Lifestyle

How to: 8 tips bij het organiseren van een groot (verjaardags) feest

Je verjaardag komt eraan en dit keer wil je het groots uitpakken. Je bent immers maar één keer in het jaar jarig. 😉 Bij het organiseren van een groot feest komt veel kijken, je hebt zoveel ideeën in je hoofd en het begin maken is vaak lastig. Dit is waar Girlscene inspringt, wij hebben voor jullie 8 essentiële tips verzameld die jou gaan helpen bij het organiseren van een feest. Lees snel verder en let’s party!
#1 Maak een lijstje met al je ideeën
Vanaf het moment dat je besluit om een feest te gaan organiseren gaan er honderd en één ideeën door je hoofd. Om ervoor te zorgen dat je niet gek wordt is het handig om een lijstje te maken waar je al jouw ideeën op schrijft. Zo krijg je een overzicht van alles en dat brengt ook een beetje orde in je hoofd. Het is sowieso erg fijn om van alles een lijstje te maken, zo is het makkelijk om alles naast elkaar te leggen en met elkaar te vergelijken.
#2 Wie wil je allemaal uitnodigen?
Dit is al gelijk een belangrijke stap bij het organiseren van een groot feest en misschien zelfs nog wel de meest belangrijke van alle stapjes. Jouw gasten maken het feestje en er moeten ook belangrijke keuzes worden gemaakt. Denk als eerste na over wie er absoluut wel bij moeten zijn en wie niet. Hierna kijk je naar anderen mensen die je er wel bij wilt hebben, maar die geen prioriteit hebben. Check even hoeveel mensen je uiteindelijk hebt en of dit te veel is voor jouw feest. Dan moet je gaan overwegen om mensen van de lijst te schrappen of je kiest ervoor om het nog een beetje groter aan te pakken.
Bedenk meteen een ontwerp voor uitnodigingen die je kan versturen. Offline is super leuk, met de post een kaartje ontvangen is weer helemaal hip. Maar online een WhatsApplijst aanmaken is natuurlijk veel makkelijker. 😉
#3 Denk na over het budget
Ook niet het meest onbelangrijke, een budget. Voor dat je aan alle voorbereidingen gaat beginnen moet je wel even weten wat het budget is en wat je mag gaan uitgeven. Misschien organiseer je het feest op locatie of kies je voor een dj, dan is het erg belangrijk dat hier ook geld voor is natuurlijk. Als je alles zelf moet betalen moet je extra goed naar de kosten kijken, maar het is ook een optie om je ouders te vragen voor een bijdrage. Misschien even heel lief voor ze zijn en met puppyoogjes de vraag stellen, dan komt het vast wel goed.
#4 Kies de locatie
Als je het feest thuis organiseert ben je snel en goedkoop klaar, maar als het aantal mensen die je wilt uitnodigen te groot is voor de oppervlakte bij jou thuis moet je voor andere opties op zoek gaan. Er zijn genoeg feestzaaltjes, café of misschien wel jouw lokale sportvereniging waar je het feest mag organiseren. Vaak komt hier een geldbedrag bij kijken, dus spreek goed met de eigenaar af welk bedrag je betaald en voor welke faciliteiten/locatie. Hou ook je budget hierbij goed in de gaten.
#5 Bepaal een thema en kies de decoratie
Nu komt het leukste gedeelte, het thema en de versieringen. Yay! Voor je feestje is het altijd leuk om een thema te kiezen voor de decoratie. Denk aan een black & white, pretty in pink of een Hollywood thema. Alle versieringen worden hierop aangepast en misschien kies je zelfs wel voor een dresscode voor jou gasten. Bij de Hema en de So Low krijg je super veel leuke decoraties, je kunt helemaal losgaan.
#6 Welke hapjes ga je serveren
Food is life en zo ook op feestjes. Je kunt of voor de basic hapjes te gaan denk hierbij aan; borrelnootjes, chips en misschien wel snacks. Of je kiest voor een buffet tijdens het feest, dit kost natuurlijk wel weer wat meer geld dan de normale hapjes. Als dit tweede binnen jouw budget past hoef je zelf niet zo veel tijd te besteden aan het bijvullen van de hapjes, super fijn.
#7 Maak een keuze voor de (alcoholische) drankjes
Ook hier hangt het ervan af of je het feest thuis of op locatie houdt. Thuis is een DIY-corner met alle drankjes echt een top idee, op locatie is vaak een bar aanwezig en dan heb je ook meteen een barvrouw of -man nodig. Ook bij de drankjes heb je de keuze uit de standaard drankjes zoals Bier, wijn en fris. Of je pakt echt uit door er ook mixdrankjes bij toe te voegen. Let hierbij wel op dat iedereen 18+ is! Een sapjes bar met speciale varianten is ook altijd leuk.
#8 DJ of Spotify?
En als laatste: muziek. Muziek is super belangrijk op een feestje en dat bepaalt naast de mensen zelf toch wel de sfeer. Stel een leuke Spotify lijst samen of regel (mits dit binnen het budget past) een dj die de muziek verzorgt. 
Organiseer je een feestje met oud op nieuw? Neem dan zeker even een kijkje in dit artikel voor de leukste party spulletjes. En neem een kijkje in dit artikel voor als je geslaagd bent en ready to party.
Bron: Roomed, House of party | Beeld: iStock

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You