Beauty

Dit is de reden dat je make-up korrelig wordt en afbrokkelt

De-reden-make-up-korrelig-wordt- gaat-pellen

Het is echt een nachtmerrie! En nee, we hebben het niet over een regenachtige dag, het feit dat je favoriete chocolade is uitverkocht, of zelfs over het vergeten van het zetten van je wekker. We hebben het over het moment waarop je make-up niet doet wat het moet doen! Gaat jouw make-up ook korrelen en blijft het wat je ook probeert niet mooi zitten? Wij weten de oorzaak van dit probleem!

De ochtendroutine

Niks is leuker dan je make-up doen! Lekker wakker worden, en je skincare doen in de badkamer om daarna aan je make-upje te beginnen. Wij vinden het de leukste stap uit onze ochtendroutine. Ook wij hebben een hoop beautyproducten thuisliggen, we zouden niet eens weten hoeveel producten we het gehele jaar door kopen en gebruiken. Eén ding weten we wel zeker, het geeft zo’n goed gevoel als je je make-up hebt afgerond en het er echt fabulous uitziet. Helaas gaat dat niet altijd volgens plan. Zo merken we soms dat onze make-up gedurende de dag kan gaan korrelen. Niet zo fijn dus, en zonde van de moeite die je in de (megavroege) ochtend hebt gedaan.

Hoe kan het dat mijn product gaat korrelen?

Als je allerlei verzorgingsproducten gebruikt, zoals dagcrème, nachtcrème, serum, gezichtsmaskers, BB cream, foundation en CC cream, dan kan het soms gebeuren dat je make-up begint te rullen of te korrelen. Rullen is eigenlijk hetzelfde als korrelen: je voelt dan kleine ‘korrelachtige velletjes’ op je huid. Maar waar komt dat nu vandaan? Het kan verschillende oorzaken hebben. Geen zorgen, wij weten de boosdoeners van dit probleem.

Oorzaken

1. Skincare

Skincare is echt superbelangrijk! Om onzuiverheden en droogheid te voorkomen, is het essentieel om je gezicht twee keer per dag te reinigen, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds, met een goede cleanser en lotion. Als je ‘s ochtends vergeet je huid te reinigen, kan het gebeuren dat de verzorgingsproducten die je daarna aanbrengt gaan korrelen of rullen. Dus vergeet die reinigingsroutine niet, het is echt de moeite waard! En besides, goed werkende skincare producten zijn er in overvloed! Dus je hebt geen excuus!

2. Te veel product

Ook kan het zijn dat je een teveel aan verzorgingsproduct gebruikt. Als je bijvoorbeeld te veel serum of dagcrème gebruikt dan heeft de huid te veel om op te nemen. Wat de huid niet opneemt dat laat het op de huid liggen. Als je dan met je vingers over je huid heen gaat dan kan dat gaan rullen of korrelen. Gebruik dus altijd kleine beetjes van je skincare producten. Je kan beter 2 keer een klein beetje gebruiken dan 1 keer veel te veel. En dat is ook nog eens beter voor je portemonnee. Dit geldt natuurlijk voor je verzorging, maar ook voor make-up producten als foundation, concealer, BB en CC cream en getinte dagcrème.

3. Producten met siliconen

Siliconen worden gebruikt in beautyproducten om je huid zo zacht, glad en egaal mogelijk te doen lijken en om poriën minder zichtbaar te maken. Je vindt ze vooral terug in dagcrèmes, primers, BB- en CC-crèmes en foundations. Ze worden niet geabsorbeerd, maar vormen eerder een laagje op je huid. Als je dus te veel van zo’n product aanbrengt, kan dat laagje te dik worden en gaan afpellen. Hetzelfde gebeurt als je verschillende producten boven elkaar aanbrengt waarvan er meerdere siliconen bevatten. Hoe meer je dan smeert, hoe meer je het product weer los wrijft.

