Beauty

Deze ingrediënten zijn het geheim achter een glowy skin à la Gigi Hadid

Puistjes, rode vlekjes en andere onzuiverheden… We hebben er helaas allemaal weleens te maken, terwijl we elke dag ons best doen voor een glowy skin à la Gigi Hadid. Girlscene zocht uit welke ingrediënten het geheim zijn achter een stralende huid en hoe jij je huid in deze conditie houdt. Benieuwd? Lees hier welke producten jij aan je beautystash moet toevoegen.
1. Hyaluronzuur
Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Deze stof zorgt er onder andere voor dat  je huid water vasthoudt en dus altijd gehydrateerd is.  Het is dus een natuurlijke vochtinbrenger, die vochtverlies tegengaat. De ene huid houdt meer vocht vast dan de ander, dus als jij last hebt van een vochtarme huid, waarom dan niet de natuur een beetje helpen? Er zijn tegenwoordig genoeg producten op de markt met hyaluronzuur. Van dagcrèmes tot serums en er is zelfs een gezichtsspray met dit magische goedje op de markt. Super handig voor alle luie meiden onder ons. Je sprayt het namelijk gewoon voor je dag- en nachtverzorging op je gezicht en klaas is kees. Wij zijn groot fan van de hyaluron & collagen facial nano spray van M2 BEAUTÉ, deze zorgt voor een intensievere hydratatie én stimuleert het regeneratieproces van de huidcellen. De spray voelt lekker fris aan (heerlijk in de ochtend) en na een paar weken braaf sprayen lijkt het erop dat het echt een toevoeging is aan onze skincare routine. Hello glowy skin!
 
2. Vitamine C
Denk je aan een healthy glow, dan denk je voortaan: vitamine C. Dit beschermt niet alleen je huid, maar zorgt ook voor collageenaanmaak (hier komen we zo op terug), pakt pigmentvlekjes aan en zorgt voor een egale teint. Winning. Good to know: vitamine C werkt alleen in hoge concentraties (minstens 4%). Altijd even de ingrediëntenlijst checken dus.
 
3. Collageen
Collageen, je hebt er vast weleens van gehoord. Maar wist je dat het ons belangrijkste eiwit in het lichaam is? Het zit in onze botten, tanden, spieren en ook ons stevige huid hebben we hieraan te danken. Helaas geldt voor collageen: hoe ouder we worden, hoe trager de productie van collageen gaat. Jep, dit is dus de boosdoener van een slappe huid. Helaas vind je collageen niet terug in vochtinbrengende crèmes of andere producten, maar zijn er wel bepaalde ingrediënten die de collageen sterker maken namelijk; peptiden, dit zijn stoffen die helpen om de afname van collageen te stoppen.
 
Beeld: Getty Images
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You