News

Meedoen aan ‘Married At First Sight?’ Dit zijn de 20 voorwaarden waar je aan moet voldoen

MAFS-voorwaarden

Ben jij een trouwe kijker van het programma Married At First Sight, en zou je niks liever willen dan zelf ook mee doen? Dat kan! Je kunt je gemakkelijk online opgeven via hun eigen website. Alleen zitten er wel een aantal voorwaarden aan vast...

De 20 voorwaarden waar je aan moet voldoen

Allemaal dromen we wel eens weg naar onze droombruiloft, waar de decoratie perfect is en de muziek geweldig. Één ding wat niet in onze droombruiloft hoort? Trouwen met een onbekende man! Toch heeft het programma Married At First Sight (MAFS) veel populariteit gewonnen met zijn unieke concept, waarin singles trouwen met volstrekt onbekenden.
Experts op het gebied van liefde en relaties selecteren voor de deelnemers namelijk de pérfecte onbekende, die volgens hen de ideale match is. Misschien een sprong in het diepe voor de deelnemers, maar wel heel spannend! Deze experts zijn onder andere psychologen, relatietherapeuten en sociologen, die ervan overtuigd zijn dat ze met persoonlijkheids- en compatibiliteitstests de perfecte echtparen kunnen vinden. Geloof jij er een beetje in?
Om mee te doen aan MAFS, moet je dan ook eerst een heel proces doorstaan voordat ze de perfecte match voor jou gevonden hebben. Lijkt het je interessant om mee te doen aan dit populaire programma? Dan zijn dit de twintig voorwaarden waar je aan moet voldoen – beslis daarna maar of je het nog steeds zo graag wilt!

1. Je moet ongetrouwd zijn

Vrij logisch, maar als je mee wilt doen aan MAFS, mag je niet al getrouwd zijn. Het is natuurlijk de bedoeling dat je pas in het programma trouwt!

2. Je moet in de regio wonen

Wil je dolgraag meedoen, maar woon je niet in de stad waar ze dat jaar gaan filmen? Dan gaat het, het jammer genoeg niet worden voor jou! Al lijken ze door de jaren heen wel wat soepeler geworden over deze voorwaarde – een paar keer zijn long distance-koppels wel voorgekomen in de show.

3. Je moet 25 jaar of ouder zijn

Om mee te doen aan het programma, moet je ook boven een bepaalde leeftijd zijn! Ben je jonger dan 25 jaar? Dan zul je niet kunnen deelnemen aan MAFS! Nog even een paar jaartjes wachten dan.

4. Je moet je baan opzeggen

Je kunt niet fulltime werken terwijl je meedoet aan dit programma. Doordat er natuurlijk voldoende kijkmateriaal moet zijn, is het de bedoeling dat je veel tijd met elkaar spendeert. Dit kan natuurlijk niet wanneer je fulltime werkt! Dus, opzeggen die baan…

5. Je moet niet voor de fame meedoen, maar voor de liefde

Het programma vindt het prima als je al eerder hebt meegaan aan realityprogramma’s, mits je intenties voor je deelname aan MAFS goed zijn. Ze willen geen roemzoekers, maar deelnemers die oprecht de liefde willen vinden. Mooi toch?

6. Je moet er helemaal voor gaan!

Het programma verwacht dat je vol overgave zult meedoen, en dat je dus écht helemaal gaat voor dit sociale experiment. Wel een klein detail, bij je auditie krijg je nog niet te horen dat het om MAFS gaat!

7. Je moet akkoord geven aan grondige backgroundchecks

Alles gaat gecheckt worden! Je mogelijke strafblad, je exen, je schulden – alle narigheden zullen ongetwijfeld aan het licht komen. Ben je daar wel klaar voor?

8. Je moet een aantal testen doorstaan

Heeft de backgroundcheck niks boven water gebracht? Dan ben je nog niet van al dit rondgeneuzel af! Je zult namelijk ook een aantal psychologische testen moeten doen, om te dubbelchecken of je een geschikte kandidaat bent. Bereid je maar vast voor…

9. Je hebt zelf niks te zeggen over je partner to be

Tuurlijk, ze zullen een aantal van jouw voorkeuren vragen en in gedachten houden bij het uitzoeken van de perfecte match – maar ze hoeven zich nergens aan te houden! De voorkeuren zijn slechts richtlijnen, waardoor je zelf dus niks te zeggen hebt over diegene met wie je voor het altaar zult staan. Spannend!

10. Je moet dag zeggen tegen sociale media

Gedurende de periode dat jullie deelnemen aan het programma, is het niet toegestaan om op sociale media actief te zijn. Dat betekent dus ruim twee maanden geen Instagram of TikTok! Wij zouden dit zeker niet aan kunnen…

11. Je moet dag zeggen tegen… Je telefoon?

Ook je telefoon kun je tijdens opnames niet bij je hebben. Wanneer de camera’s weg zijn, kun je ze er gerust weer bij pakken, maar in aanwezigheid van camera’s is dit streng verboden!

12. Je moet alles zelf betalen

Je denkt wellicht dat er van alles betaald zal worden door het programma zelf, maar dat valt vies tegen! Behalve het appartement wordt er gedurende de periode dat de stelletjes samenwonen, niks betaald door het programma zelf. Ouch!

13. Je moet je bruiloft meerdere malen filmen

Droom je al over jullie eerste kus op de bruiloft? Maak er maar eerder eerste vijf kussen van! Je zult namelijk meerdere malen scenes moeten herhalen om zo het perfecte shot te krijgen voor in het programma.

14. Je moet je houden aan 20 gasten per persoon

Dat is dus een bruiloft met maar 40 gasten! Heb je een grote familie? Dan zul je een aantal familieleden moeten teleurstellen.

15. Je moet, samen met je gasten, een geheimhoudingsverklaring tekenen

Ben je een slechte geheimhouder? Dan zul je hier zeker veel moeite mee hebben. Ook de gasten op jullie bruiloft moeten allemaal een geheimhoudingsverklaring tekenen. Awkward!

16. Je wordt op filmdagen tussen de 12 en 16 uur omringd worden door camera’s

Het programma filmt zich niet uit zichzelf! Er gaan uren aan werk in het programma, waardoor je kunt verwachten op drukke filmdagen tot 16 uur omringd te worden met camera’s. Dat is even doorwerken, hoor…

17. Je moet je houden aan de avondklok

Bij stelletjes waar het huwelijk minder succesvol lijkt, kan het zo zijn dat experts het advies geven om een avondklok in te stellen. Hier zul je je dan ook daadwerkelijk aan moeten houden, elke dag weer!

18. Je moet werkloos blijven tot de laatste aflevering op tv is geweest

Dat wordt dus even een flinke spaarrekening opbouwen, als je mee wilt doen aan dit programma. Je mag namelijk pas na de uitzending van de laatste aflevering weer aan het werk gaan.

19. Je moet in hetzelfde land waar gefilmd is voor minstens 2 jaar gewoond hebben

Wil je meedoen aan MAFS Australië? Dan moet je dus de afgelopen twee jaar daar al gewoond hebben, anders mag je niet meedoen.

20. Je mag altijd stoppen

Een voorwaarde die misschien wél een glimlach op je gezicht tovert, is de voorwaarde dat je altijd mag stoppen. Loop je de hele dag voor de bruiloft te huilen? Wees niet bang om dan je grenzen aan te geven, en er nog mee te stoppen. Je bent nooit verplicht om mee te doen!
Beeld: RTL: Married At First Sight
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You