Lifestyle

Wil je volgen: deze Nederlandse modellen hebben hun eigen YouTube-kanaal

Tegenwoordig zijn er ook modellen met een YouTube-kanaal, zo heeft Negin Mirsaheli ook haar voordeel hieruit gedaan. Door met YouTube te beginnen geven ze een kijkje in hun leven en zijn we soms op de hoogte van hun carrière. Kijk snel mee, want dit zijn de leukste YouTube-kanalen van onze Nederlandse modellen. 

Dit zijn de leukste YouTube-kanalen van Nederlandse modellen

1. Romee Strijd
Het Nederlandse model Romee Strijd is bekend geworden door te lopen bij de voorheen bestaande catwalkshows van Victoria Secret Fashionshow. Ongeveer twee jaar geleden plaatste Romee haar eerste video op YouTube. Ze deelt haar workouts, tripjes naar verschillende landen en filmt achter de schermen bij Victoria Secret. Ook laat ze af en toe zien wat ze op een dag eet en ze onthult haar beautygeheimen. Per week uploadt het model een video online.
Watch on YouTube
2. Doutzen Kroes
Doutzen Kroes is al heel lang een succesvol model in Nederland. Ook zij brak als model door bij de Victoria Secret Fashionshow in 2005. In 2011 mocht het model een rol spelen in de film Nova Zembla als actrice. Drie maanden geleden plaatste Doutzen haar eerste video op YouTube. Ze geeft een kijkje in haar leven door filmpjes te delen die gaan over haar garderobe, eetstijl, hoe ze eten klaarmaakt en hoe ze bijvoorbeeld haar lichaam fit houdt. 
Watch on YouTube
3. Negin Mirsaheli
Negin Mirsaheli, de beste vriendin van Romee Strijd, is heel populair geworden als influencer op Instagram. Ze schiet de mooiste plaatjes en heeft zelfs haar eigen bedrijf weten op te starten: Gisou. Drie jaar geleden begon ze met haar YouTube-kanaal, waarop Negin soms vlogs plaatst, Q&A’s en af en toe een routine deelt met haar kijkers. Gek op honden? Dan moet je zeker naar haar video’s kijken, want de ‘teddy bear look a like’ Mosey Mirsalehi Stibbe komt er ook in voor :-).
Watch on YouTube
4. Sanne Vloet
Op veertienjarige leeftijd werd ze al ontdekt bij Holland’s Got Talent door een modellenscout: model Sanne Vloet. Op haar achttiende ging ze echt werken op internationaal gebied. Tot 2017 liep ook zij op de catwalk van de Victoria Secret Fashionshows. Twee jaar geleden begon ze een kanaal op YouTube. Sanne: “Ik ben dol op het delen van video’s over mijn persoonlijke gezondheidsreis, fitnessroutines, wat ik als model eet, en een beetje over mij en mijn persoonlijke stijl.” Op maandag en donderdag komen haar video’s online. 
Watch on YouTube
5. Jessie Jazz Vuijk
Jessie Jazz Vuijk, werd in 2015 gekozen tot Miss Nederland. Ook was ze deelneester van Expeditie Robinson 2016. Ze is ook wel de vriendin van YouTuber: Kaj Gorgels. Op YouTube is Jessie dan ook vaak te zien met hem samen. Met het kanaal begon het model in het jaar 2019. Wat er op haar kanaal te bekijken is: ‘De diepte in met’ een bekende artiest of influencer, vlogs en leuke Q&A’s. 
Watch on YouTube
6. Summer de Snoo
Ja, dit meisje is pas tien jaar en heeft al een heel modellencarrière achter zich en voor zich. Ze mocht zelfs een modellencontract tekenen in de bruisende stad New York. Niet zo lang geleden is Summer ook begonnen op YouTube. Er staan nog maar zeven video’s op, waaronder een Q&A, maar er komen er vast wel meer aan de komende tijd.
Watch on YouTube
Beeld: BrunoPress

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You