Travel

Citytrip: de beste steden voor de LGBTQ+ community

beste-steden-lgbtq-community

Er zijn genoeg landen binnen en buiten Europa die voor de gayrechten gestreden hebben en deze ook al voor enige tijd in het wetboek hebben staan. Toch zijn niet alle steden zo open-minded als je zou willen. Dit zijn de leukste steden voor de queer gemeenschap om te bezoeken tijdens een citytrip.

LGBTQ+ op reis

Niet iedereen heeft de luxe om een vakantie uit te kiezen op basis van een leuke Instagram-post bij je favoriete influencer of een hotspot die je graag wil bezoeken. Voor de queer community kan het soms lastig zijn om een veilige vakantiebestemming te vinden. Helaas zijn niet alle landen zo accepterend over deze gemeenschap als Nederland. Veel kiezen er dan ook voor om naar Amsterdam te gaan om te ontsnappen aan vervelende opmerkingen. Je wordt hier met open armen verwelkomt en het veiligheidsgevoel ligt relatief hoog. Toch is het eens leuk om het land uit te gaan in de vakantieweken. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met de beste steden voor de LGBTQ+ community om te bezoeken tijdens een tripje. Hier hoef je niet bang te zijn om met je lover hand-in-hand over straat te wandelen.
We hebben niet alleen rekening gehouden met de veiligheid en vrijheid om jezelf te zijn, maar ook met leuke activiteiten. Van feesten, tot aan gezellige queer uitgaansgelegenheden.

Beste steden voor een citytrip

Iedereen verdient een leuke trip naar het buitenland. Ontspannen, ontdekken, feesten en vakantie vieren. Deze landen worden gewaardeerd door hun progressieve wetgeving en tolerantie. Een veilige reis is essentieel om de mooiste herinneringen te maken tijdens je reis. Dit zijn de beste steden voor de LGBTQ+ community.
Kijk voor nog meer inspiratie bij de top leukste steden volgens Generatie Z. Hier wordt ook rekening gehouden met diversiteit en veiligheid!

1. Kopenhagen, Denemarken

Deze kleurrijke hoofdstad verdient de eerste plek van beste steden voor de LGBTQ+ community. De historische gebouwen zijn niet alleen voor Pride Week of Winter Pride versiert, maar zijn altijd als regenbogen gekleurd. In de stad is er genoeg te doen en zien. Van kunstwerken en zonnige terrasjes aan het water tot winkeltjes en technoclubs.
“Het is moeilijk om een specifieke LGBTQ-buurt in Kopenhagen te vinden – totdat je je realiseert dat Kopenhagen dé LGBTQ-buurt van Scandinavië is”, vertelt de Britisch LGBT Awards. Als dat nog niet genoeg reden is om naar Denemarken af te reizen, dan weten wij het ook niet meer!

2. Lissabon, Portugal

De stad met de wereldberoemde uitgaansstraat ‘Pink Street’. Lissabon is de laatste jaren helemaal hot. Alle influencers zijn er geweest en het is dan ook heerlijk om hier een weekje in de zomer door te brengen. Proef de lokale lekkernij pastel de nata en ga op excursie naar de paleizen in Sintra. Er is genoeg te zien en te doen!
Daarnaast is het uitgaansleven in Lissabon like no other. Begin de avond met een cocktail bij je favoriete dragshow en feest tot in de vroege uurtjes door in de gaafste clubs. Ook niet onbelangrijk; Portugal telt van alle landen in Europa de minste misdaden tegen de queer community.

3. Brighton, Engeland

Het Verenigd Koninkrijk staat al langer bekend voor hun ruimdenkendheid en viering van diversiteit en seksualiteit. Daar is Brighton ook een goed voorbeeld van. Heb je toevallig een trip naar Londen op de planning staan? Neem dan de tijd om met het openbaar vervoer naar dit stadje af te reizen. Het kost je iets langer dan een uur, maar het is het meer dan waard!
De bekende huisjes in de kleuren van de regenboog geven het al een beetje weg, maar de queer-scene is hier enorm levendig en bruisend. Er worden hier per jaar zelfs twee prides georganiseerd. Eerst wordt er in juli een Trans Pride gehouden voor de transgemeenschap en later in augustus de parade bij Preston Park.

4. Montréal, Canada

Het gezelligste centrum met winkeltjes, de gaafste dragshows, indrukwekkende kunst en drukke discotheken. Dit vind je allemaal in en rondom de zogenaamde ‘Gay Village’ in de stad Montréal. Dit is een van de grootste LGBTQ+ buurten in de hele wereld. Zeker een plek waar je eens geweest moet zijn!
Wil je even weg uit de drukte van de grote stad? Maak een roadtrip met al je beste vrienden en trek eropuit. Ontdek de wonderen van de ongerepte natuur in Canada en proef van lokale ciders en biertjes.

5. Genève, Zwitserland

Hoewel veel mensen het Zwitserse Zürich zien als the place to be voor de queer-gemeenschap, moet Genève ook niet onderschat worden. Genève is altijd al een vrij liberale stad geweest. De stad heeft een groot aanbod gaybars, maar je reist hier natuurlijk niet alleen naar af voor het sprankelende nachtleven. De prachtige natuur die dit land te bieden heeft, mag je niet over het hoofd zien. Wandel langs het wonderschone meer, verken het oude centrum en sluit de dag af met een cocktail.
Dankzij de omliggende landen, Frankrijk, Duitsland en Italië, heeft het land een ruime collectie aan heerlijk eten en invloeden van alle verschillende culturen.
Beeld: pinterest
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You