Lifestyle

8 mensen vertellen over hun eerste keer

De eerste keer s*ks is voor iedereen anders. Voor de één was het heel romantisch en intiem, terwijl het voor de ander helemaal niet fijn was. Natuurlijk weet je je eerste keer nooit precies wat je aan het doen bent, dus zal het nooit in één keer helemaal soepel gaan. Deze 8 mensen deelden hoe hun eerste keer ging!

8x verhalen over hoe mensen ontmaagd zijn

Voor bijna niemand gaat de eerste keer supersoepel: het is altijd even stuntelen voordat je weet hoe alles werkt. En dat is oké, maar achteraf kunnen we er wel om lachen, toch? 
 

1.

”Het was met mijn vriendje van de middelbare school in zijn achtertuin, ongeveer een week voor de diploma-uitreiking. We hadden allebei geen hoogtepunt bereikt, maar het is een hele fijne herinnering. Het was zo goed als het kan zijn voor een eerste keer.”
 

2.

”Ik was 22 en nog maagd, dus ik besloot er geen big deal van te maken en dat je er best van mag genieten als het tussen twee instemmende volwassenen was. Ik was ook aan het twijfelen of ik misschien aseksueel was. Dus ik had besloten dat ik niet verlegen zou worden als de situatie zich voordeed, dat ik seks zou gaan hebben zodat ik zeker wist hoe het was en of ik het leuk vond. Een jaar later kwam een vriend van mijn huisgenoot op bezoek, nadat hij een jaar in het buitenland was geweest. Ik kende hem al van de middelbare school, maar we gingen niet echt met elkaar om. Toen hij op bezoek kwam klikten we meteen en waren we de hele dag al aan het flirten. ‘s Avonds ging iedereen naar bed, en hij kwam bij mij slapen. Ik had alleen niet de intentie om het te gaan doen, maar hij wel. We lagen op bed en een beetje gegeneerd vertelde hij me dat hij nog maagd was. Ik vertelde hem dat ik ook nog maagd was, en toen hebben we 3 geweldige uren lang elkaar ontdekt en we hebben ervan genoten. Nu zijn we getrouwd, dus volgens mij ging het best goed!”
 

3.

”Ik was een tijdje een collega aan het daten. Hij was net een houten plank: totaal geen voorspel en het was niet romantisch. Het was vreselijk en ongemakkelijk. Gelukkig heb ik sindsdien betere ervaringen, haha!”
 

4.

”Het was met mijn vriendje destijds. We waren allebei 16, en toen onze families erachter kwamen dat we al een tijdje samen waren had zijn oom hem condooms gegeven voor zijn verjaardag. Die man had echt nul schaamte! Op een gegeven moment waren we weggeglipt van school en gingen we naar zijn huis. We waren alleen thuis en begonnen te zoenen en na een tijdje begonnen we elkaar te grinden. Steeds meer kleding ging uit, totdat we alleen nog maar in ons ondergoed zaten. We keken naar de condooms en zeiden ”fuck it, we zijn nu toch al zover gekomen”. Dankjewel, oom van mijn ex!”
 

5.

”Op de dag dat we uit elkaar gingen hadden we zoiets van ”fuck it, laten we het gewoon voor het eerst en voor het laatst doen.”
 

6.

”Ik was 18 en ging naar een universiteit héél ver weg. Mijn vriendin waarmee ik toen 2 jaar samen was zei dat ze me niet als maagd naar de universiteit zou laten gaan. Wat volgde was een pijnlijk ongemakkelijke 10 minuten, alleen maar om erachter te komen dat het condoom gescheurd was. Ik reed naar de winkel voor een morning after pil met een hysterisch, huilend tienermeisje naast me. Dat is nu jaren geleden en we zijn inmiddels getrouwd. Good times.”
 

7.

”Het was met een vrouw die vier jaar ouder was dan ik. Haar bed rook naar sigaretten en de man die vóór mij bij haar was geweest. Voor haar was het dan ook leuker dan voor mij.”
 

8.

”Ik was 19, en het was met mijn baas van 23. We waren naar de bioscoop geweest en zij maakte de eerste move. Ik had al zo’n idee dat het zou gebeuren dus ik had een hotelkamer geboekt (ik had huisgenoten en zij lag middenin een scheiding). Toen we bij het hotel aankwamen deed ze de deur op slot en begon ze te strippen. Ik was nerveus en had geen idee wat ik moest doen dus ik deed maar gewoon wat zij deed. We waren aan het zoenen en begonnen uiteindelijk aan het voorspel. Daarna besloten we dat het nu of nooit was dus pakten we een condoom en deed ik hem om, maar dat ging fout dus ik moest ‘m opnieuw omdoen. Ik vroeg haar of ze het zeker wist en ze knikte ja. Ik weet niet hoelang het duurde, maar toen het klaar was vielen we samen in slaap. Toen we wakker werden gingen we voor een tweede ronde, waarna zij weg moest om haar kind op te halen bij de oppas. Die dag op het werk glunderde ze, en leek ze super gelukkig. We waren nog 8 maanden – in het geheim, door werk en haar scheiding – aan het daten voordat we uit elkaar gingen omdat ze haar huwelijk nog een kans wilde geven. Uiteindelijk gingen ze toch uit elkaar, zo’n 6 maanden nadat ik mijn huidige vrouw had ontmoet.”
Bron: Reddit

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You