Lifestyle

Irritaties tijdens het knippen: aan deze 11 dingen ergert jouw kapper zich enorm

kapper-irritaties

Jouw kapper houd je het liefst te vriend, hij of zij is nu eenmaal degene die grotendeels verantwoordelijk is voor hoe jij erbij loopt - want wat is erger dan een bad hair day? Al doen kappers over het algemeen altijd poeslief, ergeren ook zij zich weleens aan hun klanten, misschien ook wel aan jou! Wij zetten hier een aantal dingen op een rijtje die je beter niet bij de kapper kunt zeggen of doen.

Aan deze dingen ergert jouw kapper zich enorm

Wanneer wij naar de kapper gaan, zijn wij niet alleen helemaal ready voor een frisse coupe – wij kijken ook uit naar het gezellige praatje met onze lievelingskappers! Maar achter die vriendelijke glimlach van jouw kapper kan natuurlijk ook heel wat frustratie schuilgaan… Zij is immers ook maar een mens! Zelfs onze favoriete kappers hebben hun pet peeves, die we hier voor jullie op een rijtje zetten.

1. De betweters

Vertel jouw kapster nooit hoe ze haar werk moet doen, dat weet zij best. Ze knipt ongeveer vijftien mensen per dag en heeft jouw advies écht niet meer nodig. Tenzij ze ernaar vraagt, kun je beter jouw wijze lessen voor jezelf houden.

2. Klanten die constant aan het bellen zijn

Eén telefoontje kan gebeuren, maar de hele knipbeurt aan de telefoon geklemd zijn is gewoon vervelend. Daarbovenop komt het feit dat de kapster haar werk zo niet goed kan doen als gewoonlijk! Dus ook voor jouw eigen bestwil, laat die telefoon lekker links liggen.

3. “Alleen de puntjes knippen is toch wel iets goedkoper?”

Of je er nu vijftien centimeter vanaf knipt of alleen de puntjes: jouw kapper is er even lang mee bezig. Omdat elk plukje geknipt moet worden scheelt het niet in tijd en dus ook niet in geld… Niet om een prijsverlaging vragen dus!

4. Onrealistische plaatjes van Pinterest

De coupes op Pinterest zijn inderdaad prachtig, maar check altijd even of het wel haalbaar is. Aziatisch haar is bijvoorbeeld veel stugger en dikker dan Europees haar, daarom staan boblijnen prachtig in Aziatisch haar. Wanneer jij met een plaatje van Pinterest aankomt dat totaal niet jouw ‘haarsoort’ is, schiet jouw kapper vanbinnen behoorlijk in de stress. Wees daarom realistisch!

5. Onhaalbare verwachtingen

In één beurt van bruin haar naar witblond? Vergeet het maar. Sommige kleuringen hebben meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Mensen die ontevreden de deur uitgaan, omdat ze niet binnen één behandeling asblond zijn kunnen het humeur van de kapper flink omgooien.

6. “Je kan altijd nog kapster worden”

De meeste meiden kiezen voor het kappersvak omdat ze het leuk vinden, niet omdat ze het vakkenvullen zat werden. Deze opmerking schiet vaak in het verkeerde keelgat bij kapsters – en terecht! Houd deze opmerking dan ook zeker voor jezelf.

7. Klanten die vragen welke goedkope producten het beste zijn

“Ik gebruik vaak die €2,- haarlak alleen blijft mijn haar nooit zitten. Die jij verkoopt, werkt goed, maar vind ik te duur. Welke is nog meer heel goed?” Deze opmerking is begrijpelijk, maar je zet de kapster hiermee voor het blok. Als zij goedkope producten aanraadt, is ze een dief van haar eigen portemonnee.

8. “Ik wil er ’s ochtends niets aan hoeven doen”

Van deze opmerking krijgen kappers echt hartpijn, want niets aan het haar doen? Dan is de enige optie een staart. Mooie boblijnen worden elke ochtend geföhnd, in een mooie bos krullen zit een uur werk en steil haar wordt iedere dag gepolijst: mooi haar kost nu eenmaal veel tijd. Er bestaat geen kapsel waar je niets aan hoeft te doen, helaas.

9. “Gaat het wel goed met de kleur? Valt mijn haar er niet af?”

De kapster weet echt wel wat ze doet. Ze verft meerdere mensen per dag en er is nog nooit haar afgevallen. Een beetje vertrouwen wordt dan ook zeker op prijs gesteld!

10. Klanten die je aankijken tijdens het wassen

Het zijn vooral de mannen die dit doen, maar toch. Je hangt als kapster boven iemands hoofd om het haar te wassen en vervolgens word je aangestaard door twee grote ogen, op zijn zachtst gezegd nogal creepy

11. Klanten die ineens van plannen veranderen

Klanten die aan de telefoon een afspraak maken voor alleen knippen en op de dag zelf vertellen dat ze ook nog highlights willen. Zoiets weten ze toch liever van tevoren, aangezien het minstens een uur langer werk is…
De bovenstaande dingen zijn natuurlijk een uitzondering op de regel. De meeste klanten zijn hartstikke gezellig en de meeste kappers doen hun werk met plezier. Soms komt er alleen één van deze gevallen voorbij en moet jouw kapper even tot tien tellen… Begrijpelijk!
Benieuwd naar het ultieme haarproduct die kappers zelf aanbevelen? Kappers zijn helemaal fan van dit virale haarproduct!
Beeld: Legally Blonde
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You