Food

Binnenkort 21? Dit is het lekkerste 21-diner menu

jurk foto, discobal, dinner

Eindelijk is het zover! Je hebt de magische leeftijd van 21 bereikt – een mijlpaal die gevierd moet worden in stijl. En wat past daar nu beter bij dan een sprankelend 21 diner omringd door al je besties? Het draait helemaal om jou, en je wilt ervoor zorgen dat deze avond straalt met warmte, vreugde en heerlijk eten. Geen paniek, we zijn hier om je te begeleiden bij het samenstellen van het perfecte menu voor jouw special night. Van glamoureuze gerechten tot sprankelende cocktails, we hebben alles wat je nodig hebt om je voor te bereiden op een onvergetelijke ervaring.

Wat is een 21 diner?

Girls listen up! Het 21 diner is eigenlijk zo’n geweldige traditie die rechtstreeks uit het studentenleven komt. Je viert jouw 21e verjaardag met een prachtig diner, en je nodigt je besties uit voor een onvergetelijke avond. Het draait allemaal om jou tijdens dit onvergetelijke 21 diner. Je hebt al nagedacht over het perfecte thema, je besties staan klaar om je te overladen met hartverwarmende speeches of schattige optredens, en nu is het tijd om het menu samen te stellen. Eten is niet zomaar een onderdeel van de avond, het is de kers op de taart, de smaakvolle verrassing die de avond compleet maakt. Maar weet je wat het mooie is? Je hoeft helemaal niet lid te zijn van een studentenvereniging om deze te gekke traditie voort te zetten. Steeds meer van ons, meiden (en ja, ook jongens), omarmen het idee van een 21 diner. Waarom? Omdat het eigenlijk gewoon het perfecte excuus is om je verjaardag op spectaculaire wijze te vieren!
View post on Instagram
 

21 diner menu

Hey girl, let’s talk menu! Naast de uitnodigingen, een dresscode en een mooie outfit voor jezelf is het natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk om te bepalen wat er op het menu van jouw 21 diner zal komen te staan. Het menu is uiteraard helemaal aan jou en de mensen die jou gaan helpen tijdens het diner. Ben jij een echte Bourgondiër en is je moeder een keukenprinses? Trek er dan een paar dagen in de keuken voor uit en schotel je gasten een uitgebreid 7-gangen diner voor. Dit kan er als volgt uit zien:

Aperitief

Dit is geen gerecht, maar een drankje voor het eten. Vaak begin je een 21 diner met een borrel. Je kunt bijvoorbeeld een glaasje bubbels serveren zoals prosecco of je verras je gasten met een heerlijke zelfgemaakte cocktail. Een Pornstar Martini doet het altijd goed of een lekkere Aperol Spritz met een paar kleurrijke rietjes en een limoen of citroen partje om het glas op te fleuren.

Amuse

Dit is een heel klein gerecht (hapje) om de smaakpapillen op gang te brengen. Je kunt het beste voor een licht gerecht gaan, zodat iedereen nog genoeg ruimte overhoudt voor de gerechten die gaan komen. Je kunt hiervoor de welbekende amuselepels vullen met carpaccio, een klein borrelglaasje met een garnalencocktail, Italiaanse bruschetta met verse basilicum en olijfolie of lekker fancy: een toastje met zalm en kaviaar.

Voorgerecht

Dan gaan nu de ‘echte gangen’ beginnen. De meeste voorgerechten zijn hartig. Je kunt met de voor- en tussengerechten eindeloos variëren. Denk hierbij aan een frisse salade (caprese), antipasto (vijgen met prosciutto) of soep met een lekker stokbrood en verschillende soorten dipjes zoals: knoflookboter, roomkaas of onze favoriet, Paturain kruidenkaas.

Tussengerecht

Een tussengerecht is wat kleiner en lichter en bedoeld als ‘culinair rustpunt’. Het wordt vaak geserveerd om de smaakpapillen na het vorige gerecht te neutraliseren of juist voor te bereiden op het komende gerecht. Als je als voorgerecht geen soep hebt gekozen is een bouillon of gazpacho het perfecte tussengerecht.

Hoofdgerecht

Time for the pièce de résistance: het hoofdgerecht! En laten we eerlijk zijn, wat is er lekkerder dan een prachtig stukje vlees of een verrukkelijke vis op je bord? Als je een echte carnivore bent, dan is een sappige biefstuk of een malse varkenshaas zeker een winnaar. Maar hey, no judgment here als vlees niet echt jouw ding is! Vis is dan een geweldige optie – denk aan een delicate zalmfilet, of een tagliatelle pasta met garnalen doet het ook altijd goed.  Maar let op, meiden! We willen onze gasten niet overladen, dus houd de porties bescheiden. Ze hebben immers al heel wat lekkers achter de kiezen. En laten we niet vergeten om ook aan onze vegetarische besties denken. Een smaakvolle vegetarische optie mag zeker niet ontbreken. Dus vraag voor de zekerheid even rond of er speciale dieetwensen zijn.

Tussengerecht

Het tweede tussengerecht is aan de beurt. Waarschijnlijk is een groot deel van je gasten inmiddels al aardig gevuld. Zoals je hierboven al hebt gelezen zijn er heel veel opties. Omdat iedereen z’n buikje al aardig heeft vol gegeten, is het slim om te kiezen voor een licht tweede tussengerecht om smaakpapillen te neutraliseren. Het perfecte tussengerecht? Een frisse spoom! Deze maak je van (mousserende) wijn en citrusvruchten.

Nagerecht

There is always room for dessert, right? Het einde van het diner nadert en iedereen is stiekem al een beetje aan het uitbuiken, maar het beste moet natuurlijk nog komen. Ons favoriete onderdeel: het dessert. Van een klassieke panna cotta tot een lava chocoladetaart met een bolletje vanille-ijs. Het is jouw feestje, dus kies dan ook jouw favoriete ‘toetje’. Of ga lekker out of the box met een heerlijke Pornstar Martini-cheesecake.

De Menukaart

Nadat je de gangen voor je 21 diner hebt bepaald, kun je de menukaart maken. Het is gebruikelijk om een menukaart vorm te geven en af te drukken. Tijdens het diner kun je deze op tafel leggen, zodat de gasten weten wat er geserveerd wordt. De menukaart kun je helemaal ontwerpen in de stijl van je 21 diner, so cute right? Een leuk roze lintje aan je menukaart, een opvallend lettertype of een foto bij elk gerecht, it’s your party girl dus maak het helemaal naar jou wensen!  Om een menukaart te ontwerpen kun je gebruik maken van verschillende websites. Doe hier alvast wat inspiratie op voor de uitnodiging.
View post on Instagram
 

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You