Lifestyle

Healthy hair! Waarom het beter voor je haar is om op een zijden kussensloop te slapen

Beter- haar- zijden- kussensloop- slapen

Je kent het vast wel: je draait en woelt de hele nacht in je slaap, op zoek naar die perfecte positie. Totdat je de volgende dag wakker wordt en je haar net een vogelnest lijkt. Nog erger: wist je dat je haar beschadigd raakt door het slapen op een kussensloop van katoen! Oh nee! Ook bang dat je haar nog slechter gaat zitten? De kwaliteit van je haar achteruit gaat en je geen haar op je hoofd overhoudt? Wij introduceren je: het zijden kussensloop!

Ons schoonheidsslaapje

Ons schoonheidsslaapje is erg belangrijk voor ons. Maar nog belangrijker? Ons haar! Eerst hebben we onze hele routine die we nog moeten doorlopen voordat we ein-de-lijk gaan slapen. Het begint met het aantrekken van een schattige pyjama, vervolgens halen we onze make-up eraf, doen we onze skincare routine, poetsen we onze tanden en kammen we onze haren. Maar zelfs nadat we in bed liggen en het licht uitdoen, is er één ding dat ons nachts wakker houdt. Nee, het is niet de vraag of onze crush ons hopelijk echt leuk vindt, en ook niet of we school dit jaar wel zullen halen. Het is de vraag of ons haar beschadigd raakt terwijl we slapen!

Zijden en katoen

Wist je dat je katoenen beddengoed en kussenslopen misschien niet zo goed zijn voor je haar en huid als je dacht? Een zijden kussensloop kan eigenlijk veel beter zijn. Deze stof heeft verschillende voordelen, zoals een natuurlijk verkoelend effect en minder wrijving. En ook voor de gevoelige huid, kan het beter zijn om te kiezen voor een zijden kussensloop. Dermatoloog Lauren Penzi legt in Marie Claire uit dat zijde perfect is voor mensen met een gevoelige huid! “Als je een gevoelige huid hebt, kan het ook verstandig zijn om over te stappen op een zijden kussensloop. Zijde is van nature hypoallergeen, dus het is perfect voor mensen met een gevoelige, eczeem of allergiegevoelige huid, in tegenstelling tot katoen en andere stoffen absorbeert zijde veel minder vocht.” Wow, dat wist we niet!

Voordelen

1. Zijde zorgt voor een natuurlijke vochtbalans

Wist je dat zijdevezels boordevol natuurlijke proteïnen en aminozuren zitten die de vochtbalans van je huid en haar op peil houden? In tegenstelling tot een katoenen kussensloop, die je nachtcrème absorbeert en je ‘s ochtends met een droge huid en pluizig haar achterlaat, zorgt zijde juist voor een extra beetje verzorging. De pH-waarde van zijde komt namelijk precies overeen met die van je huid en haar, waardoor het perfect aansluit! De hydraterende en antioxidante eigenschappen hebben dus op een positieve manier invloed op je huid en haar.

2. Zijde zorgt voor mooier en gezonder haar

Wij draaien continu in ons slaap, we draaien linksom en daarna weer rechtsom. Als je dan dromerig wakker wordt is je haar ontploft als een vogelnest en zit het alle kanten op! Terwijl je op een katoenen kussensloop ligt te draaien en te woelen, worden de schubben van je haar omhoog geduwd en kunnen sommige zelfs afbreken. Dit leidt tot beschadiging en breuk van de schubben, waardoor het binnenste deel van je haar bloot komt te liggen. En het eindresultaat? Gebroken en gespleten punten, dof haar en vervelende klitten. Zijde is een stuk zachter voor je haar dan katoen en houdt je haar schubben intact, ook glijdt je haar een stuk makkelijker en soepeler over zijde. Dit klinkt al een stuk beter, toch?

3. Zijde beschadigd je haar en huid niet

Wist je dat een droge huid vroegtijdige rimpels kan veroorzaken? Gelukkig kun je dit voorkomen door te slapen op een zijden kussensloop! Het is essentieel dat je beddengoed de kwaliteit van je gevoelige gezichtshuid ondersteunt. Op een ruw oppervlak zoals katoen kan de structuur van je haar verslechteren. Zijde is veel zachter en vriendelijker voor je haar. Bovendien slaapt zijde ook nog eens supercomfortabel!

Koopje

Als je na het lezen van alle benefits van een zijden kussensloop nog steeds niet naar de dichtstbijzijnde beddengoedwinkel bent gerend, dan mis je echt iets! Voor een paar prachtige lokken is het de investering zeker waard. En wat betreft de prijs, een zijden kussensloop hoeft niet per se duur te zijn. Je kunt al snel een betaalbare optie vinden, dus waar wacht je nog op?
View post on TikTok
Beeld: Pexels
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You