Beauty

De 7 beste haarolies voor lange en gezonde lokken

beste-haarolie

Als je op jacht bent naar dé perfecte haarolie, ben je hier aan het juiste adres! We zijn helemaal into zijdezachte lokken. Dit jaar draait alles om haircare. Overal zie je meiden hun haar tot in de puntjes verzorgen voor die ultieme look. Maar welke haarolie is nu echt top? En welke laat je lokken groeien als kool? En hé, welke tammen dat pluizige haar? Wij staan paraat met alle antwoorden, zodat jouw haar deze periode de show steelt met een ongekende glans! 

Waar is haarolie goed voor?

Haarolie is essentieel voor de verzorging van je haar. Het hydrateert je haar tot in de puntjes, waardoor dat vervelende pluizige effect als sneeuw voor de zon verdwijnt. Waarom is het zo fantastisch? Het doet wonderen voor beschadigd haar; het herstelt en voedt het. Het resultaat? Een prachtige glans waardoor je haar eruitziet alsof je rechtstreeks uit de kappersstoel komt. Dat is natuurlijk precies wat we willen!
Wist je dat haarolie nog een ander trucje heeft? Het beschermt je haar als een onzichtbaar schild tegen hitte. Dus, als je dagelijks de stijltang, krultang of föhn gebruikt, kunnen sommige haarolies je beste vriend zijn. Ze helpen je haar gezond en glanzend te houden, zelfs als het regelmatig wordt blootgesteld aan warmte. Zo kun je blijven stylen zonder je zorgen te maken over beschadigd haar.

Haarolie versus haarserum

Wat onderscheidt een haarolie eigenlijk van een haarserum? Op het eerste gezicht lijken ze behoorlijk op elkaar. Ze hebben allebei als doel om je lokken te verzorgen. Maar hier komt het verschil: een haarolie trekt diep in je haar en voedt het van binnenuit, terwijl een haarserum een beschermende laag aan de buitenkant van je haar vormt. Dus, als je echt jouw lokken van binnenuit wilt aanpakken, is haarolie de way to go. Maar als je op zoek bent naar bescherming voor je haaroppervlak, is een haarserum jouw match.

Hoe gebruik je haarolie?

Haarolie is supereenvoudig en past moeiteloos in je dagelijkse haarverzorging. Om je meteen op weg te helpen, hebben we een klein stappenplan opgesteld, zodat je snel aan de slag kunt met haarolie:
Stap 1: kies de juiste haarolie die past bij jouw haar! Er zijn een boel opties zoals arganolie, kokosolie, jojoba-olie en nog veel meer. Ga voor degene die het beste matcht met jouw haarproblemen en -wensen.
Stap 2: pak een schone haardos en breng daar wat haarolie op aan. Neem een paar druppels of een beetje olie in je handpalm en verdeel het gelijkmatig over de lengte van je haar. Als je fijn of snel vettig haar hebt, sla dan de wortels over.
Stap 3: en nu is het wachten: laat die olie maar zijn werk doen! Het hangt af van het type olie dat je gebruikt, maar vaak mag je de olie gewoon laten zitten. Er zijn ook oliën die je moet uitspoelen, dus let goed op welke olie jij kiest voor jouw haar.

1. Kérastase Elixir UltimeL’Huile Originale

Deze haarolie is een multitasking genie voor je haar. Hij tackelt van alles, van pluis tot dofheid, en geeft je lokken een boost. Met oliën zoals argan en maïs, maakt ‘ie je haar niet alleen superzacht, maar beschermt ook tegen hitte en dat stadsleven. Het ruikt ook nog eens heerlijk en is licht genoeg, zelfs voor fijn haar. Het is zo’n fijn ding om die glans en zachtheid te krijgen!
Geschikt voor: alle haartypes
Pluspunt: geur blijf je de hele dag ruiken

2. OGX / Renewing+ Argan Oil of Morocco Weightless Reviving Dry Oil

Deze olie voelt licht aan, maar het is geweldig in het voeden van je haar, het toevoegen van glans en het temmen van dat pluizige gedoe en dit alles zonder zwaar te zijn. Deze is perfect als je op zoek bent naar een olie die je haar een boost geeft zonder een vettig gevoel. Plus, het beschermt je lokken tegen hete stylingtools. Echt een life-saver voor een moeiteloze, stralende haarlook!
 
