Lifestyle

Déze 7 goede voornemens zijn ook écht haalbaar

voornemens-haalbaar

Het is 2023 en dat betekent: nieuwe ronde, nieuwe kansen! Tijd om met een schone lei te beginnen en een ideaal moment voor jouw goede voornemens. De mogelijkheden in goede voornemens zijn natuurlijk eindeloos, dus om het extra makkelijk voor jou te maken, doen we alvast een aantal suggesties. Deze 7 voornemens zijn ook echt haalbaar!

1. Minder op je telefoon

Er gaan geen uur voorbij dat we niet op onze telefoon kijken. Best erg eigenlijk. Eén van de populairste goede voornemens is daarom om minder op je telefoon zitten. En je zult niet de enige zijn, want ook celebs willen minder op hun schermpje turen. Spreek met jezelf af om steeds minder je telefoon te gebruiken. Het is logisch dat je niet meteen een hele dag zonder telefoon kunt, dus bouw het rustig op en begin met een half uur per dag. Zo bouw je het langzaam op. Uiteindelijk ga jij je telefoon niet eens meer missen. Je bent even niet meer online, maar aan het genieten van het leven. Sommige telefoons hebben ook de optie om je schermtijd bij te houden. Je kunt instellen dat je een melding krijgt als je een bepaalde tijd op social media hebt gezeten.

2. Vaker een girls night out doen

Je vriendinnen kun je natuurlijk niet vaak genoeg zien! Dus… ga jij vaker een girls night out organiseren! Wacht niet altijd tot iemand anders iets organiseert, jij barst zelf ook van de toffe ideeën! Wat dacht je van een spa-dag met gezichtsmaskers, een filmavond met bakken vol snacks of een nachtje dansen in de club. De vuistregel: hoe meer tijd jij met vriendinnen doorbrengt – hoe beter. Dus, verveel jij je? Bel je besties en laat het feest maar beginnen.

3. Meer tijd voor jezelf

Met zo’n druk leven als die van jou heb je soms een pauze nodig. Tijd om vaker een me-time moment in te plannen, want met die overvolle agenda ben je even helemaal klaar. Neem een moment voor jezelf! Zet je telefoon op stil, doe je laptop dicht en haal even diep adem. Ga iets doen waar jij van geniet. Neem een warme douche, een warm bad met veel schuim, een relaxend gezichtsmasker, ga een boek lezen of zet je favoriete muziek op en dans de sterren van de hemel. Even een momentje niks, love it! En het is nog supergoed voor je ook. Je zult zien dat je daarna weer de hele wereld aankunt!

4. Minder geld uitgeven

Kopen, kopen, kopen. Het liefst kopen we onszelf een slag in de rondte, maar je portemonnee wordt er niet echt voller van. Je kledingkast wel trouwens, maar het houdt een keertje op! Misschien herken je dit wel: je hebt zo’n overvolle kast dat je sommige kledingstukken niet zo vaak meer draagt of zelfs vergeten bent dat je ze hebt… Best erg eigenlijk! Ruim daarom eerst je kledingkast eens uit. Wat draag je veel? Wat draag je niet zoveel of nooit? Kleding uit die laatste categorie kun je gemakkelijk verkopen via verschillende verkoopsites, of misschien kun je een kledingruilparty met je vriendinnen organiseren? Zo krijgt jouw kleding een tweede leven en heb je zelf weer ruimte (en geld!) voor iets nieuws.

5. Laat de bad boys links liggen

Hoe knap hij ook is: een jongen die niet leuk tegen jou doet verdient je aandacht niet. Het is dus zonde om je tijd aan hem te verdoen! Tijd voor een goed voornemen: blokkeer de bad boy op al zijn socials, zoek geen contact meer met hem en focus je op leuke mensen. Mensen die wél oog hebben voor jou en zien hoe leuk jij bent! Ga met vriendinnen weg en geef meer aandacht aan de jongens die je nooit zag staan een kans.

6. Vaker sporten

Niet het origineelste goede voornemen ooit, de eerste week van januari is immers de drukste in de sportschool, maar wel een belangrijke. Meestal duurt deze piek niet langer dan twee weken, waarna iedereen weer langzaam afdruipt naar de bank. Maar jij niet! Richt samen met je vriendinnen een sportclubje op en spreek twee of drie keer per week af om anderhalf uur te sporten. Door samen te sporten maak je het niet alleen leuker, je kunt elkaar ook motiveren om niet af te zeggen.

7. Meer plezier hebben en vaker lachen

Denk hier even over na. Wanneer is de laatste keer dat je écht hebt gelachen? Dat de tranen over je wangen biggelden en je bijna van je stoel rolde/ Het is tijd om meer plezier te hebben en vaker leuke dingen te doen! Er bestaat meer dan alleen maar school en werk. Lachen is supergezond! Zorg ervoor dat je ook een sociaal leven blijft houden naast je drukke school en werkleven. Vrije tijd = vrije tijd, dus laat niemand je weekend verpesten. Spreek alleen maar dingen af die jij leuk vindt om te doen. Zo heb je altijd iets om naar uit te kijken in het weekend.
Beeld: pinterest

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You