– 130 gr bloem
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
– 30 gr cacaopoeder
– 70 gr roomboter
– 3 el basterdsuiker
– 1 ei
– paar druppels vanille-extract
– 3 tl zure room
– 1 el gesmolten chocolade (afgekoeld)
– 130 gr bloem
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
– 3 el pindakaas
– 2 el plantaardige olie
– 50 gr suiker
– 1 ei
– paar druppels vanille-extract
– 2 el zure room
– 2 el melk
– 5 Reese’s
– 240 gr ongezouten boter, kamertemperatuur
– 66 gr cacaopoeder
– 1 tl vanille-extract
– spuitzak
– 240 gr ongezouten boter, kamertemperatuur
– 180 gr romige pindakaas
– 1 tl vanille-extract
– spuitzak
→ Pak twee kleine kommen (voor de chocolade en voor de pindakaas) en voeg de aangegeven hoeveelheid bloem, bakpoeder en zout toe.
→ Voeg cacaopoeder toe aan de chocolade-kom.
→ Meng elke kom voorzichtig met een lepel en zet deze vervolgens opzij.
→ Pak nu twee grotere kommen (ook dit is een chocolade-kom en een pindakaas-kom)
→ Doe de boter en de suiker in de chocolade-kom.
→ Vervolgens voeg je de pindakaas, plantaardige olie en suiker toe aan de pindakaas-kom.
→ Mix het pindakaas-mengsel op gemiddelde snelheid voor 30 seconden.
→ Voeg nu het ei, de vanille, de zure room en de gesmolten chocolade toe aan de chocolade-kom en klop je met de mixer.
→ Doe nu het ei, de vanille, de zure room en de melk in de pindakaas-kom en mix dit ook tot een egaal geheel.
→ Doe de inhoud van de kleine chocolade-kom bij de grote chocolade-kom en mix.
→ Herhaal dit met de voor de pindakaas-kommen, maar vergeet niet om ook de stukjes Reeses toe te voegen.
→ Meng dit met een spatel, totdat het een egaal geheel is.
→ Doe om de beurt een schep van het chocolade en pindabeslag in de muffinvormpjes.
→ Bak dit voor 20 minuten.
→ Om het choclade-topping te maken doe je de roomboter in een grote kom.
→ Gebruik een mixer en klop de boter voor 1 minuut glad.
→ Voeg hier de cacaopoeder, poedersuiker en het vanille-extract aan toe en klop voor 2 minuten.
→ Om de pindakaas-topping te maken doe de roomboter en de pindakaas in een grote kom.
→ Gebruik een mixer en klop de boter voor 1 minuut glad.
→ Voeg de poedersuiker en vanille-extract aan het mengsel toe en klop voor 2 minuten.
→ Schep beide toppings in een spuitzak.
→ Haal de cupcakes uit de oven en laat kort afkoelen.
→ Spuit om de beurt een gewenste hoeveelheid topping op de bovenkant.
→ Enjoy!