Love

Vlinders in je buik: zo lang duurt het om verliefd te worden op iemand

Senait
zo lang duurt het om verliefd te worden

Eindelijk geef je toe aan je gevoelens nadat je ze een tijdlang hebt ontkend; diep van binnen vind je deze persoon stiekem echt heel erg leuk. Maar hoe lang heeft het eigenlijk geduurd voordat je smoorverliefd werd op diegene? En hoelang zal het duren voordat deze persoon hetzelfde voelt voor jou? Wij hebben de antwoorden voor je!

De liefde hangt in de lucht

“Ik ga echt niet voor hem vallen. Echt niet! Maar, nou ja, daar ga ik dan… Ik ben gewoon voor hem gevallen!” Het is zo’n rollercoaster, toch? Eerst zijn jullie volslagen vreemden voor elkaar, en het volgende moment zie je al voor je hoe jullie samen in jullie droomhuis wonen, met twee schattige kinderen en een hond of kat. En eerlijk gezegd, is dat nu zo gek als die persoon de hele dag door je hoofd spookt? Je staat ‘s ochtends op en denkt meteen aan diegene, en wanneer je probeert in slaap te dommelen, flitsen er vast wat smeuïge gedachten en scenario’s door je hoofd. We doen het allemaal! En als dat niet gebeurt, zijn jullie waarschijnlijk tot in de vroege uurtjes aan het appen, net zolang tot de zon weer opkomt. Drie woorden: jij bent smoorverliefd.

Zo lang duurt het voordat je gevoelens voor iemand krijgt

Hoelang duurt het om verliefd te worden? Nou, we zouden allemaal willen dat het antwoord zo simpel was als twee dagen, maar helaas werkt het niet zo. Verliefdheid kent geen vaste tijdslimiet. Iedereen is anders en er zijn tal van factoren die meespelen bij het ontwikkelen van gevoelens voor iemand. Maar laten we eens kijken naar de positieve kant: als je echt diep in jezelf kijkt en eerlijk bent over je gevoelens, kun je een idee krijgen van hoe lang het zou kunnen duren voordat je verliefd wordt. Nog beter nieuws: er zijn wel een paar dingen die de snelheid van verliefd worden kunnen beïnvloeden!

Feitjes over hoelang het duurt tot mannen verliefd worden

Verliefdheid kent misschien geen tijdslimiet en grenzen, maar er zijn zeker wel factoren die een rol spelen in het ontstaan van die vlinders in je buik. Dit zijn vijf feitjes over mannen hun verliefdheid.

1. Mannen gaan sneller voor de bijl

Je zou het misschien niet meteen verwachten, vooral als je al maandenlang achter die ene speciale persoon aan zit, maar geslacht speelt een rol in het tempo waarin mensen verliefd worden. Tegen de verwachting in worden volgens onderzoek mannen eigenlijk sneller verliefd dan vrouwen. Ze zeggen zelfs eerder “Ik hou van je” tegen hun partner!

2. Intimiteit speelt een grote rol

Voor mannen is verbinding cruciaal in een relatie, zowel op mentaal als fysiek niveau. Het delen van intimiteit is het meest persoonlijke wat je met iemand anders kunt delen en kan leiden tot diepe gevoelens van verbondenheid – daarom werkt dat ‘friends with benefits‘ idee vaak niet helemaal. Dus ja, een knus momentje onder de lakens na een tijdje is zeker geen slecht idee!

3. De vier minutenregel

Oké, hier komt het. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen mannen in slechts ongeveer vier minuten gevoelens ontwikkelen voor iemand anders. BBC Science geeft aan dat het gemiddeld 90 seconden tot vier minuten duurt voor een persoon om te beslissen of ze romantisch geïnteresseerd zijn in iemand die ze net hebben ontmoet. Dus, glimlach gewoon liefdevol gedurende vier minuten en je hebt die jongen binnen!

4. Een maatje voor het leven

Voor mannen is een sterke vriendschap de basis voor een succesvolle relatie. Ze willen niet alleen een knappe vriendin, maar ook een leuk maatje om plezier mee te hebben. Door samen hobby’s en interesses te delen, voel je je op een dieper niveau met elkaar verbonden.

5. “Ik hou van je”

Je vraagt je vast af hoe lang het duurt voordat mannen die vier belangrijke woorden uitspreken. Uit onderzoek blijkt dat mannen gemiddeld 88 dagen nodig hebben om ”Ik hou van je” te zeggen tegen iemand waar ze verliefd op zijn. Dus begin maar vast met die kalender af te vinken!

Hoelang duurt het voor een vrouw om verliefd te worden?

Soms snappen we helemaal niets van de wereld van liefde en daten. Mannen en vrouwen lijken daar soms echt verschillende talen te spreken! De factoren die van invloed zijn op het moment waarop vrouwen verliefd worden, zijn namelijk anders dan die voor mannen. Voor vrouwen is een stralende persoonlijkheid echt een must – geef ons maar een leuk karakter boven alleen een knap koppie. Maar laten we eerlijk zijn, fysieke aantrekkingskracht is net zo belangrijk voor vrouwen als voor mannen.
Het hormoonmonster speelt natuurlijk ook een grote rol in dit hele liefdesspel, en het lijkt erop dat vrouwen misschien iets meer tijd nodig hebben voordat ze toegeven dat ze verliefd zijn. Volgens de wetenschap vinden vrouwen zes maanden verliefdheid een perfecte timing voordat ze hun crush vertellen over hun gevoelens. En laten we niet vergeten hoe belangrijk een gevoel van veiligheid is voor vrouwen! Het ontmoeten van de ouders van je partner staat hoog op het lijstje, want het biedt een geruststellend gevoel van stabiliteit. Want wie zou er nu zijn ouders aan een meisje voorstellen, om haar dan een week later weer te dumpen?
Ben je geobsedeerd of ben je verliefd? Dit zijn de tekenen van een obsessie voor iemand.
Beeld: All the bright places
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You