Food

Ice ice baby: zo maak je de Iced Brown Sugar Esspresso van Starbucks

Iced-Brown-Sugar-Esspresso

Ben jij ook zo'n fan van Starbucks, maar wil je je favo drankje liever thuis maken? Goed nieuws! Met dit simpele recept maak je de heerlijke Iced Brown Sugar Espresso gewoon in je eigen keuken. Supermakkelijk en minstens zo lekker! Let's go!

De heerlijke drankjes van Starbucks

Starbucks is echt dé place to be voor de lekkerste drankjes, en ze hebben dan ook een enorme keuze aan heerlijke en unieke recepten die je nergens anders kunt vinden. Van romige lattes tot ijskoude frappuccino’s, er is voor ieder wat wils! We vinden het heerlijk om steeds weer nieuwe creaties uit te proberen van de bekende koffieketen – ook als je geen groot fan bent van koffie, hebben ze nog steeds een heleboel heerlijke drankjes waar je uit kunt kiezen!
Hoewel we de drankjes van Starbucks zo ontzettend lekker vinden, is er één reden waarom we ze niet dagelijks bestellen. De prijs! 5 euro voor een drankje is niet bepaald goedkoop, waardoor velen van ons dan toch liever die koffie thuis in elkaar flansen. Maar alleen omdat je het zelf maakt, hoeft het niet anders te smaken! Je kunt namelijk gemakkelijk de Starbucks-drankjes thuis maken, waaronder deze Iced Brown Sugar Shaken Espresso.

Ingrediënten

  1. Melk
  2. Lichte basterdsuiker
  3. Espresso (2 shots)
  4. Kaneel
  5. IJsklontjes
  6. Shaker

Aan de slag!

  1. Pak een glas naar keuze en voeg genoeg lichte basterdsuiker toe om de gehele bodem te bedekken. Zorg hierbij dat er dus een klein laagje suiker ontstaat in je beker.
  2. Strooi hier dan een klein beetje kaneel overheen. Dit zal je drankje die heerlijke, warme smaak geven!
  3. Hierna zet je het glas onder je koffieautomaat en zet je het apparaat aan. Laat de espresso rechtstreeks op het mengsel van suiker en kaneel stromen.
  4. Roer het mengsel goed door zodat de suiker en kaneel oplossen in de warme espresso. Dit zorgt ervoor dat alle smaken goed gemengd zijn.
  5. Doe dan een handvol ijsklontjes in je shaker. Giet het espresso-mengsel erbij en shake alles goed door elkaar. Door het drankje te shaken krijg je een verfrissend en ijskoud drankje.
  6. Giet het mengsel in een mooi glas en pak je favoriete rietje erbij.
  7. Schenk er een beetje melk bij. Dit kan gewone melk zijn, maar ook amandelmelk of havermelk. Neem een slok en geniet van je zelfgemaakte Starbucks-drankje. Enjoy! 

Alsof je het bij Starbucks hebt gehaald

Deze Iced Brown Sugar Shaken Espresso is, zoals je leest, ontzettend makkelijk om zelf thuis in elkaar te gooien, en smaakt alsof je het bij Starbucks zelf hebt gehaald. Het drankje is perfect voor een snelle oppepper en heeft een heerlijk zoete smaak door de toevoeging van kaneel. Door het drankje ijskoud te serveren is het ook nog eens een verfrissende dorstlesser!
Op zoek naar andere heerlijke koffie recepten? Deze heerlijke pistache cappuccino kun je zelf thuis maken!
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You