Beauty

Rookie mistakes? Deze 7 make-up fouten maken we allemaal

make-up-fouten

Het is alleen maar normaal om soms fouten te maken, je leert er juist van hoe je het de volgende keer wél moet doen. Toch zijn er soms een aantal fouten die je maakt, zonder dat je het doorhebt, vooral op het gebied van make-up en schoonheid. Om jullie te helpen met het inzien van deze fouten, hebben we er hier zeven op een rijtje gezet die we allemaal wel eens maken.

Deze make-up fouten maken we allemaal

Hoe vaker je je make-up doet, hoe beter je er in wordt – je leert namelijk van ervaring. Toch zijn er een aantal foutjes die we nog steeds maken, zonder dat we het door hebben. Het maakt niet uit of je al jaren bezig bent met je make-up look te perfectioneren, of dat je onlangs pas begonnen bent, we hebben voor jullie de 7 make-up fouten op een rijtje gezet die we allemaal wel eens maken.

1. Make-up aanbrengen op een droge huid

Skin first, make-up second! We hebben door de jaren heen steeds meer het belang gerealiseerd van skin care, en hoe het er voor kan zorgen dat je make-up helemaal flawless is. Een fout die we toch vaak maken? Op een droge huid je make-up aanbrengen! Dit zorgt namelijk voor een uitgeputte en levenloze look, in plaats van die mooie glans die we willen hebben.
Je hebt een goede basis nodig, om er voor te zorgen dat je make-up ook mooi zit. Key voor een goede basis, is hydratatie! Zorg er dus voor, met behulp van hydraterende crèmes, moisturizers en primers, dat je basis helemaal ready is voor die eerste laag make-up.

2. Geen primer en corrigerende concealer gebruiken

Nadat de skin care er helemaal opzit, moet je niet volledig vertrouwen op je concealer om die donkere kringen weg te krijgen. Concealer kan namelijk maar een deel van die kringen verbergen! Vaak helpt het om een primer en corrigerende concealer te gebruiken, voordat je je echte concealer aanbrengt.
Een primer helpt namelijk met het garanderen dat de concealer er de hele dag opzit, en een corrigerende concealer – denk aan een groene concealer – kan de donkere kleur van de kringen neutraliseren. Zo kun je hierna je concealer aanbrengen, en zorgt de kleur eronder er voor dat je niet die donkere kringen meer ziet. Deze tip is foolproof!

3. Elke dag waterproof mascara dragen

Voor de zekerheid grijpen wij als snel naar onze fave waterproof mascara – alleen is dit eigenlijk niet heel handig. Tuurlijk, het zorgt voor veiligheid in de regen en houdt je wimpers extra gekruld en donker. Alleen zorgt het product ook voor meer klontjes, en zelfs voor het afbreken van je wimpers! Het ingrediënt dat er namelijk voor zorgt dat jouw waterproof mascara volkomen waterbestendig is, verhard namelijk je wimpers waardoor ze erg fragiel worden.

4. Harde lijnen tekenen voor je wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn bepalend voor je gezicht, waardoor veel stappen in onze make-up routine eraan gewijd zijn. Alleen is het enorm moeilijk om ze perfect te krijgen! Een veelvoorkomende fout is dat je ze te hard inkleurt, waardoor ze er heel onnatuurlijk en hard uitzien. Dit moeten we natuurlijk niet hebben – natural makeup is helemaal in.
Om er voor te zorgen dat dit je niet overkomt, moet je goed letten op welke kleur en hoeveel van de kleur je gebruikt. Ten eerste moet je kiezen voor een iets lichtere kleur dan je eigen haar als je een donkere haarkleur hebt. Heb jij een hele lichte haarkleur? Dan kun je gerust reiken naar die tint die nét iets donkerder is dan je natuurlijke kleur. Daarnaast moet je geen grove lijnen tekenen of je wenkbrauwen helemaal inkleuren. Teken met een lichte beweging fijne lijntjes voor een natuurlijk effect.

5. Rechtstreeks op je mond je lippenstift aanbrengen

Dit is een fout die bijna iedereen van ons maakt, namelijk onze lippenstift direct op onze mond aanbrengen. Dit ziet er nooit helemaal perfect uit! Je moet eerst een lipprimer aanbrengen, waarna je met een lipliner een dun streepje om je lippen heen tekent. Zo zal je lippenstift er ten eerste de hele dag op blijven zitten, en zal het hiernaast ook zorgen voor gehydrateerde lippen. Ook zorgt jouw liplijn accentueren met lipliner ervoor dat je lippenstift nooit ‘uitgeveegd’ lijkt, maar netjes binnen de lijntjes blijft!

6. Niet letten op de vervaldatum van make-up

Eten heeft een houdbaarheidsdatum, hoezo zou make-up dat dan niet hebben? Toch vergeten we al snel dat onze make-up producten een beperkte houdbaarheid hebben. Mascara, bijvoorbeeld, kan na openen ongeveer 3 maanden gebruikt worden. Foundations en concealers 2 jaar, evenals lippenstiften en oogschaduw. Make-up potloden, zoals voor je lippen of ogen, kunnen zelfs 5 jaar meegaan!
Let goed op deze houdbaarheid, anders kan je huid namelijk geïrriteerd worden. Héle oude make-up kan zelfs tot infecties leiden! Als het goed is kun je op de verpakking van je producten lezen wat de houdbaarheid is.

7. Met te veel lijm je nepwimpers aanbrengen

Als laatste foutje gebruiken veel van ons te veel lijm wanneer we onze nepwimpers aanbrengen. Dit is gevaarlijk! Je hoeft maar een klein beetje lijm te gebruiken, en dan wat geduld te hebben. Als je met een beetje lijm de wimper 30 seconden vasthoudt, zul je namelijk zien dat het inderdaad genoeg lijm is om je valse wimpers te laten zitten.
Wanneer je wel te veel lijm gebruikt, kunnen je natuurlijke wimpers beschadigt worden. Ook de gevoelige huid van je ooglid loopt het risico van irritatie en beschadiging. Let daarom goed op de hoeveelheid wimperlijm die je gebruikt!
Heb jij twee linkerhanden en laat je maar al te vaak je make-up op je kleding vallen? Zo verwijder je verschillende soorten make-up vlekken uit je kleding!
Beeld: Instagram @haileybieber
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You