Films & Series

Nostalgie! Deze trilogie staat vanaf deze week op Netflix

Charlotte
nieuw-op-netflix-maze-runner

Volgens ons was het de gouden tijd van films en series: het tijdperk van The Hunger Games, Divergent en The Maze Runner. Deze dystopische verhalen sleepten ons mee naar werelden waar we volledig in opgingen. Of het nu de boeken waren of de films, dit was de absolute piek voor verhalenvertellers, en wij waren échte verhalenverslinders. Nu hebben we goed nieuws; want één van onze favoriete trilogieën staat vanaf vandaag op Netflix!

Nieuw op Netflix

Is er iets beters dan even ontsnappen aan de drukte van school, studie of werk met een goede serie of film? Met Netflix die wekelijks nieuwe content toevoegt, zitten wij aan het scherm vastgeplakt. Van meeslepende series tot romantische komedies, we verslinden deze juweeltjes in één avond. Maar geen enkel genre kan tippen aan de dystopische sci-fi verhalen van een decennium geleden. The Hunger Games, Divergent waren al favorieten op onze streamingdienst, en nu kunnen we ook genieten van de The Maze Runner-trilogie.

The Maze Runner

In het universum van The Maze Runner wordt de kijker meteen meegenomen in een mysterieus en intrigerend verhaal. De protagonist, de zestienjarige Thomas – gespeeld door de knappe Dylan O’Brien – wordt op een duistere manier geïntroduceerd – ontwakend in een industriële lift, zonder enige herinneringen behalve zijn eigen naam. Zijn reis brengt hem naar De Glade, een afgesloten wereld omsloten door hoge, grijze muren, bewoond door een groep tienerjongens die zichzelf de Gladers noemen.
Hier moeten ze zien te overleven, zichzelf voorzienend van voedsel door middel van landbouw en zich aanpassend aan hun angstaanjagende omgeving. Maar het mysterie verdiept zich wanneer ze ontdekken dat hun wereld wordt doorkruist door een labyrint dat elke nacht verandert. Als er dan elke dertig dagen een nieuwe jongen aankomt, samen met nieuwe voorraden, wordt de spanning en het gevoel van onheil alleen maar groter. Terwijl Thomas en zijn mede-Gladers proberen te ontsnappen aan dit labyrint en de duistere krachten erachter proberen te begrijpen, zaten wij als tienermeisjes op het puntje van onze stoel.
Watch on YouTube

Trilogie

Fans van The Maze Runner-trilogie kunnen nu volop genieten op hun favoriete streamingdienst, want Netflix heeft niet alleen het eerste deel, maar meteen alle drie de films van deze epische saga toegevoegd aan hun assortiment. Dat betekent dat liefhebbers van spanning, avontuur en natuurlijk de looks van Dylan O’Brien zich kunnen verheugen op een avondje bingen. Van de adembenemende actie in The Scorch Trials tot de hartverscheurende ontknoping in The Death Cure, deze films hebben alles wat je nodig hebt om jezelf te transporteren naar een ander universum – en uiteindelijk iets gelukkiger te zijn met de realiteit waarin we zelf leven.
Beeld: The Maze Runner
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You