Food

Ontdek de verborgen parels van de champagnestreek

verborgen-parels-champagnestreek

Wanneer je aan champagne denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan de grote namen zoals Moët & Chandon of Veuve Clicquot. Maar de wereld van champagne is veel groter dan de standaard merken die we allemaal kennen. We nemen je mee op een reis langs enkele verborgen schatten uit de champagnestreek, die je smaakpapillen zonder twijfel zullen verrassen. Zoals Marilyn Monroe ooit zei: “Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right.”.

Dom Perignon: een échte klassieker

Laten we beginnen met een naam die je al wel kent: Dom Perignon. Dit iconische merk is vernoemd naar de monnik die beroemd is geworden met vele uitvindingen binnen de champagne. Dom Perignon wordt geproduceerd door Moët & Chandon en is de prestige champagne van dat huis. De heerlijke champagne staat bekend om zijn luxe en verfijning. Het is een champagne die vaak wordt gedronken bij speciale gelegenheden. Dom Perignon geeft een bijzondere, zoete smaak met tonen van brioche, honing en amandelen. Deze champagne staat symbool voor het klassieke beeld van elegantie en luxe, perfect voor een bijzondere viering.

Louise Brison: authentieke champagnes uit de l’Aube

Verlaat de bekende merken en ontdek de champagnes van Louise Brison uit de regio l’Aube. Dit kleine, door de familie gerunde champagnehuis maakt gebruik van biologische wijnbouwmethoden en produceert champagnes die geweldig smaken. De champagnes van Louise Brison staan bekend om hun goede balans tussen frisheid en rijpheid, met aroma’s van wit fruit. Als je deze champagne drinkt, worden je gedachten heerlijk meegenomen naar de rustige wijngaarden van l’Aube. Hier staan eeuwenoude tradities en vakmanschap hoog in het vaandel.
Helene Beaugrand: een mooie vondst uit Montgueux
In de minder bekende maar opkomende regio Montgueux, vinden we de champagnes van Helene Beaugrand. Montgueux is officieel onderdeel van de regio l’Aube. Het staat bekend om de krijtachtige bodems die zorgen voor de unieke smaak van de wijnen uit de Montgueux. Hierdoor wordt Montgueux ook wel liefkozend de Montrachet van de Champagne genoemd. De champagnes van Helene Beaugrand, denk aan de Blanc de Blancs, geven een lekkere frisheid en een smaak van citrusvruchten en witte bloemen. Deze champagnes roepen beelden op van relaxte dagen in de wijngaarden van Montgueux, waar de druiven rijpen met stralend weer. Dat alles voor een prijs van ongeveer 45 euro. Stel je voor: een zonnige middag, een picknickkleed, wat Franse kaasjes, een lekker stokbroodje en een fles champagne. Het is een perfecte manier om een zomerdag door te brengen en te genieten van het goede leven!
Cazals: klasse uit de Cote des Blancs
De champagnes van Cazals komen uit het chique Cote des Blancs en zijn echt een verplichting voor elke champagne liefhebber. Dit huis staat bekend om zijn Blanc de Blancs champagnes, gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De gyropallet, een elektrisch systeem dat erg belangrijk is bij het productieproces van champagnes, is uitgevonden door de Fransmannen Claude Cazals en Jacques Ducion. Daarnaast is Cazals in het bezit van een van de grootste clos in Champagne, dit houdt in dat ze een ommuurde wijngaard hebben wat zorgt voor een uniek klimaat. Wie wil dat nu niet? Vanaf een prijs van 40 euro heb je al een flesje! De Cazals champagnes kenmerken zich door hun verfijnde mousse en aroma’s van geroosterde noten en citrusvruchten. Deze elegante champagnes zijn perfect voor fijne gerechten zoals kreeft. Ze brengen een gevoel van luxe en klasse naar elke tafel, dus ook als je gewoon in het regenachtige Nederland zit!
Aurore Casanova: wijnen van de toekomst uit Montagne de Reims en Valle de la Marne
De champagnes van Aurore Casanova worden gemaakt door een innovatieve wijnmaakster, die erg bekend is in de regio’s Montagne de Reims en Valle de la Marne. Ze is ballerina geweest en kan haar creativiteit nu helemaal kwijt op de wijngaarden. Haar champagnes zijn sterk en hebben een bijzondere combinatie van kracht en goede afdronk. De wijngaarden zijn organisch gecertificeerd en de champagnes worden biodynamisch geproduceerd. Zonder pesticiden waarbij ze zelfs ganzen laten grazen in de wijngaarden opzoek naar ongedierte waar wijnstokken last van hebben. De prijzen voor deze Grand Cru champagnes beginnen vanaf zo’n 80 euro. De Aurore Casanova – Le Mesnil sur Oger Grand Cru bijvoorbeeld, is een explosie van rijke mineraal smaken in combinatie met tonen van citrusvruchten . Deze champagnes zijn perfect voor een zomerse picknick of een romantische avond bij zonsondergang.
Voor ieder wat wils
Vanaf nu kun je je vrienden echt verbazen met al je kennis over champagne! Bij een volgend feestje of een romantische avond kun je dus de echte champagnekenner gaan uithangen. Vergeet alle ‘saaie’ standaardmerken en ervaar alle parels van de champagnestreek. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de beleving en het plezier van het moment.
Best of Wines is een onderneming voor en door wijnliefhebbers en wijnkenners, die al sinds 1907 bestaat. Het doel is om de mooiste wijnen ter wereld toegankelijk te maken voor iedereen. De wijnen worden zorgvuldig geselecteerd en de ‘provenance’ (herkomst) van iedere wijn wordt gewaarborgd. Met de uitgebreide kennis en passie voor wijn, garanderen zij de kwaliteit en authenticiteit van elke fles. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de verborgen parels van de champagnestreek. Santé!
Beeld: Unsplash
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You