Beauty

Handig: zo verwijder je verschillende soorten make-up vlekken uit je kleding

Verwijder-verschillende-make-up-vlekken-kleding

Ken je dat gevoel? Je bent druk bezig met make-uppen, omringd door je favoriete producten op je bureau, en dan gebeurt het: een druppel foundation valt op je topje. Paniek! Je probeert het snel weg te boenen, maar niets lijkt te werken. En tot overmaat van ramp is het ook nog eens je favoriete topje, en je bent al veel te laat voor je afspraak. Gelukkig zijn er een aantal trucjes om die vervelende make-upvlekken als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen!

Make-up ongelukjes

Niks is leuker dan het doen van je make-up! Het kiezen voor welke look je gaat, je favoriete producten uitzoeken en het creëren van opvallende oogschaduw lookjes en het gebruiken van de mooiste lippenstiften. Of je nu gaat experimenteren met tien verschillende kleuren oogschaduw, of gewoon je dagelijkse make-up routine aan het doen bent, make-up is een essentieel onderdeel geworden van onze dag!
Maar let’s be honest, soms gaat het niet helemaal zoals gepland. Een ongelukje hier, een knoeiboel daar – en voor je het weet, zit er een vervelende make-upvlek op je favoriete kledingstuk. Maar geen paniek! We hebben een paar handige trucjes om die vlekken als een pro te verwijderen.

Tips voor het verwijderen van make-up uit kleding

1. Foundation en concealer

Je kent het wel, die paniekmomenten wanneer je per ongeluk foundation knoeit op je favoriete blouse of jurkje. Maar geen zorgen, met de juiste trucjes kun je die vlek zo weer wegtoveren! Het belangrijkste is om snel te handelen. Wacht niet te lang voordat je de vlek aanpakt.
Een absolute no-go is het gebruik van make-up remover op oliebasis. Dat maakt de situatie alleen maar erger. Wat je beter kunt doen, is een mengsel van witte azijn en water gebruiken. Breng dit aan op een watje en dep voorzichtig op de vlek. Als dat niet werkt, kun je een schoon doekje met een beetje scheerschuim gebruiken om de vlek weg te deppen.
Voor een foundation op oliebasis kun je eerst wat afwasmiddel gebruiken om de vlek goed te ontvetten voordat het kledingstuk de wasmachine in gaat. Dep de vlek voorzichtig met een vochtige doek of een make-up remover doekje om overtollige make-up te verwijderen. Breng dan een beetje vloeibaar wasmiddel aan op de vlek en wrijf voorzichtig met je vingers om de make-up los te maken. Spoel het kledingstuk af onder koud water en was het zoals gebruikelijk in de wasmachine. Controleer de vlek voordat je het kledingstuk in de droger doet, om er zeker van te zijn dat de vlek volledig verdwenen is.

 2. Lippenstift

Yes, ladies ook je favoriete lippenstift is een stuk makkelijker te verwijderen dan je denkt! Pak een bot mesje of een lepel en schraap voorzichtig de overtollige lippenstift weg. Vervolgens, breng je een vleugje afwasmiddel aan op de vlek en dep voorzichtig met een schone doek of spons. Spoel het stuk af onder koud water en gooi het in de was zoals je gewend bent. Je kan ook haarlak gebruiken om de vlek te verwijderen. Spuit een beetje op de vlek, laat het een kwartiertje zitten en dep het weg met een schone doek en warm water. Gooi daarna je kledingstuk ook in de wasmachine. Bye bye, lippenstiftvlekken!

3. Poedermake-up (zoals blush, bronzer)

Soms kan blush of setting powder gaan vlekken, en voor dat je het weet zit het op je jeans. Geen zorgen, dit is een fluitje van een cent om weg te halen! Schraap voorzichtig het overtollige poeder weg met een bot mesje of een lepel. Daarna, breng je een beetje vloeibaar wasmiddel aan op de vlek en geef je het een zachte massage met je vingers om de make-up los te maken.
Spoel het kledingstuk af onder koud water en gooi het in de was zoals je gewend bent. En voor die lastige poedervlekken die wat meer weerstand bieden, kan je bruine zeep gebruiken! Meng een beetje met lauw water, smeer de vlek in, spoel het uit of gooi het direct in de wasmachine. Easy peasy, toch?

4. Mascara, eyeliner en oogpotloden

Oogpotloden, eyeliner en mascara zitten boordevol vet. Ja, echt waar, vet! Dat maakt het verwijderen van vlekken uit je kleding een flinke klus. Maar wees niet ontmoedigd, er is altijd een oplossing. Voordat je die vlek aanpakt, laat je hem eerst even opdrogen. Eenmaal opgedroogd, kun je het hardere deel makkelijker van je kleding afschrapen. Dep vervolgens voorzichtig de vlek met een beetje schoonmaakmiddel. Als de vlek nog steeds duidelijk zichtbaar is, pak dan wat make-up remover op waterbasis. Dep het goed in, anders loop je het risico dat de vlek alleen maar groter wordt.
Beeld: Euphoria
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You