Travel

Ontsnap de winter en ga naar deze warme bestemmingen

winter-warme-bestemmingen

Het vrolijke kerstfeest is nog niet voorbij, maar het saaie januari en februari liggen op de loer. De komende maanden zullen koud, grijs en somber worden in Nederland. Dus waarom zou je hier blijven, als je ook in een ander land kunt overwinteren? Dit zijn de warmste bestemmingen om nu te bezoeken.

1. Canarische eiland

We beginnen deze reeks aan prachtige bestemmingen dichtbij. Veel mensen denken dat je dagenlang in het vliegtuig moet zitten om een beetje zon te pakken. Dat is helemaal niet waar! Ook binnen een paar uurtjes kan jij al genieten van een heerlijk weertje in de wintermaanden. De Spaanse eiland groep is onder de Nederlanders een populaire (en warme) bestemming om in de winter te bezoeken. Het ligt een stuk zuidelijker dan het vaste land en dat zorgt voor de aangename temperaturen. Pak je koffers, want over 4,5 uur lig jij met je billen in het zand!

2. Turkije

Hoewel je in het hoogseizoen kan rekenen op 40 graden in dit hete land, is dat tijdens de winter wel anders. Rond het einde van het jaar (en begin volgend jaar) is het ongeveer 16 graden in Turkije. Geen weer om in je bikini op het strand te liggen, maar wel de perfecte temperatuur om het land te verkennen. Na een middag cultuursnuiven, belandt je zo op een terrasje met een rosé in je hand. Klinkt niet verkeerd. 😉

3. Aruba, Bonaire en Curaçao

Buiten Europa is de keuze natuurlijk reuze aan warme bestemmingen in de winter. We gaan verder met de ABC-landen. Het mag dan wel bij Nederland horen, maar de temperaturen zijn hier allesbehalve Hollands. Je zal wat langer moeten vliegen, maar dan krijg je ook wat. Parel witte stranden, helderblauwe zeeën en een oogverblindende zon. Smeer je maar goed in, want je wil niet verbrand het nieuwjaar in gaan. Houd je er niet van om stil te zitten? Ga dan eilandhoppen of neem een duikcursus. Dat zijn pas ervaringen om nooit meer te vergeten.

4. Indonesië

Heb je nog wat vakantiedagen over en wil je deze in één klap opmaken? We got you! Maak dan een verdere en langere reis naar Indonesië. In dit enorme land zijn er genoeg gave steden, dropjes en plekken om te bewonderen. Ga naar het trendy Bali of vermaak je tussen de locals op minder populaire bestemmingen. Wat je ook kiest, je zult je ogen uitkijken in dit indrukwekkende én (niet onbelangrijk) tropische land. Have fun!

5. Dubai

Voor degene die Dubai altijd al op hun bucketlist hebben staan, nu is de perfecte tijd! In de winter is het gemiddeld 24 graden overdag. Een stuk aantrekkelijker dan een brandende zon en 40 graden. Zo kan je op je gemak de moderne stad en cultuur verkennen. Het zal geen goedkoop reisje worden, maar als je deze kans kan pakken, zeker doen!
Beeld: instagram @evaluitsz
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You