Love

Aan het online daten? Zo weet je of iemand je leuk vindt

Senait
zo-weet-je-of-iemand-je-leuk-vindt-online-daten

We herkennen het allemaal. Je hebt een nieuwe crush, bevindt je regelmatig in dromenland en wordt weer wakker geschud naar de realiteit door die éne vraag: vindt deze persoon mij ook leuk? Online daten maakt het antwoord vinden op deze vraag nog een stapje lastiger. Alsof de liefde nog niet ingewikkeld genoeg was... Maar met deze 7 online aanwijzingen kom jij er achter of iemand net zo verliefd is als jij!

Met deze 7 aanwijzingen weet je of die persoon net zo verliefd is als jij

Talloze films en boeken hebben geprobeerd ons te inspireren, maar het blijft nog steeds een aardige klus om er achter te komen of iemand jou ook leuk vindt. En terwijl deze vraag al moeilijk genoeg is, is het nog lastiger om te herkennen of iemand je leuk vindt als je vooral online contact hebt. Je hebt namelijk geen lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen of stemtoon die het antwoord voor je kunnen verklappen. Daarnaast zijn in de wereld van vandaag datingapps, zoals Tinder of Bumble, niet meer te ontbreken in onze dating lives. Maar wees gerust, deze drs. love hebben hét advies voor jou. Met deze zeven tekens weet jij namelijk of iemand je online leuk vindt.

1. Je krijgt snel een reactie

“If they wanted to, they would”. Als je crush net zo geïnteresseerd is in jou als dat jij bent, zal je dat snel opmerken. Als de ander snel reageert, doet deze persoon de moeite om deel uit te maken van je leven en willen jullie het liefst de hele dag doorpraten. Onthoud dat als iemand echt interesse in je heeft, ze je niet laten wachten.

2. De berichtjes blijven binnen stromen

Druk of niet, iemand die jou leuk vindt, doet zijn best om zo snel en zo veel mogelijk op je te reageren. Droge, korte gesprekken zijn vaak een slecht teken. Wanneer we iemand leuk vinden en online met deze persoon praten, willen we het liefst zo veel mogelijk met deze persoon delen. Zo deel je graag de kleinste dingetjes die je hebt meegemaakt of de dingen die je nog gaat doen op een dag.
Als het enthousiasme van je beeldschermpje af spat is dat 100% een green flag. Ook vragen zoals “Hoe gaat het? Hoe is je dag? Wat ben je aan het doen?” tonen aan dat iemand om je geeft en zijn dus een goed teken. Maar pas wel op. Als het enthousiasme overdreven veel wordt en als ‘te veel’ aanvoelt, kan je ook te maken hebben met zogenaamde love bombing! Dit is daarentegen een flinke red flag! 

3. 😍😘💘

Fun fact: de woorden die we spreken vormen eigenlijk slechts 7% van onze totale communicatie. De manier waarop woorden worden overgebracht, vormt de overige 93% van de communicatie. En je raadt het al: het gebruik van emoji’s valt onder die 93%. Het gebruik van emoji’s kan ons veel vertellen over hoe iemand zich voelt. Ook worden ze gebruikt om gesprekken grappiger en leuker te maken, wat laat zien dat iemand moeite wil doen voor een leuk gesprek. Maar als iemand geen emoji’s gebruikt, betekent dat niet dat ze niet in je geïnteresseerd zijn. Sommigen gebruiken nu eenmaal weinig emoji’s.

4. Attention! Attention!

Als iemand je leuk vindt, hebben ze veel aandacht voor je. Logisch, als jij de hele dag door iemands hoofd aan het zweven bent. Ze zorgen ervoor dat het gesprek blijft lopen en ze zullen onthouden wat je hebt gezegd, en er vervolgens ook weer op terugkomen. Zo zou iemand vragen hoe die toets ging waarover je gezegd had dat je zoveel moest leren. Als iemand de dingen die je zegt goed onthoudt, toont dit aan dat ze moeite doen om de informatie die je hebt gedeeld op te slaan in hun bovenkamer, en deze als waardevol zien. Dingen die we niet boeiend of saai vinden, vergeten we nu eenmaal sneller.

5. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Let op spiegelen en matchen! Wanneer we iemand leuk vinden, beginnen we onbewust de andere persoon te spiegelen en trekjes over te nemen. Lichamelijk merk je dat natuurlijk wat moeilijker wanneer je aan het Whatsappen bent, maar het kan zeker wel dat je elkaars taalgebruik, uitdrukkingen, spelling en grapjes overneemt. Zelfs de manier van humor tonen en reageren op jouw grappen en opmerkingen kan een voorbeeld zijn van spiegelen. Samen zijn jullie één!

6. Snapchat of toch Whatsapp?

Er is tegenwoordig een groot aanbod aan platformen waarop je met elkaar kan communiceren. Je kan een gesprek voeren op een dating-app, Whatsappen, memes of TikToks naar elkaar sturen, bellen of zelfs Facetimen. De keuze die je maakt om een van deze platforms te proberen, zijn een goede weerspiegeling van comfort en zeggen vaak iets over hoe serieus de ander jullie relatie neemt. Als iemand veel online wil praten en nooit wil bellen of afspreken, kunnen dit knal rode vlaggen zijn. Misschien doet deze persoon zich wel voor als iemand anders. Mail Nev en Max, want dit is een catfish alert!

7. Kom maar op met die complimentjes!

Als iemand je leuk vindt en dat wil laten zien, zullen ze niet alleen aardig tegen je zijn, maar je ook complimenteren en je een veilig en gewaardeerd gevoel geven. Dit kan uiterlijk gericht zijn, maar complimentjes kunnen natuurlijk ook gaan over bijvoorbeeld je persoonlijkheid, gewoontes en gedragingen, wat eigenlijk alleen maar beter is! Iemand kan je namelijk wel knap vinden, maar je bent natuurlijk veel meer dan dat. Daarnaast, ze horen helemaal gek op jou te zijn om wie je bent en niet om je looks!
We hopen dat we je een beetje uit de brand hebben geholpen met deze clues. Is online daten niet helemaal jouw ding en heb je ook wat hulp nodig met het verbeteren van je dating profiel? Lees snel deze tips en jouw match is gegarandeerd!
Beeld: Emily in Paris

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You