Real life

Echt verhaal: ”De jongen met wie ik net het bed had gedeeld, stond beneden te zoenen met een ander”

echt verhaal

'Liefde maakt blind' zeggen we wel eens. Er zijn momenten in ons leven waarin we zo verliefd zijn op iemand dat we de red flags volledig over het hoofd zien. Soms zien we deze signalen wel, maar kiezen we ervoor ze te negeren, omdat onze liefde voor die persoon alle andere gevoelens overschaduwt. Dit gebeurde met Priscilla, die hals over kop verliefd werd op haar FWB Bart en hierdoor in een gekke driehoeksrelatie terechtkwam – gedoemd te mislukken!

Highschool crush

”Sinds de middelbare school heb ik al een enorme crush op deze jongen. Het is een klassiek verhaal: hij zat een jaar boven mij op de middelbare school, was super populair, en ik viel helemaal voor zijn mooie blauwe ogen. In mijn ogen was hij een bad boy, en ik was super naïef; ik viel natuurlijk als een blok voor hem! Tijdens onze schooljaren hadden we nauwelijks contact, want ik was een nobody, maar twee jaar nadat ik mijn diploma had behaald, kreeg ik opeens een DM van deze jongen.”

Voor alles een eerste keer

”Ik noem hem even Bart. Bart stuurde me een bericht omdat ik bij zijn aanbevolen ‘mogelijke vrienden’ op Instagram stond. Hij vroeg hoe het met me ging en wat ik nu deed, en merkte op dat ik een enorme glow-up had gehad. Hij stelde voor om af te spreken, wat ik niet heel serieus nam, maar een paar weken later zagen we elkaar voor het eerst in twee jaar – en man, wat was dat ongemakkelijk.
Wat we deden? Bart werkte als bezorger bij een snackbar en ik ging mee met Bart bezorgen. Geloof het of niet, maar ik vond dit echt zó leuk. Op een gegeven moment ging ik twee dagen per week mee naar zijn werk, zat ik naast hem in de auto – soms met andere vrienden van hem erbij – en bezorgden we eten in de buurt. Al snel merkten Bart en ik dat we het erg goed met elkaar konden vinden en dat er iets was dat de vriendschap ingewikkeld kon maken: de aantrekkingskracht naar elkaar toe.
Toen we elkaar op een random zaterdagavond in de club tegenkwamen, ging onze vriendschap snel ‘de verkeerde kant op’. Wat leek op een begin van iets leuks, werd later één grote nachtmerrie. Die avond bleef het bij zoenen, maar al snel werd de intimiteit tussen ons al veel intenser; Bart was mijn allereerste keer. En je weet wat ze zeggen over eerste keren met iemand met wie je casual bent: pas op dat je geen feelings catcht. En helaas, hoe langer ik ontkende, hoe sneller ik besefte dat ik smoorverliefd was op Bart.”

De avond dat alles misging

”Bart en ik bleven elkaar regelmatig zien en samen bezorgen. Wat veranderde was dat ik nu vaak na het bezorgen bij hem bleef slapen en dat we het soms erg gezellig hadden op een lege parkeerplaats in de buurt van zijn werk. Op een avond vroeg Bart me spontaan om bij hem thuis langs te komen, omdat zijn ouders niet thuis waren. Dat aanbod kon ik natuurlijk niet weigeren. Het werd natuurlijk weer erg ‘gezellig’ en daarna lagen nog even te kletsen in bed, totdat de deurbel ging. We raakten in paniek, denkend dat het zijn ouders waren die eerder thuis kwamen. Maar toen de deur openging, hoorde ik Bart een naam roepen: Merel. Het volgende wat ik hoorde, was gezoen. De jongen met wie ik net het bed had gedeeld en op wie ik verliefd was, stond beneden te zoenen met een ander meisje én dat hoorde ik. Merel was het meisje met wie hij bezig was voordat ze op reis ging voor een half jaar. Ze had Bart spontaan verrast door langs te komen. Merel wist niet dat ik daar op dat moment was en dat ik überhaupt bestond.
Ik voelde mijn hart in duizenden stukjes breken en raakte in paniek. Ik belde een vriendin, die me vertelde zo snel mogelijk weg te gaan. Probleem: mijn spullen lagen nog beneden, waar zij nu samen waren. Na tien minuten wachten, raapte ik de moed bij elkaar, liep de trap af en keek Merel in de ogen, die net zo geschrokken was als ik. Ze bood haar excuses aan voor haar komst en ik zei dat dat niet hoefde en dat het sowieso tijd voor mij was om te gaan. Het enige wat Bart deed, was geschokt naar ons beiden kijken in stilte. In paniek rende ik met mijn spullen de deur uit, vergetend dat het al de hele dag sneeuwde, en liep met tranen in mijn ogen door de sneeuwstorm naar huis. En als je denkt dat het niet gênanter kon worden: Bart en Merel doken die avond ook nog samen onder de lakens.”

Meer dan alleen een blouse

”Ik besefte dat ik geen contact meer wilde met Bart en heb hem een half jaar niet meer gezien. Ongeveer één keer per maand vroeg hij hoe het met me ging, maar daar reageerde ik heel kortaf op. Ik weet het, ik had hem moeten blokkeren, maar dat kon ik gewoon niet. Ik had ondanks alles zo’n zwak voor hem. Toen ik mijn koffers – een half jaar later dus – inpakte voor vakantie, kwam ik erachter dat mijn blouseje niet in mijn kast lag; die had ik de laatste avond dat ik bij Bart was gedragen en daar laten liggen. Ik vroeg Bart of hij diezelfde week nog tijd had om af te spreken, en de dag erna ging ik naar zijn huis om mijn blouse te halen. We merkten dat we elkaar toch wel hadden gemist en lagen lekker tegen elkaar aan in zijn tuin met een glaasje wijn. Opeens begonnen we weer te zoenen en ik hoef je niet te vertellen hoe de rest verliep.
Twee weken later begon ik daar beneden wat dingen te merken en heb ik me laten testen. En geloof het of niet, Bart had me chlamydia gegeven. Toen ik hem daarover belde, ontkende hij dat hij het kon zijn. Mind you, Bart was de énige persoon met wie ik het onveilig had gedaan. Vervolgens zei hij dat hij het aan Merel moest laten weten, wat ik niet helemaal begreep. Wat bleek: Merel kwam de avond nadat ik mijn blouse kwam ophalen weer terug van haar reis. Dat telefoongesprek is de laatste keer dat ik Bart heb gesproken – en maar goed ook. ”
Beeld: euphoria
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You