Lifestyle

Aha: hier kennen we Expeditie Robinson-Vincent Visser van

Senait
hier kennen we vincent visser van

Vincent Visser schittert nu op onze beeldschermen als deelnemer aan Expeditie Robinson, maar zijn verschijning doet ons stiekem denken aan een heel ander programma waar hij ooit in speelde. Terwijl hij zich door de uitdagingen van het onbewoonde eiland moet navigeren, kunnen wij het niet helpen om terug te denken aan de goede oude tijd...

Expeditie Robinson 2024

Het 24e seizoen van Expeditie Robinson is begonnen en de spanning is om te snijden! Presentatoren Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers zijn samen met twintig BN’ers afgereisd naar Maleisië, waar ze ruim een maand moeten overleven op een onbewoond eiland. Dat betekent weinig eten, pittige proeven en – natuurlijk – omgaan met elkaar.
Dit seizoen zit vol met spannende namen, waaronder Billy Dans, Jamie Kazàn, Nouchka Fontijn, Thomas van der Vlugt, Ymre Stiekema, Kiran Badloe, Justine Marcella, Marijn Kuipers, Ouassima Tajmout, Ellemieke Vermolen, Joy van Swieten, Rikkie Kollé, Julie Reinders, Farja Farvadin, Sergio Hasselbaink, Kimmylien Nguyen, Ramon Brugman, Timor Steffens, Hamza Othman, en natuurlijk één deelnemer die voor ons direct opvalt: Vincent Visser! Want zeg nu zelf, als je aan Vincent denkt, komt er toch meteen één programma in je hoofd op?

Vincent Visser

Vincent is geen onbekende op de Nederlandse televisie. We kennen hem als Valentijn in Goede Tijden, Slechte Tijden, maar hij speelde ook in bioscoopfilms zoals Misfit en 100% Coco. Misschien herinner je hem ook wel uit de film Project Gio van Youtuber Gio Latooy. En door al die grote rollen heeft Vincent inmiddels een enorme online following opgebouwd op Instagram en YouTube.
En alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook nog eens zanger! De afgelopen twee jaar heeft hij zeven singles uitgebracht met zijn label en in juli 2024 lanceerde hij zelfs zijn eerste EP, Gek Doen. Maar, de échte OG’s kennen Vincent natuurlijk van één programma dat een speciaal plekje in ons hart heeft: Brugklas natuurlijk!

Brugklas

Wie herinnert zich Brugklas niet? Dé serie op Zapp waarin we elke avond een groep leerlingen volgden tijdens hun eerste jaar op de middelbare school. Verliefdheid, pesten, eenzaamheid en puberdrama’s: Brugklas had het allemaal. En als we eerlijk zijn, waren we stiekem allemaal een beetje verliefd op Max (gespeeld door Niek Roozen – die overigens ook meedeed aan Expeditie Robinson), ook al had Britt zijn hart gestolen. Maar toen verscheen Vincent Visser als Jesse in de nieuwe lichting… en wauw! Jesse en zijn liefje Nola waren vaak samen te zien, maar dat weerhield ons er niet van om hopeloos te vallen voor deze nieuwe knappe brugklasser.
Beeld: expeditie robinson
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You