Lifestyle

Vijf must-read boeken, voordat je obsessed raakt met de film of serie

Senait
boeken die je moet lezen voordat de film of serie uitkomt

Ook dit jaar staan filmmakers weer te popelen om de meest geliefde boeken te transformeren tot de beste films. Maar voordat je wordt meegesleurd in de magie van het witte doek, hebben we een lijstje van boeken die je absoluut moet ontdekken. Voeg de volgende parels maar snel toe aan je leeslijst, want deze verhalen wil je eerst lezen, voordat je geobsedeerd raakt met de film of serie.

Dé 5 must-read boeken, voordat je obsessed raakt met de film of serie

Het is een gouden regel onder boekenwurmen: lees eerst het boek voordat je de film bekijkt. Want zodra je meegesleept wordt door het verhaal op het witte doek, ben je al te laat om de magie van de bladzijden te ontdekken. Dus, om ervoor te zorgen dat je altijd een stap voor bent op de trends en die ene persoon bent die kan zeggen dat je het boek al had gelezen voordat de rest van de wereld eraan begon, zijn dit de must-reads die je niet mag missen voordat ze je nieuwe film- of serie obsessie worden. Thank us later!

1. The Idea of You

Sinds deze week is de film The Idea of You, gebaseerd op de roman uit 2017 van Robinne Lee, te bekijken op Prime Video. In de film volg je het verhaal van Soléne, een 40-jarige alleenstaande moeder, die de aandacht trekt van de twintigjarige Britse boybandsensatie Hayes op Coachella. Bereid je voor op een film vol passie en romantiek die je hart sneller zal laten kloppen! En alsof dat nog niet genoeg is om je te overtuigen, worden deze geliefde personages uit verschillende werelden gespeeld door niemand minder dan Anne Hathaway en Nicholas Galitzine. Voordat je jezelf verliest in de magie van de film, wil je zeker eerst de diepgaande chemie tussen deze twee hoofdrolspelers tot in detail lezen. Oeh la la!

2. Bridgerton Seizoen 3

De spanning stijgt: het derde seizoen van Bridgerton staat op het punt om in première te gaan! Vanaf 16 mei kun je genieten van het nieuwe seizoen, gebaseerd op het boek Romancing Mister Bridgerton van Julia Quinn, exclusief op Netflix. Na jaren van teasen over het liefdesverhaal van Penelope en Colin, heeft de Netflix serie besloten rechtstreeks naar boek vier te gaan, zodat fans eindelijk kunnen zien dat hun favoriete muurbloem en derde broer voor elkaar bestemd zijn. Voor het tweede deel moeten we helaas nog iets langer wachten, want die verschijnt op 13 juni op Netflix. Maar wees gerust, dat betekent dat je nog genoeg tijd hebt om het boek snel te lezen!

3. It Ends With Us

Het boek It Ends With Us van Colleen Hoover ging viraal op BookTok en heeft nu eindelijk een verfilming! Vanaf 9 augustus kun je het verhaal op het witte doek zien, en fans kunnen nu al niet wachten om Blake Lively en Justin Baldoni de rollen van hun favoriete personages te zien spelen. In de film volgen we Lily Bloom, een jonge vrouw die na haar afstuderen naar een nieuwe stad verhuist. Terwijl ze daar is, neemt Lily’s leven een onverwachte wending wanneer ze Ryle Kincaid, een charismatische neurochirurg, ontmoet en verliefd wordt. Dit is een boek waar je aan begint en vervolgens niet meer mee kunt stoppen.

4. Heartstopper Seizoen 4

De geliefde Netflix serie Heartstopper, gebaseerd op het boek van Alice Osman, is een enorme hit geworden en dat is duidelijk te merken op TikTok. Want wie kan er nu niet verliefd worden op het schattige koppel Charlie en Nick? Na het einde van seizoen twee, waarin Charlie op het punt stond drie belangrijke woorden tegen Nick te zeggen, pakt het volgende seizoen de draad op met hun relatie die groeit en verandert samen met hen. Bereid je voor op meer schattige tekeningen, maar ook op hartverwarmende gesprekken over ontwikkeling en liefde. En wie weet zie je na het lezen van het boek nog een bekend gezicht voorbijkomen uit een andere serie!

5. The Perfect Couple

Jij bent uitgenodigd voor een bruiloft op Nantucket waar sommigen misschien wel een moord voor zouden begaan. Dit zesdelige moordmysteriedrama, gebaseerd op de bestverkopende roman uit 2018 van Elin Hilderbrand, neemt je mee naar een weelderig trouwweekend op het eiland Massachusetts. Maar wanneer er op de dag van de ceremonie een lichaam aanspoelt op het strand, neemt het feest een duistere wending en is opeens iedereen verdacht. Met een geweldige cast, waaronder Nicole Kidman en Meghann Fahy, belooft deze serie een orkaan van drama op onze schermen te brengen. Dit moet je gewoon lezen!
Beeld: instagram @heartstopper
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You