Love

Swipe left: deze types wil je koste wat het kost vermijden op dating apps

types-vermijden-dating-apps

Online daten kan natuurlijk hartstikke leuk zijn, maar we weten ook allemaal dat er een enorme keerzijde aan zit. Ben jij nieuw in de dating game en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan vertellen wij je over alle types op dating apps die je moet vermijden!

De types die je op dating apps moet vermijden

Online daten kan natuurlijk super leuk zijn. Een beetje swipen en gesprekjes starten, waar je misschien nog wel een leuke date aan overhoudt. In het beste geval wordt het zelfs serieus tussen jullie! Het klinkt allemaal super leuk en als het allemaal goed gaat, is dit het ook. Maar helaas; online daten heeft ook een enorme keerzijde. Je komt heel wat vage types tegen op dating apps. Van mensen die zich heel anders voordoen, tot mensen met serieus slechte intenties; alles zit erop. Zie jij soms ook even door de bomen het bos niet meer? No worries, wij gaan je begeleiden. Deze types moet je serieus vermijden op dating apps.

1. Het vage type

We beginnen maar even met een inkoppertje. Eén van de types die je op dating apps wil vermijden, is het vage type. Dit spreekt eigenlijk redelijk voor zich. Als iemand allemaal vage, faceless foto’s heeft en verder ook weinig informatie in zijn bio zet, is dit een enorme red flag. Die persoon verbergt waarschijnlijk iets. Zijn ware identiteit? Misschien is hij wel getrouwd en wil hij vreemdgaan, of heeft hij nog slechtere intenties. Nee, hier wil je niet achter komen. Swipe links!

2. De love-bomber

We hebben eerder al uitgebreid geschreven over love bombing; over wat het precies is en waarom je ervoor op moet passen. Even kort samengevat: love bombing is een tactiek die mensen gebruiken om jou om hun vinger te binden. Die persoon belt je constant, stuurt je de hele dag lieve appjes en geeft je de meest bedachtzame cadeautjes. Dit komt heel lief over, maar komt van een hele slechte plek. Dit is namelijk een manier om jou om hun vinger te binden, zodat je diegene niet meer zal verlaten en ze eigenlijk alles maar kunnen maken. Voor dit type moet je dus heel erg oppassen! Niemand wordt verliefd op basis van een profielfoto en een paar berichtjes. Als iemand jou dus overvalt met zijn liefde, is dit dus aan het begin een enorme red flag.

3. Het onserieuze type

Het onserieuze type kun je op meerdere manieren spotten. Heeft iemand foto’s met allerlei verschillende meiden op zijn profiel? Dan is hij waarschijnlijk een serial dater en zal jij niet meer voor hem worden dan “één van zijn dates”. Of schrijft iemand in zijn bio dat hij niet op zoek is naar een serieuze relatie? Geloof hem dan, dit ga je niet kunnen veranderen. Een andere red flag, die ook onder deze categorie valt, is wanneer iemand alleen maar foto’s plaatst van feestjes en uitgaan. Hij is waarschijnlijk nog heel onvolwassen en met hem ga je geen serieuze relatie opbouwen. Tenzij je ieder weekend meegesleept wil worden naar een huisfeestje van mensen die je niet kent, natuurlijk.

4. Het opvliegerige type

Stel, het is zover; je hebt een match. Je hebt een paar berichtjes uitgewisseld, maar je merkt dat hij toch best wel opvliegerig is. Misschien wordt hij pushy wanneer je een kwartiertje niet reageert, of is hij heel erg opdringerig in het plannen om af te spreken. Voor dit type moet je heel erg oppassen. Dit is waarschijnlijk een heel jaloers en controlling persoon. Als hij dit nu al laat zien, moet je je eens bedenken hoe hij zich gedraagt wanneer jullie een serieuze relatie ontwikkelen. Nope, dan kun je beter die match weer verwijderen.

5. De persoon die ongevraagde… “foto’s” stuurt

Oké, to be fair: wanneer iemand je een ongevraagde foto stuurt van zijn zaakje is het al te laat. Waarschijnlijk heb je op dat moment zelf ook al door dat je diegene maar beter kan blokkeren. Maar het kan natuurlijk zijn dat het nog niet zover is gekomen, maar dat het er wel aan zit te komen. Dat kun je herkennen aan de manier waarop hij tegen je praat. Stelt hij veel vragen over je seksleven, of probeer hij je te pushen om seksueel getinte foto’s van jezelf te sturen? Dan is dit een enorme red flag. No, thank you.

6. Die geweldige persoon, die nooit af wil spreken

Goed, stel je voor dat je alle rare types uit je lijst hebt verwijderd. Misschien is er dan nog wel iemand over die je helemaal geweldig vindt. Jullie hebben goeie gesprekken en hij lijkt je prins op het witte paard. Maar er is één probleempje: hij doet heel raar over (video)bellen en afspreken. Iedere keer wanneer je erover begint, heeft hij wel een excuus waarom het niet door kan gaan. Of hij zegt op het allerlaatste moment af. Het is op dat moment heel pijnlijk, want je begint echt een band met diegene op te bouwen, maar het is dan toch echt beter om het te laten gaan. Waarschijnlijk is er dan toch iets waarom hij niet wil dat je hem in het echt ziet.
Online daten is helemaal niet zo heel anders dan normaal daten. Het begint online, maar hier hoort het niet te blijven. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat je elkaar fatsoenlijk leert kennen. En door te weten welke types je moet vermijden, weet je ook welke types het wél waard zijn. Happy swiping!
Beeld: Love Hard

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You