Fashion

Parijs in je kledingkast: zo kleed je je Parisian chic

parijse-stijl

Ben jij ook helemaal obsessed met de Parijse stijl? Met deze zes tips tover je gemakkelijk je kledingkast om tot een typische Parisienne garderobe! Met deze klassieke en elegante Franse stijl lijk je altijd klaar te zijn om over de catwalk te lopen, terwijl je ook een hele nonchalante en casual vibe hebt. Is jouw naam toevallig Emily?

Zo kleed je je Parisian chic

De mode van Parijs heeft altijd al een magische aantrekkingskracht gehad, en films en series zoals Emily in Paris maken ons alleen maar meer verliefd op deze trendy stijl. De Parijse stijl staat bekend om zijn tijdloze elegantie, nonchalante charme en moeiteloze allure. Wil jij je kleden als een echte Parisienne? Met deze tips haal je een vleugje Parijs naar je kledingkast en creëer je een look die helemaal Paris-worthy is!

1. Less is more

Bij elegantie hoort volgens de Parijse regels een minimalistische en nonchalante benadering van de mode. Parijse vrouwen staan erg bekend om in plaats van mee te gaan met de laatste trends en intense, hippe outfits bij elkaar te stellen, liever te kiezen voor goede kwaliteit en tijdloze outfits. Denk hierbij aan een mooie, klassieke trenchcoat, de perfecte basic blazer of die net zo bekende little black dress. Door een soort capsule wardrobe bij elkaar te stellen, kunnen Parijse vrouwen eindeloze combinaties maken met hun stijlvolle basics.
View post on Instagram
 

2. Kies voor natuurlijke make-up – al kan die red lip niet missen!

De Parijse stijl staat ook bekend om natuurlijke schoonheid. In plaats van te kiezen voor extreme en dramatische make-up looks zoals je vaak op sociale media ziet, kiest een Parijse vrouw het liefst voor een subtiele make-up look met een flawless huid, een vleugje mascara, en natuurlijke kleuren. Laat je huid ademen en straal zelfvertrouwen uit – dat is het geheime ingrediënt van de Parijse schoonheid. En een beetje rode lippenstift op zijn tijd mag natuurlijk ook niet ontbreken!
View post on Instagram
 

3. De kunst van het nonchalante

Een echte Parisienne ziet er altijd uit alsof ze zich nauwelijks heeft ingespannen om er goed uit te zien, en dat is ook precies de look die je moet proberen na te bootsen! Losse, ongekunstelde kapsels, nonchalante outfits en een ontspannen houding zijn essentieel om die moeiteloze Parijse look te bereiken. The messier, the better!
View post on Instagram
 

4. Kies voor de high-end merken

Bij de simpele look die typisch is voor Parijse stijl, horen wel goede kwaliteit kledingstukken. Parisiennes investeren dan ook graag in luxe merken die staan voor kwaliteit – bijvoorbeeld, een tas van Chanel, een sjaal van Hermès, of schoenen van Christian Louboutin. Door deze bekende high-end merken te gebruiken, is elke outfit meteen wat luxer en gaan de kledingstukken jaren mee, wat perfect past bij die Parijse filosofie van less is more!
View post on Instagram
 

5. Houd je kleurenpalet simpel

Wat ook typisch is voor de Parijse stijl? Een simpel kleurenpalet. Zwart, wit, grijs en beige vormen de basis van elke Parijse garderobe, waardoor het extra makkelijk is om stukken te combineren. Wel belangrijk, is om af en toe een statement kleur toe te voegen, zoals felrood, om je outfit net dat beetje extra pit te geven zonder zijn allure te verliezen.
View post on Instagram
 

6. Casual chic

Behalve less is more, wordt de Parijse stijl ook vaak omschreven als casual chic. Deze stijl houdt een specifieke combinatie in van klassieke, nette items met trendy, casual stukken. Denk bijvoorbeeld aan een chique blazer over relaxte jeans, of een nette pantalon met kleurrijke sneakers. Wat ook typerend is bij deze stijl, is om voor die oversized look te gaan. Door kleding items te kiezen die nét iets te groot zijn, zit het niet alleen veel comfortabeler, maar voegt het ook toe aan die nonchalante charme!
View post on Instagram
 
Dat de Parijse stijl zo ontzettend populair is over de hele wereld, is helemaal niet gek. Doordat het simpele kwaliteitsitems met elkaar combineert om elegante outfits te creëren, is het een stijl die bij iedereen goed staat. Ook de Parijse less is more filosofie past perfect bij de huidige trend van minimalisme en de strijd tegen overconsumptie. Zeker het proberen waard dus! Ben je op zoek naar meer Parijse stijlinspiratie? Dit zijn de beste outfits van Emily in seizoen 4 tot nu toe.
Beeld: Instagram @sabinasocol
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You