Lifestyle

Leestip: deze 7 boeken moet je lezen voordat je de film of serie ziet

boeken-lezen-voordat-je-film-ziet

Ben jij stiekem een grote boekenwurm, die altijd op zoek is naar nieuwe aanraders om te lezen? Dan hebben we hier de perfecte lijst voor jou! Dit zijn namelijk zeven boeken die al verfilmd zijn, of binnenkort verfilmd zullen worden - en je wilt écht eerst die boeken lezen, voordat je de verfilmingen bekijkt!

Deze zeven boeken moet je lezen voordat je de film of serie ziet

De laatste tijd merken we een sterke toename in het aantal boeken dat verfilmd wordt, en als échte boekenfans zijn we daar ontzettend dol op! Eindelijk die personages die je al die tijd alleen in je verbeelding kon zien, op het grote scherm kunnen zien – dat is toch geweldig? Toch geloven wij wel, dat je éérst het boek moet lezen, voordat je de verfilming kunt zien. Wij hebben daarom hier een lijstje voor jullie gemaakt van 7 boeken die je moet lezen, voordat je de films of series ervan kunt kijken!

1. Verity van Colleen Hoover

We beginnen sterk met de romantische thriller Verity, geschreven door Colleen Hoover. Deze thriller volgt het verhaal van Lowen, een schrijfster die een baan aanneemt om de boekenreeks van een andere bekende schrijfster, Verity, af te schrijven. Verity zelf is namelijk na een ongeluk niet meer zelf in staat om dit te doen. Toch lijkt niet alles helemaal zoals het hoort, vooral nadat Lowen een geheime autobiografie ontdekt van Verity… Spannend!
De verfilming van deze bestseller is misschien op het moment nog in ontwikkeling bij Amazon MGM Studios, maar dat betekent wel dat hij er aankomt! Toch is er jammer genoeg nog geen duidelijke releasedatum, al geeft dat onbekenden nog wel genoeg tijd om eerst het boek te lezen. Colleen’s schrijverstalenten bouwen een échte spanning op in het verhaal, en de intrigerende plot en schrijfstijl maken dit boek essentieel om te lezen voordat je de serie bekijkt.
Een andere aanrader van Colleen Hoover, die ook al verfilmd is? It Ends With Us, met Blake Lively spelend in de verfilming.
Watch on YouTube

2. The Inheritance Games van Jennifer Lynn Barnes

Dit boek is een perfecte mix van mysterie, spanning en familie-intriges, waardoor we enorm uitkijken naar het kunnen bekijken van de tv-serie over deze boekenreeks. Het boek volgt Avery Grambs, die compleet onverwacht een fortuin erft van een miljardair die ze nooit überhaupt heeft ontmoet. Hierdoor komt ze opeens in een meedogenloze wereld terecht vol geheimen en puzzels, zonder dat ze er eigenlijk om had gevraagd. Het boek zit dan ook vol onverwachte wendingen die je op het puntje van je stoel houden!
Er is nog niet veel duidelijk over wanneer we deze tv-serie kunnen bekijken, maar toch kunnen we niet wachten om Avery’s avonturen in de vorm van een tv-series te kunnen bekijken. Toch zijn de unieke en gedetailleerde beschrijvingen in het boek essentieel om te lezen voordat je überhaupt aan de tv-serie begint!

3. Malibu Rising van Taylor Jenkins Reid

Het boek Malibu Rising speelt zich af in de jaren ’80 en volgt de levens van de Riva-familie, een beroemde celebrity-family. De Kardashians van hun tijd, als het ware! In het specifiek volgt dit boek de gebeurtenissen tijdens hun jaarlijkse zomerfeest, die erg uit de hand loopt. De bestseller combineert familiegeheimen, romantiek en het beroemde leven op een speciale manier waardoor de Rivas ons volledig in de greep hebben.
Wat we weten over deze verfilming, is dat Hulu de rechten heeft! Ze zijn van plan om het te bewerken tot een tv-serie, maar behalve dat weten we nog niks anders. Zal dus waarschijnlijk toch nog even duren, maar het blijft een echte aanrader om te lezen. Taylor Jenkins Reid heeft een unieke schrijfstijl die de glamour en de rauwe emoties van haar personages écht tot leven brengt – en of de verfilming dat zo succesvol zal lukken als Taylor dit kon, blijft de vraag.
Een andere aanrader van Taylor Jenkins Reid, die ook al verfilmd is? Daisy Jones & The Six, met Sam Claflin en Suki Waterhouse spelend in de verfilming.
Watch on YouTube

