Als jij altijd snel eet, dan kan het zijn dat dit de oorzaak is van je opgeblazen buik. Te snel eten kan er namelijk voor zorgen dat er te veel lucht in je buik en darmen komt. Bij het nemen van een hap, slik je namelijk ook lucht in. Neem daarom de tijd voor je maaltijd. Ga rustig zitten, en werk je eten niet gehaast naar binnen.
Water drinken is voor heel veel dingen belangrijk, en dus ook voor het voorkomen van een opgeblazen buik. Als er niet genoeg vocht in je lichaam zit, dan gaan je nieren zoveel mogelijk water vast houden. Dit kan leiden tot een opgeblezen buik.
Het is sowieso goed om in beweging te zijn, maar ook vooral bij een opgeblazen buik. Als je veel beweegt dan krijgt gas de kans om sneller door je lichaam te gaan. Ook wordt je spijsvertering gestimuleerd door beweging.
4. Goed kauwen
Wanneer je op je eten kauwt, mengt het eten met speeksel. Dit zorgt ervoor dat het eten makkelijker door de slokdarm en de maag gaat. Ook is de verwerking minder zwaar, want er wordt dus al een deel van het eten in je mond verwerkt. Een opgeblazen buik kan hiermee worden voorkomen.
Het is goed om een bepaalde routine aan te nemen, wat eten betreft. Als je iedere dag op bepaalde momenten eet, dan kan je lichaam hieraan wennen. Je spijsvertering stelt zich hier dan als het ware op in en dit is makkelijker voor de vertering, wat de kans op een opgeblazen buik verminderd.
Er zijn een aantal producten die er bekend om staan dat ze gas veroorzaken in de maag en darmen en daarmee een opgeblazen buik veroorzaken. Bonen, eieren, ui en frisdrank bijvoorbeeld. Probeer uit te zoeken waar jouw lichaam heftig op reageert, en vermijd deze producten om een opgeblazen buik te voorkomen.
Hete thee met citroen helpt de spijsvertering op weg. Vooral thee met kruiden als kamille en gember doen het goed. Als niet zo groot fan bent van thee, dan kun je ook gewoon warm water drinken bij een opgeblazen buik.