Beauty

Beste zelfbruiner 2020: dit is alles wat je wil weten over zelfbruiner

De zon is ver te zoeken en een tropische vakantie zit er helaas ook niet in, maar het gezonde en vooral bruine tintje willen we wel. Daarom is zelfbruiner een goede optie om een keer te proberen. Warning: de eerste keer schrik je je rot als je op pure chocolade lijkt en je je afvraagt of dit wel goed komt. Daarom helpen wij jou door je zelfbruinproces heen en vertellen we je over de beste zelfbruiners van 2020. You’re welcome.

Beste zelfbruiner 2020: dit wil je weten

Betaal jij je suf aan de zonnebank waar je ook nog eens risico loopt op huidkanker? Zelfbruining is risicoloos en veel goedkoper. Veel zelfbruiners bevatten zelfs extra vitamines en hydraterende stoffen die ervoor zorgen dat je huid gezond en stevig blijft. Je loopt dus geen gevaar.

Soorten zelfbruiners

Zelfbruiners zijn in verschillende kleuren, geuren en maten te koop, maar het doel is altijd hetzelfde: bruin worden. In zelfbruiners zit een lichte dosis actieve bruining die zorgt voor een gelijkmatige kleur waardoor je huid een zomerse tint krijgt. I’m a better person when i’m tan. Zelfbruiners zijn vaak onderverdeeld in kleur. Begin je net en vind je het nog een beetje spannend dan kun je beginnen met een medium. Deze maakt je niet gelijk een melk chocolaatje, maar geeft een lichte tint. Ga je toch liever over tot het zwaardere werk kies dan voor dark. Een zomers tintje is dan verzekerd.
Als de kleur er dan eenmaal op zit wil je die natuurlijk  zolang mogelijk behouden. Talkvrije babypoeder is de gouden tip. Het blijft daardoor erg goed zitten. Ook is het belangrijk om elke dag een body lotion te smeren. Het liefst een tanning body lotion.
Beste zelfbruiner 2020: wat kost het?
Ook de prijzen van zelfbruiners variëren enorm, maar het betekent niet dat de ‘goedkope’ zelfbruiners niet goed zijn. Merken als St. Moriz en Bondi Sands zijn niet heel prijzig en werken perfect.

Dit is hoe je zelfbruiner aanbrengt

Er komt best nog wel wat kijken bij zelfbruinen. Zo moet je van tevoren je lichaam goed scheren en dode huidcellen verwijderen door te scrubben. Als je dan begint is het handig om vuilniszakken op de grond te leggen en daarop te gaan staan zodat je niet je huis een bruin kleurtje geeft. Steek je haar op in een knot en breng je eerste laag zelfbruiner aan. Lees hieronder de stapjes verder uitgelegd. 
Neem er de tijd voor
Het gebruiken van zelfbruiner kun je als een soort me-time therapie zien. Je zorgt goed voor je lichaam, omdat je straks met het kleurtje toch wat beter oogt al zeg je het zelf. Zelfbruinen kan veel tijd eisen, zeker door het intrekken. Neem er daarom rustig de tijd voor.
Scheer
Het is belangrijk om je lichaam van tevoren te scheren. Zo voorkom je dat druppeltjes zelfbruiner zich gaan ophopen in de poriën. Scheren kort na het aanbrengen van je zelfbruiner raden we ook niet aan. Dit zorgt ervoor dat je kleurtje minder lang zit.
Scrub
Scrub na het scheren je lichaam goed om alle dode huidcellen van je lichaam te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de zelfbruiner mooier en langer blijft zitten en het voelt natuurlijk heel erg lekker.
Vuilniszakken op de grond om vlekken te voorkomen
Het laatste wat je wilt zijn lelijke bruine zelfbruin vlekken die er moeilijk tot niet uit te krijgen zijn van je bruinings avontuurtje. Zorg er dus voor dat je vuilniszakken, handdoeken of wat er ook vies mag worden op de grond gelegd wordt. Zo kun je ongestoord knoeien.
Werk van onder naar boven
Werk van onder naar boven. Als je boven begint leun je met je lichaam naar beneden waardoor er vouwen bestaan. Dit kan lelijke strepen opleveren. Begin daarom bij je voeten en werk omhoog.
Bodylotion
Breng een beetje bodylotion aan op je voeten, knieschijven, ellebogen en handen. Dit zijn ‘rimpelige’ plekken zich niet op een mooie geleidelijke manier kunnen verdelen, maar door de bodylotion wordt het zachter en makkelijker. Zorg dat de stukjes huid niet meer stroef zijn. Was hierna je handen goed.
Breng aan met een zelfbruiner handschoen, je handen of latex handschoenen
Je kunt zelf bedenken of je je zelfbruiner het liefst met een daarvoor ontwikkelde handschoen aanbrengt, deze voelt een beetje als een ruwe spons aan zodat het goed verdeeld wordt. Of dat je het liever met je blote handen aanbrengt om meer grip te hebben en ten slotte kun je het met een latex handschoen doen. Deze maken het glad.
Je haar in een knot
Je wil natuurlijk niet dat je haren vies worden. Doe het daarom in een knot. Dit werkt makkelijker, omdat je nooit haren in je gezicht hebt en bij het aanbrengen van de zelfbruiner op je gezicht kun je je voorhoofd het beste doen.
Begin met een beetje zelfbruiner en bepaal daarna of er nog een laag overheen moet
Begin met een beetje zelfbruiner om te zien of het een gewenst effect geeft. Je zult tijdens het smeren altijd een stuk bruiner overkomen als na je de douche uit bent gestapt. Kies er daarom voor om in laagjes te werken. Zo werk je secuur en heb je de meeste controle.
Raak niks aan wat niet vies mag worden
Zelbruiner is er lastig uit te krijgen. Zorg daarom ervoor dat je tijdens het wachten op het afspoelen of met het aanbrengen geen dingen aanraakt die niet vies mogen worden.
Nooit aanbrengen op een vochtige huid
Wacht minimaal 20 minuten nadat je je bad of douche uit bent gestapt met het smeren van zelfbruiner. Als je niet wacht gaat je zelfbruiner vlekken.

Beste zelfbruiner 2020? Je shopt ‘m hier

 
Beeld: Unsplash
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You