4. The Spanish Love Deception van Elena Armas

Dit boek is een échte romcom die het verhaal van Catalina vertelt. In het boek vraagt deze hoofdrolspeelster aan haar collega Aaron om haar nep-date te zijn voor de bruiloft van haar zus in Spanje – maar ik denk dat we allemaal wel weten hoe dit verhaal eindigt! De chemie tussen de personages spat van de pagina’s af, en we zijn dan ook ontzettend benieuwd hoe dit op de televisie zal zijn.
Het is een heerlijke leeservaring die je gezien moet hebben voordat je de verfilming bekijkt. Wanneer je wél de verfilming zou kunnen bekijken, is nog vrij onduidelijk. Jammer genoeg is er al een tijdje geen nieuws geweest over productieplannen – al zullen we zeker blijven hopen!

5. All The Light We Cannot See van Anthony Doerr

Het boek All The Light We Cannot See van Anthony Doerr is een van de drie boeken op deze lijst die al verfilmd is! Toch blijven wij aanraden, om eerst het boek op te pakken. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt de levens van een blind Frans meisje en een jonge Duitse soldaat. Al lijken de twee aanvankelijk niks met elkaar te maken hebben, kruisen hun paden aan het einde van het boek zich opeens wel.
Dat hier een verfilming van komt, is dan ook ontzettend leuk nieuws… Alleen weten we niet zeker of Anthony’s lyrische proza goed genoeg overgebracht zal worden in de nieuwe vorm van een film. De diepgaande karakters die allemaal hun eigen hoofdstukken hebben maken het namelijk een unieke leeservaring. Wacht dus nog even met het kijken naar de film, en sla eerst het boek open!
Watch on YouTube

6. Normal People van Sally Rooney

Een van onze favoriete schrijfster, Sally Rooney, lukt het elke keer weer om ons te verbazen met haar complexe karakters en unieke schrijfstijl. Dat een van haar romans verfilmd is in de vorm van een dramaserie, maakte dan ook ons allemaal ontzettend nieuwsgierig. Voor alle meiden die het boek nog niet hebben gelezen: daar beginnen!
Het boek beschrijft de complexe relatie tussen Marianne en Connell, die vanaf middelbare school al verbonden zijn met elkaar, maar ook op de universiteit nog steeds elkaar tegenkomen. Rooney’s scherpe observaties maken het een verhaal dat écht onder je huid kruipt. Voor de dialogen die zo oprecht lijken, komen wellicht beter tot hun recht op papier, waardoor dit een echte must-read is!
Watch on YouTube

7. Where The Crawdads Sing van Delia Owens

Last but not leastis er dit boek van Delia Owens, die al verfilmd is. Het verhaal speelt zich af in de moerassen van North Carolina en volgt Kya, die het moerasmeisje wordt genoemd. Kya is helemaal alleen opgegroeid door haar moeilijke relaties met haar ouders. Het boek is een coming-of-age verhaal met een mysterieuze moordzaak en een huiveringwekkende wending die niemand had verwacht.
De prachtige beschrijvingen van de natuur zul je missen, als je beslist alleen de film te kijken. Het boek voegt een volledig nieuwe dimensie toe aan het verhaal, waardoor het een echte aanrader is. Ook geloven wij dat de plottwist in het boek het beste tot zijn recht komt, waardoor het boek ietwat spannender en enger is dan de film. Zeker lezen dus!
Watch on YouTube
Op zoek naar andere boekrecommandaties voor deze zomer? Deze 5 boeken wil je deze zomer lezen
Beeld: Gilmore Girls
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You