Lifestyle

Stage of minor in het buitenland? Dit zijn de leukste Europese steden

stage-minor-buitenland-steden

Naar het buitenland vertrekken voor je studie klinkt misschien eng, maar grote kans dat het de beste keuze zal zijn die je ooit gaat maken! Door je stage of minor ergens anders te doen, leer je namelijk nieuwe culturen kennen, terwijl je ook je werkervaring verbetert. Wat wil je nog meer? Je hoeft alleen nog maar een stad te kiezen, en je bent klaar om te gaan!

Stage of minor in het buitenland

Overweeg jij om binnenkort je stage of minor in het buitenland te gaan doen? Dit is een geweldige kans om ervaring op te doen, maar biedt ook de unieke mogelijkheid om nieuwe culturen te ontdekken en memorabele avonturen te beleven. Alleen het kiezen waar je précies heen wilt gaan… Dat is iets lastiger!
Europa heeft genoeg geweldige steden om naar toe te vertrekken, elke stad met hun eigen charme. Wij hebben hier vijf steden voor jullie op een rijtje gezet, die ideaal zijn om in te studeren als internationale student!

1. Londen

Als eerste keuze op ons lijst, staat Londen! Dit is een absolute must om te overwegen, vooral op het gebied van buitenlandse stages. Ze betalen hun stagiaires namelijk erg goed! Wel moet je rekening houden met de kosten van het levensonderhoud – die zijn namelijk ook vrij hoog… Openbaar vervoer, huur en eten zullen namelijk grote maandelijkse uitgaven zijn.
De stad heeft genoeg geschiedenis, waardoor je nooit verveeld zult zijn. Studeer je iets in de richting van mode, kunst of financiën? Dan zit je in Londen helemaal goed. Al is het leven in Londen dus aan de ietwat duurdere kant, is het cultureel en historisch erfgoed het zeker waard. Daarnaast biedt het natuurlijke de perfecte mogelijkheid om je Engels te verbeteren! Wellicht pik je nog zo een leuk accent op, zoals ze daar allemaal hebben…

2. Keulen

Keulen is ook een goede optie om te overwegen! Deze stad zit vol charme en geschiedenis – en lagere huurprijzen! Al was deze stad tijdens de oorlog zwaar getroffen, is het in het heden weer opgebloeid tot een bruisende stad vol mogelijkheden. Keulen is daardoor dan ook de perfecte plek voor studenten, vooral diegenen geïnteresseerd in media, communicatie en kunst.
De stad staat bekend om zijn levendige kunstscène, en je zult je dan ook nooit vervelen. Ook biedt het wonen in deze stad natuurlijk de kans om Duits te leren, een belangrijke taal om te kennen voor je latere carrière in de zakenwereld. En nogmaals, de huur is veel lager dan in andere Duitse steden – is dat niet genoeg om je over te halen?

3. Sofia

In Bulgarije vind je in de hoofdstad Sofia genoeg mogelijkheden als jonge student. Tuurlijk, het is niet de eerste stad waar je aan denkt – maar het is wel degelijk een verborgen parel die het ontdekken waard is. Door de toename in toerisme naar deze mooie stad, heeft Sofia ook veel economische groei gezien. Multinationals kiezen daarom vaak om zich deels in Sofia te vestigen – denk aan Siemens, Hewlett-Packard, en meer.
Ondanks deze economische vooruitgang, blijft het leven in Sofia goedkoop. In vergelijking met onze eerste stad op deze lijst, is Sofia maar liefst 63% goedkoper, volgens Expatistan! Sofia heeft niet alleen een levendige moderne cultuur, maar ook nog een rijke geschiedenis, waardoor je dagen lang kunt rondlopen door de stad. Vooral studenten in IT, technologie en start-ups zullen zich in deze stad helemaal op hun plek voelen!

4. Lissabon

Niet alleen een cadeautje voor het oog, Lissabon is de mooie hoofdstad van Portugal die bruist van de creatieve energie. Perfect dus voor alle kunst, design en technologie studenten! In de prachtige stad, met zijn kleurrijke huisjes en prachtige landschappen, zul je gedurende je stage of minor ongetwijfeld lekker weer hebben. En dan hebben we nog niet eens benoemd, dat er hier veel topbedrijven gevestigd zitten.
Mensen denken vaak aan steden zoals Barcelona en Athene, wanneer ze het hebben over steden met lekker weer én interessante bedrijven. Echter, Lissabon biedt dezelfde mogelijkheden, maar dan met een veel lager prijskaartje! De stad heeft namelijk lagere kosten van levensonderhoud dan deze twee steden. Lissabon heeft een immense expatgemeenschap, waardoor je je nooit alleen zult voelen in deze zonnige stad.

5. Valletta

Vol historie en mediterrane flair – dat is Malta! Al klinkt het meer als een vakantiebestemming, maar het eilandje biedt ook veel mogelijkheden voor jonge studenten. Leer daarom de plek en de cultuur kennen, door er een stage of minor te lopen! Door zijn koloniale verleden, bruist Malta met zijn gevarieerde en rijke cultuur. Vooral Valletta, als is het vrij compact, heeft indrukwekkende bezienswaardigheden voor echte geschiedenis fanaten.
Vooral voor de game-industrie zit je bij Valletta goed. Deze industrie is namelijk steeds groter geworden hier! Je zult al gauw merken dat er voortdurend nieuwe professionele kansen voor je klaarliggen op dit eiland. Ook zijn lage levensonderhoudskosten en mooie klimaat maakt Valletta dé plek om je stage of minor te lopen!
Niet op zoek naar je volgende stage- of minorplek, maar gewoon een nieuwe plek om te wonen? Volgens onderzoek is dit de beste stad om te wonen ter wereld!
Beeld: Clueless
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You