4. Je producten zijn over de datum

Ook kan het zijn dat je product niet meer goed is. Dan kan het product ook gaan rullen of korrelen, maar dit is vaak wel de minst voor de hand liggende reden als het op je huid gaat rullen. Wil je het zeker weten? Kijk goed naar het product en ruik eraan. Is de substantie niet meer wat het voorheen was? En ruikt het raar? De kans is dan groot dat je product over datum is, dus gooi het dan weg.

5. Je mixt water gebaseerde producten met siliconen gebaseerde producten.

Als je make-up op siliconenbasis mengt met make-up op waterbasis, kan dit leiden tot het pillen van de huid. Dit komt doordat siliconen en water niet goed met elkaar mengen, waardoor de make-up op de huid kan gaan schilferen of korrelen. Dit kan er voor zorgen dat je make-up niet mooi egaal is en er minder mooi uitziet. Stom! Het is daarom belangrijk om producten te gebruiken die compatibel zijn met elkaar om dit te voorkomen.

Zo voorkom je het korrelen van je make-up

Tip 1: Kijk naar de ingrediënten in je producten

Voordat je de schuld geeft aan je favorieten cleanser of serum, is het slim om eerst de ingrediëntenlijst te checken. Let vooral op ingrediënten die vaak eindigen op ‘dimethicone’ of ‘methicone’. Er zijn nog andere benamingen, maar deze komen het vaakst voor. Als je een product met deze ingrediënten gebruikt, breng het dan met kleine beetjes aan en druk het goed in je huid. Wacht ook even voordat je het volgende product aanbrengt. Als je meerdere producten met siliconen gebruikt, wees dan voorzichtig, gebruik deppende bewegingen en geef voldoende tijd tussen de verschillende stappen. Zo minimaliseer je de kans op korrelen en pillen van je make-up en krijg je een egale make-uplook!

Tip 2: Probeer verschillende applicatiemethoden:

Je make-up kan gaan korrelen en pillen doordat je je producten niet goed aanbrengt. Soms kan het dus veranderen van de manier waarop je je make-up aanbrengt het verschil maken. Probeer eens een andere kwast, beautyblender of je vingers om te zien wat het beste werkt voor jouw huid. Blend je producten (met name je foundation) goed in je huid. Waarschijnlijk merk je hierna verschil en zal je make-up er weer flawless en egaler uitzien!

Tip 3: Exfolieer regelmatig

Dode huidcellen kunnen zich ophopen en de textuur van je huid beïnvloeden. Door regelmatig te exfoliëren, verwijder je de dode huidcellen op je huid! Door je huid elke dag goed te reinigen en te exfoliëren, behoudt je je zachte huidje, is het een goede oplossing tegen onzuiverheden en blijft je make-up nog mooier zitten! Wij zeggen rennen naar de winkel voor wat nieuwe skincare producten!

Tip 4: Geef elk product tijd om te absorberen

We get it, ook wij hebben soms haast in de ochtend. Het liefst willen we dan onze make-up en haar snel doen om tijdens ons ontbijtje nog even te scrollen op TikTok. Trust us, je hebt liever dat je wat langer over je make-up doet, zodat het de hele dag mooi blijft zitten dan dat je make-up in de trein langzaam begint te korrelen en je het voor de tweede keer opnieuw moet doen. Dus als je ‘s morgens wakker wordt, wacht dan enkele minuten tussen het aanbrengen van elk product om ervoor te zorgen dat het volledig wordt opgenomen voordat je verder gaat.

Tip 5: Gebruik producten met vergelijkbare basissen:

Zorg ervoor dat je producten gebruikt die dezelfde basis hebben om te voorkomen dat ze gaan korrelen en rullen. Bijvoorbeeld, combineer waterbasisproducten met waterbasisproducten en siliconenbasisproducten met siliconenbasisproducten. Ook wij gaan hier vaak de mist mee in dus check goed de ingrediënten en zoek het anders op op internet!
Beeld: Clueless
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You