Health

Girlscene’s 30 Days Challenge: Full body-workout + Ab Challenge

Het is augustus en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe challenge. Na een voedingsschema, Squat Challenge en Plank Challenge… is het nu tijd dat ons hele lichaam aan bod komt. De zomer is in volle gang en een perfect moment om op de valreep elke spier in ons lichaam een boost te geven. Het hele lichaam is deze keer aan de beurt en we leggen tegelijk de nadruk op onze buik. De full body-workout wordt gecombineerd met een Ab Challenge. Samen gaan we de challenge aan en streven we naar minimaal twee keer per week een full body-workout én elke avond aandacht voor de Ab Challenge. Let’s go!
Yes! Vol goede moed beginnen we alweer aan onze vierde challenge. Deze keer een gecombineerde met een full body-workout én elke avond richten we ons op de Ab challenge. Dat wordt een drukke maand, ladies ;-). Maar een full body-workout is super effectief en zet de vetverbranding op scherp. En dat is precies wat we willen, een strak lichaam voor deze laatste zomermaanden. Love it!
Full body-workout oefeningen
We beginnen met de full body-workout oefeningen, deze doe je minimaal drie keer per week. Heb je meer tijd, dan kun je ‘m natuurlijk vaker doen. Het streven is in ieder geval twee keer per week en als je meer aankunt mag dat natuurlijk ook.
Oefening 1: Plank to push-up
De oefening die hieronder te zien is, is een gevorderde versie van de plank push-up. De oefening voer je uit mét of zonder balansbal, dus gewoon met je voeten op de grond. 
View post on Instagram
 
Oefening 2: Mountain climbers
Ook deze oefening is mét of zonder de step uit te voeren. Welke optie vind jij het fijnste om de oefening uit te voeren? Let us know! 
View post on Instagram
 
Oefening 3: Inchworm
Het is de bedoeling dat je vanuit een staande positie, je bovenlichaam voorover buigt. Raak de grond aan en loop steeds verder naar voren met je handen, terwijl je voeten blijven staan waar ze stonden. Zo kom je terecht in een plank positie, alleen moet je met je handen zo ver mogelijk naar voren proberen te lopen. vanuit deze positie laat je je handen staan (ver voorbij je hoofd en schouders dus) en loop je langzaam met je voeten naar je handen toe. En vanaf nu… herhaal je de oefening weer. Super makkelijk, maar de oefening vergt wel veel kracht dus overschat het niet. Het handigste is om een soort van ‘baantjes te trekken’ door de ruimte. Hoe is jou de oefening bevallen? Laat het weten in onze Facebookgroep!
 
View post on Instagram
 
Oefening 4: Bear crawl
Begin in een wijde push-up positie waarbij je voeten ver uit elkaar staan. Zet nu met je rechter voet en linker hand een stap naar voren en wissel het daarna af met je andere voet en hand. Zo kruip je rond als een een soort beertje.
View post on Instagram
 
Oefening 5: Triceps dips
Let op, deze oefening is best zwaar en net zoals de vorige oefeningen op super veel verschillende manieren uit te voeren. Wellicht is het een idee om deze oefening steeds verder op te bouwen. Begin met de oefening hieronder en zet je handen op een bankje of hoge step. In plaats van met je biceps train je nu je triceps met een soort van push-up. Wil je het moeilijker maken? Doe dan de oefening bij een apparaat waarbij je met je handen de grepen vastpakt en je benen niet op de grond liggen, maar in de lucht. Daag ook vooral iedereen uit in onze Facebookgroep… we doen het immers samen! 😉
View post on Instagram
 
Oefening 6: Clock lunge
Bij 00:45 seconden begint de oefening. Bij deze oefening is het belangrijk dat je jouw core (middenstuk) recht en in balans houdt. Het achterste been maakt bij elke lunge een hoek/buiging van 90 graden. Visualiseer ook dat je de klok rond gaat, in deze richtingen doe je dan ook alle lunges, zoals in het filmpje.
Watch on YouTube
Oefening 7: Shoulder taps
Ga in een push-up/plank positie staan en breng om de beurt je rechterhand naar je linkerschouder en wissel dan om, je linkerhand naar je rechterschouder. Zodra dit te makkelijk wordt, is het mogelijk om de oefening zwaarder te maken met dumbells. Deze houd je dan in je hand, waardoor de oefening zwaarder wordt. Succes girls!
Watch on YouTube
Oefening 8: Hip extension
Bij het filmpje praat het meisje estisch (ze komt namelijk uit Estland). De bedoeling is dat wanneer je jouw heupen omhoog hebt geduwd, je billen goed samenknijpt. En wanneer ze weer omlaag komen, ontspan je ze weer.
View post on Instagram
 
De bovengenoemde oefeningen zijn goed voor een full body-workout. Heb jij nog andere oefeningen voor een leuke afwisseling? Deel ze gerust in onze Facebookgroep!
30 Day Ab Challenge
Dan nu door naar de 30 Day Ab Challenge, deze doen we iedere dag met een paar rustdagen tussendoor. Begin of eindig hiermee je dag, dat is het fijnste. Of doe het geheel op je eigen manier, dat mag natuurlijk ook… zolang je maar volgens het schema te werk gaat.
View post on Instagram
 
Een heftige vierde challenge maand, maar we zijn er helemaal klaar voor! Blijf elkaar steunen en oppeppen. We can do this!
Bron: Women’s Health | Beeld: iStock

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You