News

Overdraagbaar: dit zijn de nieuwe presentatoren van Spuiten en Slikken

Charlotte
spuiten-en-slikken-presentatoren

Jurre Geluk en Emma Wortelboer hebben besloten het stokje over te dragen voor het programma Spuiten en Slikken. De vraag die nu op ieders lippen brandt, is wie de vervangers van deze iconische presentatoren zullen zijn voor de show die bekend staat om zijn openheid over taboeonderwerpen. Spuiten en Slikken heeft via Instagram onthuld wie deze rol op zich zullen nemen.

Spuiten en Slikken

Jurre Geluk en Emma Wortelboer gooien de handdoek in de ring bij het onlineprogramma Spuiten en Slikken. Echt, ze hebben het zelf in een video onthuld. En nu willen ze ruimte maken voor “nieuw bloed”, aldus Jurre op Insta. Maar wacht even, wie-o-wie gaat hun plek overnemen? Gossip alert: Spuiten en Slikken heeft de nieuwe presentatoren onthuld op Instagram!
“Na 7 volle jaren stopt het bij Spuiten en Slikken. Mijn állereerste grote programma waar ik in al mijn ongemak, schaamte maar vooral tering harde schijt en lol de wereld van seks en drugs heb mogen ontdekken”, schreef de presentator op Instagram vorige week. “Zoals altijd blijft spuiten en slikken jong, dus is het tijd voor nieuw bloed die zich weer opnieuw verwonderen over deze magische wereld waarin altijd weer iets nieuws te ontdekken valt en ik weet zeker dat jullie het waanzinnig gaan doen.”

Nieuwe presentatoren

Maak kennis met de drie (!) gloednieuwe gezichten die de fakkel overnemen van Emma en Jurre bij het onlineprogramma Spuiten en Slikken. 🎤 Op het Spuiten en Slikken-account worden we voorgesteld aan de drie newbies: Diva, Ralph en Roos, die zich klaarmaken voor een spiksplinternieuw seizoen vol avonturen.
Diva, die eerder schitterde in het seizoen van Tony Junior’s De Bachelor, begint aan haar tv-carrière en is helemaal klaar om dit avontuur vol enthousiasme te omarmen. “Ik ben opgegroeid met ‘Spuiten & Slikken’. Als 14-jarige met een grote mond riep ik altijd dat ik later bij BNNVARA ging werken, want daar kon je tenminste jezelf zijn. Dat deze droom nu werkelijkheid wordt, had ik nooit kunnen bedenken.” You go girl!
Ralph is ook mega-enthousiast over zijn nieuwe job. “Spuiten en Slikken wordt voor mij een soort eerste trip. Spannend, maar vooral een gelukzalige euforische reis naar andere werelden. Ik heb heel veel zin om iedereen daarin mee te nemen en kan niet wachten te knallen op nog meer content met een ongelooflijk sterk nieuw team. Ik heb zin om in verschillende subculturen en scenes te duiken om zo een nieuw publiek te bereiken.”
Last, but not least, meet Roos! “De voorlichting op mijn middelbare school was ronduit belabberd. Het stelde me teleur dat het alleen over soa’s en niet zwanger worden ging. Het gaf me eigenlijk vooral vraagtekens over hoe het dan wel moest. Om ervoor te zorgen dat jongeren niet met dezelfde frustrerende vragen blijven zitten, wil ik niets liever dan Spuiten en Slikken maken. Ik hoop dat ik voor velen de grote zus word op het gebied van [intimiteit] en [verdovende middelen] die ik zelf ook had kunnen gebruiken.”
View post on Instagram
 
We can’t wait!
Beeld: instagram @jurregeluk

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You