Food

Coffee lovers: deze heerlijke pistache cappuccino kun je zelf thuis maken

Senait
pistache cappucino

Ben je klaar om je vaste koffieroutine een groene upgrade te geven? Maak kennis met de pistache cappuccino, de nieuwste koffiesensatie die we constant op TikTok voorbij zien komen. Voor liefhebbers van pistache is deze luxe koffie een absolute must-try. Het beste van alles? Hij is ontzettend makkelijk thuis te maken.

Pistache neemt het seizoen over

De groene tinten veroveren het voorjaar! Van de trendy groene matcha nagels – die natuurlijk geïnspireerd door de geliefde matcha latte – tot de verrukkelijke avocado toast als ontbijt, groen is helemaal in. Maar er is een nieuwe groene sensatie die het internet in razend tempo verovert: pistache!
Eerder dit jaar maakten we al kennis met dé nieuwe modekleur van 2024. Dit jaar zullen we een verscheidenheid aan groentinten terugzien in de modewereld, maar pistachegroen spant toch echt de kroon. De frisse tint past namelijk perfect bij de andere pasteltinten die het warmere weer met zich meebrengt. En het blijft niet bij mode alleen! Na de crompouce en  crookie gekte werd de pistachio croissant een enorm succes onder foodies.

Pistachio cappuccino

Nu hebben we niet alleen groen nieuws voor fashionista’s en foodies, maar ook voor koffieliefhebbers! Ben je van alle markten thuis? Dan kun je vanaf nu je outfit matchen met je nieuwe favoriete kopje koffie. En om het helemaal af te maken, kun je langs de bakker voor een heerlijke pistachio croissant! De matcha latte krijgt namelijk een groene concurrent: de pistache cappuccino.
Wij beginnen de dag niet zonder een lekkere kop koffie. Ben je een keer toe aan een luxere koffie-ervaring? Dan moet je echt eens een poging wagen tot deze groene cappuccino die we continu voorbij zien komen op TikTok. En het beste nieuws? Hij is ontzettend simpel thuis te maken. Extra lekker dus!
Het enige dat je hoeft te doen, is een beetje pistache crème in je kopje smeren voordat je de koffie erin giet. Voeg eventueel wat pistachekruimels toe voor een extra luxe touch, maar als je liever geen kruimels in je koffie hebt – wat we ons goed kunnen voorstellen – kun je deze stap ook overslaan. Schuim voor een cappuccino nog wat melk op en voeg die toe aan de koffie. Is dat niet even genieten!
Je kunt deze koffie zelfs serveren als toetje. Maar zeg dat maar niet tegen een Italiaan, die vindt het namelijk niet zo leuk als er koffie wordt gedronken na 11 uur!
View post on TikTok
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You