News

Jaimie Vaes is niet blij met de docu van Lil Kleine: ‘Eén grote poppenkast’

jaimie vaes beelden lil kleine docu

Je hebt het vast wel gehoord of gezien: vorige week is de docu Jorik uitgebracht. Ook Jaimie Vaes heeft de beelden gezien en is niet blij met hoe ze wordt neergezet in de documentaire over haar ex Lil Kleine. Ze vindt het niet eerlijk dat ze als "medeschurk" wordt afgeschilderd. Jaimie deelt haar gevoelens in een RTL Boulevard interview en noemt het hele gedoe één grote poppenkast.

Documentaire Lil Kleine

Voor wie het gemist heeft: op vrijdag 19 januari bracht Prime Video een driedelige docu-serie genaamd Jorik uit, waarin Jorik Scholten zoals rapper Lil Kleine (29) heet, voor het eerst verteld over zijn arrestatie op verdenking van het mishandelen van Jamie in 2022. De docu wordt enorm goed bekeken en brengt veel discussie naar voren, want nog nooit eerder hebben we hem zo uitgebreid horen vertellen over de situatie met zijn ex en zijn zoontje.
De documentaire volgt Jorik nadat hij is gearresteerd wegens het fysiek mishandelen van zijn toenmalige verloofde, Jaimie Vaes (34). Het onthult de emotionele gevolgen van het verlies van zijn carrière, vrienden en de band met zijn zoon. Voor het eerst spreken Jorik en zijn naasten openhartig over de complexe onderwerpen, zoals roem, familieproblemen, middelengebruik en relatie moeilijkheden.
In de docu serie wordt Jaimie neergezet als een feestende en losgeslagen moeder. Not fair, maar dit laat maar weer zien hoe erg ze elkaar naar beneden proberen te halen. Lil Kleine gaf aan dat ze in een toxic relatie zaten. Hij erkende: “Natuurlijk, ik heb fouten gemaakt, maar dit kan gebeuren in een relatie. Zeker in de soort relatie die wij hadden.” Hij verwees naar de door Jaimie uitgelekte beelden waarop leek alsof hij haar hoofd tussen een autodeur klemde.

Reactie Jaimie Vaes

Oorspronkelijk wilde Jaimie Vaes niet reageren, maar toen ze een paar minuten van de docu Jorik zag, veranderde haar gedachten. Ze probeerde de driedelige docuserie te kijken over haar ex, maar schakelde na slechts een paar minuten uit. “Het eerste wat ik hoorde en zag, was mijn eigen stem en gezicht. Dat hij me neerzet als medeschurk, vind ik echt niet oké,” deelde Jaimie. In de documentaire wordt ze afgeschilderd als een feestbeest dat confrontaties niet uit de weg gaat. “Plotseling wordt er een beeld geschetst van een losgeslagen moeder.”
Jaimie beweert dat Lil Kleine beloofde dat ze niet in de documentaire zou voorkomen. Ze onthult verder dat ze meegezogen werd in het bad boy-imago van Lil Kleine en dat hij haar probeert mee te slepen door te suggereren dat zij ook een probleem had. “Ik ben eerst een vrouw en moeder, dan pas ‘vriendin van’. Ik werd meegesleept in dat imago en dacht niet na over de gevolgen. Het is prima als ik van feestjes hou, maar ik wil niet dat imago hebben.”
Toch wil Jaimie nog steeds in gesprek met Jorik om uiteindelijk goed door één door te kunnen voor hun zoontje: “Ik weet wel dat we ook hier weer uit gaan komen hoor. We blijven te allen tijde ouders van Lío, maar het is jammer dat het zo moet. Ik geloof echt dat we er samen voor Lío uitkomen in de toekomst. Op een goeie manier. Daar geloof ik heilig in. Daar staan we beiden open voor, maar dit helpt niet mee.”
 
Beeld: Instagram: @jaimievaes

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You