Food

Dit zijn de leukste Sinterklaasmacarons die je écht moet maken tijdens pakjesavond

Sinterklaasavond staat voor de deur en hoe leuk is het om tijdens pakjesavond met jouw besties Sinterklaasmacarons te maken? Je zult even in de keuken staan, maar wij leggen het recept haarfijn voor je uit!

Sinterklaasmacarons maken voor pakjesavond

Zelf Sinterklaasmacarons maken klinkt natuurlijk ontzettend moeilijk, maar niks is minder waar, want als je deze stappen op volgt, zal het niet alleen makkelijk, maar ook leuk om te maken zijn…

Ingrediënten voor de botercrème:

  • 500 gram gele room                                                                     
  • 100 gram suiker                                                                                 
  • 300 gram zachte roomboter
  • Kaneel- en speculaaskruiden
Stap 1: Klop met een mixer de suiker door de gele room en klop hier vervolgens de zachte roomboter doorheen.
Fun tip: Mocht het toevoegen van de roomboter een beetje moeilijk gaan, dan kun je tijdens het kloppen altijd een föhn tegen de schaal houden, dan gaat het een stuk makkelijker!
Stap 2: Nu is het tijd om de specerijen toe te voegen en dan komt het het leukste gedeelte: de echte Sinterklaassmaken toevoegen. Dit zijn kaneel en speculaaskruiden. Maar it’s up to you, want uiteindelijk kun je iedere smaak gebruiken die je wil gebruiken. Als je de specerijen toevoegt moet je dit vooral op gevoel doen en regelmatig even proeven! 

Ingrediënten voor de schelp van de macarons:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram poedersuiker
  • 38 ml water
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 x 40 g kristal suiker
  • Een paar druppels kleurstof
Stap 3: Het maken van de macaronschelpen begint gemakkelijk, het is namelijk de bedoeling dat je 100 gram amandelmeel en 100 gram poedersuiker in de blender doet. Daarbij is het erg belangrijk dat het mengsel zo fijn mogelijk wordt. Hierdoor zien de schelpen er namelijk egaler uit en om het nog fijner te maken is het een goed idee om het mengsel daarna nog even twee keer door te zeven. 
Stap 4: Als je dat hebt gedaan kun je het mengsel even aan de kant zetten en ga je beginnen met verwarmen van de kristalsuiker. Zet hiervoor een steelpannetje op het vuur en voeg hier bij het water en de suiker en breng het aan de kook op ongeveer 121 graden. Belangrijk is dat je het kristalsuiker mengsel absoluut niet aanraakt tijdens het verwarmen.
 Stap 5: Wanneer de suiker aan het verwarmen is, kun je de 40 gram eiwit opkloppen tot een luchtig schuim en zorg hierbij dat je niet te lang doorklopt. Je weet dat hij klaar is als her schuim blijft zitten als je de kom op z’n kop houdt. Ideaal, toch? Mocht je het eiwit iets steviger willen maken dan kun je altijd een aantal scheppen poedersuiker mee mixen, zodat het zeker niet inzakt.
Stap 6: als de suiker aan de kook is gebracht kun je hem van het vuur halen en kun je het mengsel en het eiwitschuim samen in de keukenmachine doen. Dit moet je dan vervolgens 10 minuten lang op een hoge stand mixen.
View post on Instagram
 
 
Stap 7: Meng het poedersuiker/amandelmengsel van de eerste stap met de overige 40g eiwit tot een soort pasta. Hier voeg je vervolgens kleurstof op gel basis aan toe naar keuze, maar het leukste is natuurlijk een donkere winterkleur of een rode sinterklaas kleur als je echt wilt uitpakken…
Stap 8: Nu komt het lastigste gedeelte van het recept. Je hebt hierbij een spatel nodig om de meringue in delen door dit soort van pasta beslag te vouwen. Doe als eerste 1/3 van het kristalsuiker mengsel door het beslag en daarna pas de rest van het beslag. Het is belangrijk dat je dit niet mengt, maar het echt door het beslag vouwt. Dat doe je door de spatel te draaien om de randen van heet beslag en het naar binnen te vouwen. It’s hard, maar het komt goed girl!
Stap 9: Als je het moeilijkste gedeelte hebt gehad gaan we de oven voorverwarmen op 155 graden, maar als je een heteluchtoven gebruikt en last hebt van scheve voetjes? Dan kun je de schelpen het beste op 125 graden baken en dan voor 20 -25 minuten.
Stap: 10: Spuit de schelpen met een ronde spuitmond op de bakplaat en hierbij is het belangrijk dat je de spuitmond niet beweegt wanneer je de schelpen gaat spuiten. Als je alle schelpen hebt gehad, dan kunnen ze al bijna in de oven, maar moet je alleen nog even de bakplaat een aantal keren op het aanrecht slaan, zodat je geen luchtbelletjes in je macarons krijgt. Come, on let’s get aggresive
Stap 11: Nu is het tijd om ze in de oven te doen en heb jij even rust. Als je geen last hebt van scheve voetjes bak je ze 14 tot 18 minuten en wanneer ze klaar zijn kun je ze het beste even op een koele ondergrond laten afkoelen. Zo krijg je de macarons er namelijk een stuk makkelijker af en krijg je geen problemen.
Stap 12: We zijn eindelijk bij de laatste stap aangekomen, je mag nu namelijk eindelijk de macarons vullen met jouw eigen gemaakte vulling en ze op elkaar stapelen. Dan hoef je ze hierna alleen nog op te eten en klaar is kees!
View post on Instagram
 
Bron: Suikerjunkie.nl

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You