem weer op het grote scherm te zien schitteren. Maar helaas, de recensies zijn niet zo lovend als we hadden gehoopt.

Ed Westwick

Laten we heel eerlijk zijn, Ed Westwick is gewoonweg adembenemend knap. Vanaf het moment dat hij als de mysterieuze en charismatische Chuck Bass op het scherm verscheen in Gossip Girl, wisten we dat we een crush hadden. Met zijn weelderige donkere lokken, intense donkere ogen en die oh-zo-verleidelijke glimlach, is Ed een ware heartthrob. Zijn stoere en enigszins ondeugende uitstraling maakt hem des te meer aantrekkelijk. Het is dan ook geen verrassing dat we op het puntje van onze stoelen zaten toen we hoorden dat hij de hoofdrol speelde in een nieuwe film.
Onze verwachtingen waren hooggespannen en we hoopten dat Ed ons opnieuw zou betoveren met zijn onweerstaanbare charme en acteertalent. Zelfs als de recensies niet zo enthousiast zijn als we hadden gehoopt, kunnen we niet ontkennen dat Ed een absoluut oogverblindende aanwezigheid op het scherm is.

Deep Fear (2023)

In deze film speelt Madalina Ghenea de rol van Naomi, een ervaren zeilster die naar het Caribisch gebied reist om haar vriend Jackson, gespeeld door de knappe Ed Westwick, te bezoeken. Maar al snel neemt het verhaal een angstaanjagende wending. Naomi ziet een noodsignaal van een zinkend schip en besluit de bemanning te helpen. Maar wat ze niet kon vermoeden, is dat deze mannen zich bezighouden met duistere praktijken en handelen in verboden middelen.
De spanning en de gevaarlijke situaties nemen toe wanneer Naomi gedwongen wordt om naar het wrak te gaan en de lading op te duiken. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt ze ook nog eens omringd door mensetende witte haaien, die worden aangetrokken door de lichamen in het wrak. Talk about intense!
Watch on YouTube

Niet zo best

Ondanks dat de Hollywood-hunk Ed Westwick de hoofdrol vertolkt en zijn aanwezigheid alleen al genoeg is om wereldwijd bovenaan de Netflix-lijsten te staan, lijkt de film niet aan de verwachtingen te voldoen. En als we de beoordelingen mogen geloven, is de hype rondom de film meer te danken aan de populariteit van de acteur dan aan de daadwerkelijke kwaliteit ervan.
Op Rotten Tomatoes krijgt Deep Fear een Audience Score van een teleurstellende 12%. Daarnaast geven de kenners van IMDb de film slechts 4.6/10 sterren, wat weinig positiefs voorspelt voor de kwaliteit van de film.
Maar laten we eens kijken naar wat Netflix-kijkers te zeggen hebben over deze film. Op sociale media worden de slechte reviews gedeeld en de kritiek is niet mals. Een gebruiker deelde zijn teleurstelling met de woorden: “Gisteravond Deep Fear gekeken, nog nooit zo’n verschrikkelijke haaienhorrorfilm gezien. Het gaat niet eens over een haai, het gaat over drugs verkrijgen uit een gezonken schip door een vrouw in een oversized rode beha.” Een andere gebruiker noemde Deep Fear zelfs “misschien wel de slechtste film op Netflix”. Oof. 
Beeld: Deep Fear (2023)
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You