News

Stop the Time! Zo gaat het nu met Nils van Mainstreet

nils-mainstreet

We zongen elke hit luidkeels mee (en als we eerlijk zijn, doen we dat nog steeds): tien jaar geleden was Mainstreet dé boyband die de harten van tienermeisjes in Nederland veroverde. Onlangs bracht Nils Käller, een van de vier leden, opnieuw het nummer 'Stop The Time' uit. Dat maakte ons nieuwsgierig: hoe gaat het nu eigenlijk met Nils? Wij besloten het hem zelf te vragen!

Terug in de tijd: Mainstreet als dé Nederlandse boyband

De Nederlandse One Direction, zo mogen we ze wel noemen, toch? Meer dan tien jaar geleden begonnen Rein van Duivenboden, Nicolaas Käller, Daan Zwierink en Owen Playfair hun muzikale reis bij The Voice Kids. Hoewel ze alle vier niet door de blind auditions kwamen, bleek dat een geluk bij een ongeluk. Ze ontmoetten elkaar en besloten samen een groep te vormen. Et voilà, Mainstreet was een feit. Met hun hit Stop The Time veroverden ze de harten van talloze fangirls tijdens Het Junior Songfestival in 2012.
Nu, ruim een decennium later, groeit de populariteit van Nils weer, mede dankzij zijn TikTok-video’s waarin hij bekende nummers zijn eigen draai geeft. De vraag naar een nieuwe versie van een oud Mainstreet-nummer werd steeds luider, en Nils luisterde. Het resultaat? Een gloednieuwe versie van Stop The Time, tien jaar later in 2024! Maar hoe gaat het eigenlijk met Nils? Wij spraken hem in zijn favoriete café in Amsterdam om daar achter te komen.

Plannen voor een mogelijke reünie?

We begonnen natuurlijk met de vraag die iedereen bezighoudt: spreekt Nils de andere jongens van Mainstreet nog? “Zeker, we hebben nog behoorlijk wat contact. We spreken elkaar minstens één keer per jaar, dan gaan we samen de stad in of doen iets leuks. Daarnaast blijven we via de app geregeld in contact.”
Dat riep bij ons meteen de volgende burning vraag op: is er een kans op een reünie? “Ja, dat komt zeker wel eens voorbij. Er is nog aardig wat vraag naar, maar we weten niet zeker of er écht genoeg animo is. Eigenlijk zouden we eerst moeten peilen of mensen er echt op zitten te wachten. Maar we denken er wel af en toe over na. Zeg nooit nooit!”. Reserveer maar alvast een paar kaartjes, Nils, want wij zijn er zeker bij!

Tekst vergeten

Terugkijkend op zijn tijd bij Mainstreet vroegen we Nils naar zijn meest gênante moment tijdens een optreden. “Tekst vergeten is altijd het ergste. Vooral bij het eerste nummer, want ik begon altijd. Het gebeurde een paar keer dat ik opkwam voor de opening van de show en dan gewoon mijn tekst vergat. Dan is meteen het hele moment verpest.”
Om zijn zenuwen te bedwingen, ontwikkelde hij een bijzondere routine: het dragen van gestreepte onderbroeken. “Ik had een keer een onderbroek aan met zwart-witte strepen en merkte dat het hielp. Het werd een soort mentaal ding. En springen, alsof je op een trampoline staat, dat werkte ook goed.”

Wat doet Nils nu eigenlijk?

Hoewel de dagen van Mainstreet achter hem liggen, is Nils, tegenwoordig bekend als Nicolaas, nog steeds volop actief in de entertainmentindustrie. Of hij zijn jongensdromen inmiddels heeft waargemaakt? “Qua muziek produceren zeker. Ik heb inmiddels het conservatorium afgerond en ook daarvoor produceerde ik al veel muziek voor andere artiesten. Dat ben ik nu weer volop aan het doen, dus dat doel heb ik absoluut bereikt. Er zijn nog wel coole artiesten en projecten waarmee ik zou willen samenwerken, maar ik ben fulltime bezig met muziek, en dat is wat ik altijd wilde.”
Op de vraag voor wie hij dan zou willen schrijven, antwoordt hij: “Eigenlijk voor mijn hele Spotify-playlist, haha. Maar ook iemand als Sabrina Carpenter, een popnummer voor haar schrijven lijkt me ook tof.”

Heeft Nils zijn ‘Main Girl’ ontmoet?

“Ja, zeker! Ze is Vlaams, dus eigenlijk is ze meer een K3’tje, toch? Haha.” Hij vervolgt lachend: “Een Vlaamse Miss Wonderful dus. Ze kende Mainstreet eigenlijk niet echt. Ze legde de link pas toen we al een tijdje aan het daten waren, toen haar kapper haar vertelde dat ik van Mainstreet was.” Lief!
Beeld: instagram @planetnicolaas
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You