Food

6 x de meest yummie belegde broodjes voor thuiswerkers

Work from home! Sinds de komst van corona is thuiswerken voor veel mensen het nieuwe normaal geworden. We missen niet alleen onze spontane babbels met onze collega’s of klasgenoten, ook missen we die heerlijk belegde broodjes uit de kantine. Maar wie zegt dat jij niet je eigen kantine juf kunt zijn? Dus leg die laptop weg, en smeer met ons een broodje met… BELEG!

Broodje filet-américain

Een klassieker van de kantine is toch wel het broodje filet-américain. Dit heerlijke broodje met rauw vlees en ei geeft je de energie die je nodig hebt om weer even door te kunnen. Het broodje is door de mayonaise niet erg gezond, wel erg lekker.
Broodje: witte of bruine pistolet
Beleg: filet-américain, ei, ui (optioneel), mayonaise, peper en zout.
Bereiding: bak het broodje af als dat nog niet is gebeurd en snijd het broodje door de helft. Kook het eitje acht minuten. Smeer op de onderkant filet-américain en op de bovenkant mayonaise. Verdeel de plakjes ei over het broodje. Sprenkel de uitjes erover heen. Maak het geheel af met peper en zout.

Broodje caprese

Een van onze favoriete keukens blijft toch wel de Italiaanse keuken. Dit broodje brengt jou van Nederland naar de Toscane. Het broodje is snel klaar en hij smaak geweldig. En bonus! Het is ook nog eens gezond 🙂
Broodje: Italiaanse bol
Beleg: pesto, mozzarella, tomaat, rucola, peper.
Bereiding: bak het broodje af als dat nog niet is gebeurd en snijd het broodje door de helft. Smeer op allebei de kanten pesto. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes en verdeel over het broodje. Afmaken met rucola en peper.

Pita Pizza

Een pizza als lunch? Hoelang moet dat wel niet duren, horen we je denken. Met dit recept niet lang! Dit pita pizza broodje is snel, lekker en een echte verrassing. Het maakt je lunch net wat specialer en vooral lekkerder!
Broodje: Pita
Beleg: tomatenpuree of ketchup, jonge kaas, salami, Italiaanse kruiden
Bereiding: leg de pita broodjes op een bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de pita broodjes in met tomatenpuree of ketchup, leg er een plakje kaas en salami op. Voeg voor de ultieme pizza smaak wat Italiaanse kruiden toe. Na zes á zeven minuten heb jij mini-pizza’s op tafel staan!

Broodje kip 

Dit broodje is een zelfbedachte creatie die we met jullie moesten delen. Dit broodje is heerlijk als lunch maar kan ook zeker als lichte maaltijd. Heb je wat meer tijd? Voeg dan wat gezoete uitjes toe, smaakexplosie incomming!
Broodje: triangel bruin
Beleg: gerookte kipfilet, pesto mayonaise, parmezaan vlokken, (gezoete) rode ui, rucola
Bereiding: bak het broodje af als dat nog niet is gebeurd en snijd het broodje door de helft. Smeer de boven en onderkant in met pestomayonaise, en verdeel de kipfilet over het broodje. Zoet de uitjes in appelsap en verdeel ook dat over het broodje. Maak het geheel af met parmezaan vlokken, rucola en eventueel peper en zout.

Broodje extra kaas

Nederlanders staan bekend voor hun liefde voor kaas. En kaas zul je krijgen bij dit broodje. Het is een redelijk zwaar broodje, en het duurt iets langer om te bereiden. Maar het resultaat is het helemaal waard!
Broodje: Italiaanse bol
Beleg: kruidenroomkaas, geraspte jonge kaas, parmaham, pesto, rucola
Bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het broodje af als dat nog niet is gebeurd en snijd het broodje door de helft. Smeer op beide kanten een goeie laag kruidenroomkaas. Leg nu de parmaham erop en sprenkel de geraspte kaas erover heen. Top het af met een paar druppels pesto en doe het broodje vijf minuten in de oven. Als laatste voeg je de rucola toe.  

Broodje power

Dit broodje is voor de fit girls. Dit broodje is namelijk super gezond en mega easy om te maken. Je bent binnen vijf minuten klaar en hebt de rest van de dag een vol buikje. Zeg dus maar dag tegen de drie uur dip, want dit broodje geeft je power!
Broodje: speltboterhammen
Beleg: cottage cheese, cherry tomaatjes, avocado, kipfilet, peper en zout.
Bereiding: rooster de boterhammen. Smeer op beide broodjes een laagje cottage cheese en leg dan de plakjes kipfilet erop. Snijd de tomaatjes door de helft en maak avocado blokjes. Strooi deze over de broodjes heen en top het geheel af met wat peper en zout. TIP! Ga je voor nog meer energie? Sprenkel dan nog wat kiemen over het broodje. Kiemen zijn mega healthy en versterken de smaak nog meer!
Lees ook:
Beeld: unsplash

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You