Films & Series

Kijktip! Dit bekende TikTok-boek krijgt een tweede film

Charlotte
red-white-royal-blue-vervolg-film

Met de eerste warme zonnestralen die de lente aankondigen, voelen we de lentekriebels. Er is niets zo fijn als de liefde die we te geven hebben delen met anderen, en de lente en zomer lenen zich hier perfect voor. Het zijn de seizoenen om eropuit te trekken, de wereld te verkennen en die vlinders in je buik vrij te laten vliegen. Maar zelfs als we binnen zitten, kunnen we de romantiek bijna proeven, bijvoorbeeld door binnenkort te genieten van déze heerlijke nieuwe romantische komedie.

BookTok #1

Of je nu op het strand ligt, in de tuin geniet, of op het balkon zit met de zon op je gezicht, het is weer tijd om in de vakantiemodus te komen en een goed boek erbij te pakken. Hoewel we vroeger echte boekenwurmen waren, lijkt het plezier van lezen langzaam te zijn afgenomen. Dat is jammer, want verdwijnen in een wereld vol liefde, fictie en spanning is het meest ontspannende wat er is, een manier om even te ontsnappen aan de realiteit van het hier-en-nu.
Het zal je verbazen dat juist social media ons weer dichter bij het lezen van boeken heeft gebracht. Op TikTok kunnen we er namelijk niet omheen: BookTok neemt onze ‘for you’ pagina over en laat de ene na de andere goede aanbeveling zien voor boeken die we moeten lezen. Misschien heb je al gehoord van It Ends With Us, een parel die we inmiddels van voor naar achter hebben gelezen én binnenkort in de bioscoop verschijnt. Maar ook een ander boek, bekend van TikTok is verfilmd, én krijgt nu een vervolg!

Red, White & Royal Blue

Red, White & Royal Blue is een heerlijke roman die draait om de dynamische relatie tussen de Amerikaanse First Son Alex Claremont-Diaz en de Britse prins Henry. Het verhaal begint met een publieke confrontatie tussen Alex en Henry, die leidt tot een diplomatieke crisis. Om de situatie te herstellen, worden ze gedwongen een nep-vriendschap te creëren. Maar al snel ontstaat er een oprechte band tussen hen, die evolueert tot een romance.
Dit boek staat al een tijdje op ons lijstje, en vanwege het enorme succes is het boek vorig jaar zelfs verfilmd. In de hoofdrollen schitteren Taylor Zakhar Perez als de zoon van de president van de Verenigde Staten en Nicholas Galitzine als een Britse prins. Naast hen spelen Clifton Collins Jr., Sarah Shahi, Rachel Hilson, Stephen Fry, en Uma Thurman in ondersteunende rollen.
Deze heerlijke film is nu te bewonderen op Prime Video. Als je deze nog niet hebt gezien, is het absoluut tijd om te gaan streamen! En er is nog meer goed nieuws: een vervolg met dezelfde geliefde cast is momenteel namelijk in de maak. Matthew López zal opnieuw het script schrijven voor het vervolg. Hoewel er nog niets bekend is over het plot van het vervolg, kunnen we er zeker van zijn dat het weer een echte wegkijker zal worden. Mooi pluspunt? Nicholas Galitzine in de hoofdrol! Naast zijn fantastische rol in het eerste deel, heeft hij recentelijk zijn talenten laten zien naast niemand minder dan Anne Hathaway in de romantische komedie The Idea of You. We kunnen niet wachten om hem weer te zien schitteren op het witte doek!
Beeld: red, white, & royal blue
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You