Real life

Karen (29): ‘Door deze pillen kwam ik erachter dat hij vreemdging’

heftig-verhaal-vreemdging

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek 'lifestyle'. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer kwam een vrouw erachter dat haar man vreemdging.

Pilletjes

‘Op een ochtend toen ik naar werk aan het haasten was, kon ik mijn huissleutels niet vinden en vroeg ik aan mijn man of ik die van hem mocht lenen. Ze lagen in het laatje van zijn bureau, maar dit is het niet enige wat ik daar vond! Ik kwam daar een geopend pakketje tegen. Het waren blauwe pilletjes, weet je wel, die voor wat extra spanning in de slaapkamer kunnen zorgen. Ik schrok enorm toen ik dit zag, er waren al twee tabletjes uit. Op dat moment had ik geen tijd om hem erop aan te spreken, dus ik dacht, dat doe ik wel als ik thuis kom. Terwijl ik aan het werk was, begon het wel aan mij te knagen. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest vinden. Had hij een extra boost nodig om met mij naar bed te gaan? Vind hij mij nog wel aantrekkelijk? Ik begon aan mezelf te twijfelen en ik was erg benieuwd wat hij te zeggen had als ik er naar zou vragen.
Toen het einde van de werkdag in zicht was, werd ik een beetje zenuwachtig. Hoe moet ik het vragen? Ik ben niet opzettelijk door zijn spullen heen gegaan, ik ben ze tegengekomen. Misschien schaamt hij zich wel heel erg voor de pilletjes en zit er een hele andere reden achter. Toen ik in de auto terug naar huis reed, had ik alvast bedacht wat ik ging zeggen. Ik zou niet direct in de aanval gaan en alleen mijn nieuwsgierigheid uiten. Dan kunnen we er vast een volwassen gesprek over hebben! Helaas liep dit heel anders dan dat ik gedacht had.

‘Mijn wereld stortte in’

Terwijl ik de auto parkeerde, zag ik hem door het raam nog aan zijn bureau zitten. Hij was die dag thuis aan het werk. Met klamme handjes klopte ik op zijn studeerkamer. Hij verwelkomde mij met een kus en vroeg hoe het op werk was. Ik besloot om er niet op in te gaan en direct mijn vraag te stellen. Ik legde hem uit dat ik vanochtend het geopende pakketje had gevonden en mij zorgde maakte over onze relatie. Zijn humeur sloeg om en hij begon zichzelf te verdedigen. Alleen klopte zijn verhaal niet helemaal. Eerste claimde hij dat het medicatie is voor zijn migraine en daarna beweerde hij dat het pilletjes waren die hij voor een vriend bewaarden. Ik wist niet zo goed wat ik moest geloven. Voordat het uit de hand zou lopen tot een knallende ruzie, besloot ik het voor nu hierbij te laten. Die avond spookten er veel vragen rond in mijn hoofd. Hij was duidelijk geschrokken van de confrontatie en ik had direct door dat hij tegen me loog.
Ik heb die nacht niet kunnen slapen en ging ‘s ochtends al vroeg uit bed. Ik liep naar beneden en zette het koffiezetapparaat aan en zag de telefoon van mijn man op het aanrecht liggen. De bizarre gebeurtenis had ik nog geen plekje kunnen geven en mijn nieuwsgierigheid groeide met de seconden. Met een vervelend onderbuikgevoel, maar zonder enig vermoeden, pakte ik zijn telefoon op. Ik weet zijn wachtwoord, zoals hij ook die van mij weet. We hebben niks te verbergen, toch? Ik voelde mij enorm schuldig toen ik door zijn toestel scrolde. Ik ging van app naar app, want ik wilde alles weten, maar ik vond nergens iets vreemds of verdacht. Geen mailtjes van een dokter of van zijn zogenaamde vriend die de pilletjes kwijt moest. Totdat ik bij de Uber-app aan kwam. Hier zag ik dat hij de dag ervoor een rit van 45 minuten heeft gemaakt naar een ander huis. Voordat ik conclusies ging trekken, moest ik eerst op onderzoek uit.

Leugens

Ik besloot om terug te gaan naar zijn studeerkamer. Het was inmiddels bijna half 7, dus de wekker van mijn man kon elk moment afgaan. Ik trok het laatje open waar ik de vorige dag de pilletjes tegenkwam. Ze lagen er nog steeds, maar deze keer waren er niet twee, maar drie uit de verpakking. Mijn hele wereld stortte in. In de tussentijd zijn wij niet intiem geweest, dus hij heeft dit vast bij iemand anders gebruikt. Ik liep stormend de trap op en bereidde me voor om hem hiermee te confronteren. Tot mijn verbazing, durfde ik niet meer toen ik bij de slaapkamerdeur aankwam. Het was nog te vroeg voor een hevige discussie en nóg een confrontatie had toch geen zin, hij zal vast weer leugens verkondigen. Ik kon beter mijn spullen pakken en naar werk vertrekken.
Ik had daarom besloten om even snel een tas te pakken met de nodige spullen voordat hij wakker werd. Ik heb de verpakking met de pilletjes op de keukentafel gelegd en mijn moeder in de auto naar werk huilend opgebeld.  Op werk was concentreren erg moeilijk, maar gelukkig ontving mijn moeder me aan het einde van de dag met open armen. Nadat ik weer een beetje was gekalmeerd heb ik mijn man een berichtje gestuurd dat ik voorlopig even tijd voor mijzelf nodig heb. Dit is nu inmiddels vier weken geleden en ik weet niet of het ooit nog goed zal komen en of ik hem ooit nog kan vertrouwen.
Beeld: pinterest

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You