Films & Series

Met deze nostalgische Netflix-films vermaken we ons wel

Als er iets is waar we door quarantaine nog meer van zijn gaan houden, is het Netflix. We spenderen uren genietend van heerlijke films en series. Om nog wat aan je watchlist toe te voegen, zijn deze nostalgische speelfilms perfect voor een avondje bankhangen. Ken jij ze nog?
1. White Chicks (2004)
Broers Kevin en Marcus werken bij de FBI en krijgen de opdracht om undercover te gaan. Ze moeten de twee rijke Wilton zusjes beschermen tegen een kidnapper. Daarvoor transformeren ze zichzelf in de zusjes Wilton en zorgen ervoor dat de echte meiden veilig zijn. Zo proberen ze de kidnapper te arresteren.
Watch on YouTube
2. Matilda (1996)
Matilda is een slim en zachtaardig meisje, maar groeit op in een gezin met haar gemene ouders en broer. Wanneer ze vier jaar is ontdekt ze een bibliotheek en wordt helemaal gek op lezen. Terwijl haar familie alleen maar tv kijkt, wordt Matilda steeds slimmer. Op haar zesde overtuigd ze haar ouders om haar naar school te sturen. Helaas is het schoolhoofd alles behalve lief. Matilda komt erachter dat haar hersens speciale krachten hebben. Ze leert hoe ze deze kan gebruiken, om al het slechte om te toveren in iets goeds.
Watch on YouTube
3.  Annie (1982)
De 11-jarige Annie zit in een weeshuis met meisjes. Ze doet verschillende pogingen om te kunnen ontsnappen, maar wordt altijd gesnapt door de directrice van het weeshuis, Miss Hannigan. Op een dag, besluit miljardair Oliver Warbucks dat hij een weeskind wil adopteren. Annie is de gelukkige en mag samen met haar straathond Sandy op proefweek mag komen bij Oliver. Ze kunnen het samen goed met elkaar vinden en Annie blijft daarom langer dan gepland. Ondertussen verzinnen Miss Hannigan, haar broer en schoonzus een plan om Annie te ontvoeren.
Watch on YouTube
4. Minoes (2001)
Minoes is van een kat door het likken van gif in een mens veranderd. Dit is voor haar enorm wennen en haar dierlijke eigenschappen heeft ze niet zomaar afgeleerd. Ze geeft kopjes, spint en via de katten in de buurt praat ze over alle nieuwtjes uit de stad. Als ze een slaapplaats zoekt, beland ze bij journalist Tibbe. Minoes besluit, in ruil voor eten en onderdak, een journalist te helpen die op het punt staat ontslagen te worden. Met de hulp van Minoes en de katten komen ze achter elk geheim van de stad. 
Watch on YouTube
5. What A Girl Wants (2003)
Daphne reist af van New York naar Engeland om op zoek te gaan naar haar vader. Hij weet niet dat hij een kind heeft met zijn Amerikaanse vriendin die hij ontmoette toen hij in Marokko werkte. Terwijl Daphne haar vader probeert te leren kennen moet ze zich aanpassen aan de nieuwe regels waar ze mee te maken krijgt.
Watch on YouTube
6. Norbit (2007)
Norbit groeit op als wees bij zijn Chineese adoptievader. Hij  wordt van pestkoppen gered door het grote, dikke meisje Rasputia. Door deze actie beslist Rasputia dat ze nu een realtie hebben en uit angst durft hij deze nooit te verbreken. Jaren later wordt de  Norbit verliefd op de mooie Kate, maar nu moet hij nog een manier vinden om van Rasputia af te komen.
Watch on YouTube
Deze chick flicks zijn ook heerlijk voor een filmavond. 
Beeld: Unsplash

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You