Love

Oh nee! Zo reageer je wanneer iemand vraagt om intieme foto’s

Senait
reageren op vraag naaktfotos

Ben je ooit door iemand die je net hebt leren kennen gevraagd om intieme foto's te sturen? Wat vervelend! Op zulke momenten gaan er veel gedachten en emoties door je heen. Twijfel je of je het moet doen of niet? Het delen van dit soort foto's kan ernstige gevolgen hebben als ze in verkeerde handen terechtkomen. We delen graag ons advies met je over hoe je het beste kan reageren wanneer iemand om intieme foto's vraagt.

De duistere kant van het internet

Het lijkt tegenwoordig bijna ondenkbaar om zonder internet te leven. Hoewel het internet ontzettend veel voordelen met zich meebrengt, zoals het gemakkelijk in contact komen met anderen over de hele wereld, mogen we zijn duistere kanten zeker niet onderschatten. Vrouwen worden regelmatig gevraagd om intieme foto’s te sturen, zowel door bekenden als door onbekenden. Dit kan soms lastig zijn om mee om te gaan. Misschien wil je eigenlijk niet, maar je wil de ander niet afwijzen of teleurstellen. Of misschien wil je juist wel, maar twijfel je vanwege de risico’s die eraan verbonden zijn. Wat is de beste aanpak in zo’n situatie?
Een goed begin is begrijpen waarom je twijfelt om de foto te geven én waarom iemand er om vraagt. Mensen sturen over het algemeen intieme foto’s omdat ze het opwindend en uitdagend vinden – sommigen zien het zelfs als vanzelfsprekend tijdens het daten. Helaas sturen mensen in sommige gevallen alleen dit soort foto’s om de ontvanger te misleiden zodat deze een foto terugstuurt, zodat ze die vervolgens kunnen verspreiden of als chantagemateriaal kunnen gebruiken. De verspreiding van intieme foto’s zijn een serieus probleem, met vele slachtoffers. Pas dus op!

Hoe reageer je als iemand vraagt om intieme foto’s?

Heeft iemand gevraagd om foto’s te sturen en voel je niet de behoefte om dat te doen? Hier zijn acht goede comebacks om uit deze vervelende situatie te ontsnappen. Geloof ons, deze ziet de ander niet snel aankomen!
  • ”Er zijn genoeg meisjes die je op het internet kunt bekijken.”
  • ”Ik zal dit even doorsturen naar mijn vader, dan kun je het bij hem nog een keer proberen.”
  • ”MSG 110: HET NUMMER DAT U PROBEERT TE BEREIKEN IS NIET LANGER IN GEBRUIK.”
  • ”Het is veel te koud om mijn kleren uit te doen.”
  • ”Zou je niet liever mijn sprankelende persoonlijkheid willen zien?”
  • ”Nee. Maar als mijn Playboy contract binnenkomt, kun je het tijdschrift kopen.”
  • ”Ik stuur je dan eerst even een tikkie van €5oo!”

Vragen om jezelf te stellen

Sta je achter de keuze om intieme foto’s te sturen? We adviseren je wel om goed en verstandig na te denken over je keuze, aangezien je risico loopt op een grote schending van je privacy. En voel je nooit – maar dan ook nooit – verplicht of schuldig om foto’s van jezelf te sturen! Als je dit toch graag wilt, communiceer dan eerst duidelijk over jouw grenzen en ga het gesprek aan. Ga ook eerst de volgende vragen langs, voordat je op de verzendknop drukt.
  1. Manipuleert deze persoon me om foto’s te sturen? Doe ik het uit vrije wil of sta ik onder druk?
  2. Vertrouw ik deze persoon met mijn foto’s? Geloof ik dat ze het beste met mij voor hebben?
  3. Beschermen mijn beveiligingsinstellingen op mijn telefoon me?
  4. Word ik gewaarschuwd als er onafgesproken screenshots worden genomen op het platform?
  5. Onthult de afbeelding mijn identiteit of locatie, en zo ja, voel ik me daar comfortabel bij?
  6. Is dit legaal? Ben ik meerderjarig?
  7. Heb ik er vrede mee als anderen uit mijn privéomgeving, zoals mijn ouders of baas, deze foto’s te zien krijgen?

Girlscene’s big sister advice

Onthoud dat het versturen van dit soort foto’s nooit 100% veilig is! Toch zijn hier een paar grote zus adviezen om het versturen van je foto’s iets veiliger te maken.

1. Zet je locatie uit

Zet de locatie van je telefoon uit, zodat de foto niet naar je IP-adres kan worden teruggeleid. Daarnaast is het veiliger om een app zoals Snapchat te gebruiken, zodat de foto’s verdwijnen zodra ze zijn bekeken en je een melding ontvangt als er toch een screenshot van je foto’s wordt gemaakt.

2. Ontkoppel iCloud

Het is ook belangrijk om te weten dat als je verbonden bent met de Cloud, elke foto die je neemt automatisch wordt geüpload naar je iCloud-account. Schakel dit zo snel mogelijk uit, zodat niemand toeging heeft tot dit soort foto’s in het geval dat je wordt gehackt.

3. No face, no case

Onze allerbelangrijkste tip is het weglaten van je gezicht op intieme foto’s. Als je tatoeages, kenmerkende moedervlekken, littekens of andere fysieke kenmerken hebt waardoor anderen je gemakkelijk kunnen herkennen, kun je deze het beste bedekken of weglaten op je foto’s.
Ben je benieuwd hoe je iemand het beste kan afwijzen via Whatsapp? Lees dan ook dit artikel, zodat dit net iets minder pijnlijk gaat!
Beeld: Instagram: @idaandu
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You