Lifestyle

Deze 10 dingen waren vroeger cool maar nu schamen we ons ervoor

 

Oh, the good old days. Vroeger dachten we dat sommige dingen so cool waren, maar nu zien we wel in dat het totaal niet zo was. Throwback time! Ga met ons mee terug in de tijd en cringe om deze 10 beschamende dingen. 

1. MSN-taal

Het praten in MSN-taal: het sloeg nergens op maar toch deed iedereen het. In plaats van te vragen hoe het met iemand gaat, zeiden we ‘hoestie?’. En als iets zeker was, dan zeiden we ‘cker’. Wanneer onze verkering online kwam, kreeg deze standaard een berichtje met: ‘Heyyy sgatjuh’. En dan hadden we ook nog alle afkortingen: NTB, HVJ, WJNMK, BRB en DDDM. Maar het kon allemaal nog erger: ‘w3 HadDDEnn aLLemAAaaaal 33N pErIooOO0De wAAaariN w3 sOo tYYYptEnnNNn.’  

 

2. Moodring

Een moodring veranderde van kleur, op basis van jouw mood. Wij waren er ook heilig van overtuigd dat alles wat deze moodring zei, ook correct was. 

 

3. 30 cent energie blikjes

Wat voelden wij ons toch stoer met een blikje met energiedrink in onze handen. Dat mocht ook wel, want we hadden er wel 30 cent voor moeten neerleggen ;-) 

 

4. Álles op Hyves of Facebook plaatsen

“Ik verveeeeel me” “Zo net ff lekker gegeten” “Morgen een toets, wil niet leren” “hahahah ik zag net echt iets grappigs” “Wie komt buitenspelen??????” We plaatsten letterlijk álles op Hyves en Facebook. Iedere gedachte en gebeurtenis gooiden we op het internet. 

 

5. Tenensokken

Het duurde altijd súper lang om deze sokken aan te trekken en het zag er heel ongemakkelijk uit. Toch hadden veel mensen deze sokken. Vooral de regenboogkleuren waren populair. 

 

6. Webcam selfies

Tegenwoordig is het met onze telefoon super easy om een selfie te maken. Maar toen onze mobiels nog geen touch screen hadden, was dat een stuk lastiger. Gelukkig konden we een webcam kopen en daarmee de  ahum – mooiste foto’s maken.

 

7. Björn Borg onderbroeken

Remember toen iedereen zijn broek half op zijn billen droeg? Dit allemaal om het randje van je Björn Borg onderbroek te showen. Tot ergernis van onze ouders: “Hijs die broek toch eens op!”

 

8. Glittergel

Onze lievelingskleur was vroeger glitter 😉 Als er een kinderfeestje op de planning stond, werd de glittergel uit de kast gehaald. Op onze gezichten en armen, overal smeerden we het spul. Na een tijdje ging het ontzettend jeuken, maar hey, je zag er wel cool uit. 

 

9. Diddl

Bijna iedere girl heeft wel een Diddl verslaving gehad. Al ons zakgeld gaven we uit aan plaatjes, stickers, schoolspullen, knuffels en complete mappen. Het was geen goedkope hobby, maar jij was wel de coolste chick uit de klas met je Diddl etui. 

 

10. Tekenen op je All Stars en Eastpak rugzak

Dit was voor de échte cool kids. Al jouw besties mochten iets op jouw rugzak schrijven. En tijdens de lessen voorzag je – heel nonchalant – jouw schoenen van een nieuwe look. 
Ben jij geboren in de 90’s of 00’s? Dan nam jij deze dingen altijd mee naar school.
Bron: glamour.nl, grazia.nlBeeld: iStock.com

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You