Geschikt voor: dof haar
Pluspunt: je haar wordt zacht maar gaat je behoudt de volume

3. The Orinary Hydrators and Oils 100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil

Deze olie is een absolute game-changer voor je haar én jawel: je huid. Deze olie is rijk aan antioxidanten, vitamines en essentiële vetzuren, waardoor het een geweldige hydrator is. Deze olie dringt tot diep in de roots van je haar, door het te voeden, te kalmeren en te beschermen tegen uitdroging. Wat zo speciaal is aan deze olie, is dat het snel wordt opgenomen en je een gezonde glans geeft zonder een vettig gevoel achter te laten. Het is geweldig voor degenen die op zoek zijn naar een extra boost van voeding en bescherming.
Geschikt voor: alle haar- en huidtypes
Pluspunt: je kunt deze haarolie ook op je huid gebruiken en het is zonder siliconen

4. Gisou Honey Infused Hair Oil

Gisou’s haarolie is echt iets bijzonders in de wereld van haarverzorging. Negin Mirsalehi, Nederlands grootste influencer, heeft met dit merk iets unieks gecreëerd. Deze haarolie is gemaakt van heerlijke honing, rechtstreeks afkomstig uit hun eigen bijentuin in Almere. De honing werkt als een wondermiddel, het maakt je haar van binnenuit zijdezacht. Enne, laten we het hebben over de verpakking, die is adembenemend, geen wonder dat deze haarolie overal op social media opduikt! Hij staat niet alleen geweldig in je badkamer, maar doet ook wonderen voor je lokken.
Geschikt voor: alle haartypes
Pluspunt: famous verpakking

5. Pattern Jojoba Oil Blend Serum

Licht, luchtig en perfect voor de hoofdhuid, dat is precies wat deze olie biedt. Het is geweldig als je haar niet snel vocht vasthoudt en helpt breuk te voorkomen, zonder dat plakkerige gevoel achter te laten. Deze formule bevat saffloer, jojoba, rozenbottel, olijf en lavendelolie die samenwerken om je haar te voeden en te verzorgen. Of je haar nu droog of nat is, dit serum kan het allemaal aan.
Geschikt voor: afgebroken haar
Pluspunt: weinig van nodig

6. De Tuinen Rozemarijn Essentiële Olie

Deze rozemarijnolie is eigenlijk een fantastische alleskunner. Naast de frisse geur kun je deze olie verdampen voor een heerlijke sfeer in huis, een paar druppels toevoegen aan je massage-olie voor ontspanning, of zelfs een beetje mengen met je shampoo voor een verkwikkende hoofdhuidbehandeling. Het is echt een handige alles-in-één oplossing voor verschillende behoeften. Dat is pas slim omgaan met een flesje olie, toch?
Geschikt voor: alle haartypes
Pluspunt: frisse, kruidige geur

7. Olaplex nº 7 Bonding Oil

Het is niet zomaar een olie, het is een wondermiddel dat je haar verzorgt, superzacht en glanzend maakt, zonder dat zware, vettige gevoel achter te laten. Wat helemaal top is? Het beschermt je haar ook nog eens tegen de hitte van stylingtools. Dus, terwijl je je haar stijlt, doet deze olie haar ding door je lokken te beschermen én te verzorgen. Het is echt een ‘little helper’ die je haar elke dag dat extra beetje liefde geeft!
Geschikt voor: alle haartypes
Pluspunt: de olie is licht, maakt je haar glanzend zonder vet te worden
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You