Food

Déze 6 recepten met carpaccio kende jullie nog niet

carpaccio-recepten

Carpaccio: we love it. Het is ons favo gerecht als we uiteten gaat. Maar wie zegt dat alleen restaurants kunnen koken met carpaccio? Show us your chef skills met deze 6 heerlijke recepten met carpaccio.

Wat is carpaccio?

Weet wat je eet! Koken begint bij het kennen van je producten, en ondanks dat carpaccio bij veel restaurant bezoekers bekend is, weten ze vaak niet wat het nou precies is. Carpaccio is flinterdun gesneden rauwe runderlende. Het behoort tot de categorie rood vlees en het wordt bijna altijd rauw gegeten. Carpaccio is zacht van smaak en textuur en daardoor goddelijk. Toch is een carpaccio niet altijd van vlees gesneden en kun je ook makkelijk carpaccio maken van zalm of tonijn.

Is carpaccio gezond?

Carpaccio is natuurlijk heerlijk, maar is het ook gezond? Het antwoord op die vraag hangt af wat je bij de carpaccio serveert. Carpaccio zelf is mager en dus gezond maar het is vaak de smaakcombinatie die het zo yummie maakt. Parmezaanse kaas en mayonaise zijn klassieke toppings van carpaccio maar helaas niet gezond. Wil je dus een low fat carpaccio? Laat deze toppings dan achterwege.

6 lekkere gerechten met carpaccio

Nu we de voorbereidingen hebben gehad, is het tijd voor wat je allemaal kan maken van dit goddelijke plakje vlees. Wij hebben 6 voorgerechten op een rijtje voor jou gezet zodat je zelf de tafel kan verrassen met dit heerlijke product.

1. Carpaccio salade

We beginnen bij het klassieke gerecht zoals iedereen hem kent: de carpaccio salade. In een klassieke carpaccio salade gaan rucola, parmezaan, pijnboompitten, zongedroogde tomaat en een dressing van balsamico of truffelmayonaise. YUM! Wil je toch wat gezonder doen? Vervang dan de truffelmayonaise door citroensap of olijfolie. Ook noten kunnen je carpaccio iets meer structuur geven en het is gezonder als pijnboompitten.

2. Carpaccio in een wrap

Een wrap is niet alleen een heerlijk lunchgerecht, maar wraps kunnen ook makkelijk als voorgerecht. Snijd de wrap horizontaal in stukjes en tada, je hebt het perfecte voorgerecht. De meeste wraps die we kennen zijn met kip of zalm, maar wat nou als je er carpaccio in doet? SMULLEN! Voeg bijvoorbeeld wat oude kaas, rucola en honingmosterd saus toe aan de wrap. Deze smaak voelt vertrouwd maar heeft door de nieuwe presentatie ervan toch dat verrassingseffect!

3. Carpaccio op sushi

Ja, je hoort het goed. Carpaccio op sushi. En we kunnen je vertellen dat dit echt een hele lekkere combinatie is. Wel is dit gerechtje iets moeilijker om te maken, omdat je zelf de sushi moet rollen. Gelukkig kan je een beetje steggelen en zijn er genoeg sushi bars die dit verkopen. Besluit je het toch zelf te maken? Probeer dan de combinatie gefrituurde garnaal, avocado en carpaccio. Dit is een absolute smaaksensatie en het is niet alleen vlees, maar ook vis. Dubbel zo lekker dus!

4. Carpaccio bonbon

Wil je graag indruk maken op je eters? Dan is deze carpaccio bonbon de manier om dat te doen. Het ziet er mega chic uit, en het is super easy om te maken. Het enige wat je moet doen is rucola oprollen in een plakje carpaccio en daar de gewenste dressing en topping overheen strooien. Deze bonbon is perfect als amuse en als je de bonbons niet te groot maakt, kun je ze in 1 hap van de lepel afeten. So fancy!

5. Carpaccio bruschetta

Een bruschetta is een Spaans voorgerecht dat wordt gemaakt van geroosterd stokbrood, olijfolie en peper en zout. Op het stokbroodje gooi je wederom een topping en de klassieke bruschetta is dan ook met tomatensalsa. Maar carpaccio is ook perfect op dit kleine voorgerecht. Doe een klein plakje op het broodje, leg er nog wat gezoete uitjes bovenop, truffelmayonaise en wat rucola. Gegarandeerd dat jij de queen van de voorgerechten bent!

6. Carpaccio van vis

Houd je niet van vlees? Een carpaccio van zalm is volgens ons het lekkers. Je kunt deze vis carpaccio het best combineren met mosterd-dille dressing, ijsbergsla, rode ui en kappertjes. Ook deze variant is perfect voor op een bruschetta. Toch liever tonijn? Combineer die dan met wasabi mayonaise, avocado en wakame. De carpaccio krijgt hier een Aziatische twist van, en dat maakt het weer net wat anders en oh zo lekker.

De carpaccio bar

Heb je nu helemaal zin om carpaccio te eten, maar niet zo zin om er heel veel moeite voor te doen? Dan hebben wij de oplossing gevonden. In de carpacciobar in Tilburg combineren ze carpaccio met allerlei gerechtjes die je de hele dag door kan bestellen! Het enige wat jij hoeft te doen is proeven en genieten. Ook als je geen vlees eet is de carpaccio bar het proberen waard, ze hebben namelijk ook carpaccio van vis! En laat jij nu alles afweten van carpaccio! Woohoo!
Beeld: pinterest

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You