– 2 el plantaardige olie
– een stukje gemberwortel (gesneden in reepjes van 3 cm)
– 500 gram spinazie (gewassen)
– 3 grote groene chilipepers (fijngehakt)
– 2 kruidnagels
– snufje zout
– 1 tl suiker
– 300 gr mie nestjes
⇾ Verhit de plantaardige olie in een roerbakpan.
⇾ Voeg de gember toe en bak dit op middelhoog vuur tot het goudbruin wordt.
⇾ Draai het vuur omlaag en voeg de spinazie en gehakte chilipepers toe.
⇾ Bak de inhoud voor 4 minuten op middelhoog vuur tot de spinazie verslapt.
⇾ Voeg de kruidnagel, het zout en de suiker toe en meng voorzichtig met de spinazie.
⇾ Zet het vuur lag en laat de spinazie, al roerende in 5 minuten, heel zacht worden.
⇾ Kook de mie nestjes zoals op de verpakking staat.
⇾ Verdeel de mie en de spinazie op de borden en serveer!
– 600 g kipfilet
– 6 el plantaardige olie
– 4 lente-uitjes (gesneden)
– 4 chilipepers (gehakt)
– 2 el sojasaus
– 4 el basterdsuiker
– 4 basilicumblaadjes
– 4 tl sambal
– 600 gr rijst
⇾ Snijd de kip in dobbelsteentjes.
⇾ Verhit de plantaardige olie in een wokpan.
⇾ Roerbak de kip op hoog vuur tot hij wit wordt.
⇾ Voeg de lente-uitjes en chilipepers toe en roerbak dit voor een minuut.
⇾ Roer nu de sojasaus, basterdsuiker, sambal en basilicumblaadjes er doorheen.
⇾ Kook de rijst zoals het op de verpakking staat.
⇾ Verdeel over de borden, et voila!
– 200 gr noedels
– 2 el ongezouten pinda’s
– 4 el zonnebloemolie
– 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
– 2 rode uien (versnippert)
– 2 rode chilipepers (fijngehakt)
– 2 eieren (geklutst)
– 2 el oestersaus
– 1 el bruine suiker
– 3 el limoensap
– 100 gr taugé
⇾ Houd ze onder de koude kraan over, zodat ze niet te gaar worden.
⇾ Rooster de pinda’s in een hete droge koekenpan.
⇾ Laat ze eventjes afkoelen en hak ze in grove stukjes.
⇾ Verhit zonnebloemolie in een wok en bak de knoflook, ui en pepers.
⇾ Meng het geklutste ei erdoor en blijf een tijdje doorroeren.
⇾ Voeg de oestersaus, suiker en het limoensap toe en verhit dit geheel goed.
⇾ Schep de taugé en noedels door dit mengsel en roerbak voor 3 minuten.
⇾ Garneer dit met pinda’s en bon appétit.